به گزارش گیل خبر، در راستای انجام وظایف و تکالیف قانونی سازمان بازرسی و به منظور بررسی آسیب ها و مشکلات موجود در حوزه فراورده های غذائی استان گیلان و نحوه نظارت بر فرایند تولید و عرضه این محصولات جلسه مشترکی با مدیران این حوزه در بازرسی کل گیلان برگزار شد .

سیف الله مسرور ، بازرس کل گیلان در این نشست ضمن اشاره به اهمیت نظارت بر انجام وظایف از سوی دستگاههای متولی نظارت و بازرسی بر مراکزی که با سلامت عمومی جامعه ارتباط مستقیمی دارند ، گفت : اعتماد عمومی جامعه نسبت به مسئولین نظارتی در سطح بالائی قرار دارد لذا وجود همین اعتماد قطعا بار مسئولیتی آنها را در انجام وظایف صد چندان می کند.

این مسئول با واکاوی دقیق دلایل پیدایش آسیب های حوزه بهداشت و سلامت عمومی جامعه به برخی از دلایل از جمله کثرت امور محوله در دستگاهها ، کمبود امکانات ، تداخل وظایف، تساهل و تسامح برخی از مسئولین نظارتی و … اشاره کرد و خاطر نشان کرد : اینگونه رفتارهای سوء و اقدامات غیر مسئولانه می تواند لطمات و آسیب های جدی ای به اعتماد و بهداشت عمومی مردم وارد کند و یقینا عوامل یاد شده توجیه قابل قبولی برای بی توجهی به وظایف و مسئولیت های محوله در حوزه سلامت و بهداشت عمومی نمی باشد.

مسرور در بخش دیگری از سخنان خود به تعدادی از آسیب های حوزه های مختلف از جمله غذا و دارو ، دامپزشکی ، غلات و نان و … تاکید کرده و افزود : افزایش قیمت محصولات غذائی در سبد خانوار می بایست همراه با افزایش کیفیت این محصولات باشد .

وی به برخی از آسیب های دیگر در این حوزه از جمله عدم نظارت و هماهنگی با واحدهای بهداشتی در هنگام برگزاری نمایشگاه عرضه محصولات غذائی از سوی دستگاههای برگزار کننده ، وجود روغن های غیر استاندارد در فرایند تولید کارخانجات مواد غذائی استان ، وجود سموم و فلزات سنگین در محصولات کشاورزی و دامی ، عدم نظارت بر واردات و عرضه برنج داخلی و بادام زمینی ، عدم نظارت و اقدامات موثر در استفاده از خمیر مرغ در فراورده های گوشتی از قبیل سوسیس و کالباس ، بکارگیری و کم توجهی مسئولین فنی کارخانه های تولید مواد غذائی که زیر نظر مدیر همان کارخانه ها مشغول به فعالیت هستند ، وجود آنتی بیوتیک ها در برخی لبنیات از جمله شیر و دوغ و … اشاره کرد و اعلام نمود:

برای برخورد قاطع و قانونی با معضلات حوزه بهداشت عمومی که بطور مستقیم وابسته به سلامت عمومی جامعه و یکایک مردم می باشد به تدوین برنامه مدون ، تدبیر و شجاعت لازم از سوی بازرسان و کارشناسان مسئول نیازمندیم و توصیه ها و فشارهای خارج از بدنه دستگاهها نباید به رویه ها و چارچون های قانونی مدیران و کارکنان دستگاههای نظارتی خللی وارد نماید .

بازرس کل گیلان با بیان ضرورت پایش دستگاههای مسئول از سوی مدیران مجموعه های نظارتی گفت : متاسفانه میزان نظارت در این حوزه ها از سوی اهرم های نظارتی کافی و یا بعضا نافذ نمی باشد و باید توجه بیشتری بر نحوه و میزان نظارت ها برای دستیابی به اعتماد مضاعف مردمی به دستگاههای مسئول صورت پذیرد .

عضو شورای قضائی استان گیلان در پایان با بیان اهمیت سلامت عمومی جامعه گفت : مخاطرات حوزه بهداشت و سلامت مردم به هیچوجه تعارف بردار و تخلفات و اهمال کاری در مسیر حفظ سلامت مردم قابل اغماض و چشم پوشی نیست و تبعان این شرایط و اوضاع نامطلوب نیز مستقیما متوجه سلامت و امنیت بهداشتی و روانی جامعه می شود .

در ادامه این نشست مشترک که مسئولان نظارتی و بهداشتی استان گیلان از جمله تعزیرات حکومتی ، دانشگاه علوم پزشکی ، استاندارد، دامپزشکی حضور داشتند هریک به برخی از اقدامات و فعالیت هی حوزه کاری خود از جمله نظارت بر نحوه تولید نان ، اقدامات جدی قاطع قضائی در برخورد با متخلفان حوزه بهداشت و سلامت عمومی جامعه ، آموزش های ضمن خدمت بازرسان و کارشناسان نظارتی حوزه های دامپزشکی ، غربالگری و توجه به استانداردهای مواد غذائی از قبیل: برنج ، نان ، مرغ و … و همچنین تعدادی از آسیب های این حوزه از قبیل اطاله و بعضا صدور احکام غیر بازدارنده قضائی در مواجهه با متخلفان ، فشارهای و توصیه های غیر معقول از سوی برخی افراد بمنظور چشم پوشی از تخلفات و اقدامات خلاف قوانین ، عدم سرعت لازم در انعکاس تخلفات و ارسال پرونده های این اتفاقات ، کمبود نیروی انسانی متخصص در حوزه نظارتی ، عدم هماهنگی و همکاری برخی از دستگاههای بهداشتی با یکدیگر جهت نظارت مظلوب و مناسب بر عرضه لبنیات بهداشتی ، عدم انجام وظایف و تکالیف قبرخی از دستگاههای اجرائی بمنظور نظارت بیشتر بر عرضه دام زنده در مراکز اصلی شهرها و مناطق مسکونی … تاکید کردند .

/گیلانیان

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code