به گزارش گیل خبر ، مجید متقی طلب صبح امروز در جمع مدیران دستگاه های اجرایی گیلان با اشاره به تولید محصولات راهبردی کشاورزی در استان گفت: توجه سریع به نقص اساسی در تولید محصولات کشاورزی حائز اهمیت است. وی توجه به کشاورزی را نیازمند همه جانبه نگری عنوان کرد و افزود: با نگاه موسمی، سلیقه ای و شخصی نمی توان موضوع ها را دارای منفعت برای کشور و مردم کرد. متقی طلب از تهیه طرح استقرار نظام جامع مدیریت و توسعه صنعت چای کشور توسط پارک علم و فناوری گیلان خبر داد و تصریح کرد: نگاه تک بعدی پاسخگوی تولید محصولات کشاورزی نیست و باید تمام ابعاد تولید در نظر گرفته شود. *راهنمای کشت و کار چای کشور تدوین شد رئیس مرکز تحقیقات چای نیز در جلسه مذکور گفت: چای گیاهی همیشه سبز است و در استان های گیلان و مازندران تولید می شود. سیروس آقاجانزاده کشورهای هند، چین، سر یلانکا، کنیا و تانزانیا را از کشورهای مهم تولیدکننده چای در دنیا خواند و افزود: سال 2002 جایگاه چای ایران از 10 به 12 در جهان نزول کرده است. وی با بیان اینکه 85 درصد چای دنیا در پنج کشور مذکور تولید می شود، تصریح کرد: در سال های گذشته باغ های چای ایران از 32 هزار هکتار به 25 هزار هکتار کاهش پیدا کرده است. آقاجانزاده سرانه مصرف چای ایران را بالا خواند و تصریح کرد: مصرف سرانه چای در دنیا از 2.3 کیلوگرم تا شش دهم کیلوگرم است. رئیس مرکز تحقیقات چای با اشاره به مصرف سرانه 1.2 کیلوگرمی چای در ایران اظهار کرد: موضوع مذکور نشان می دهد ایران نیازمند واردات چای است. وی به تولید 300 هزار تنی برگ سبز چای ایران در سال های گذشته اشاره کرد و یادآور شد: تولید برگ سبز چای اکنون به کمتر از 100 هزار تن در سال کاهش پیدا کرده است. آقاجانزاده با اشاره به روند نزولی تولید چای خشک در کشور خاطرنشان کرد: استفاده از ظرفیت ها و توانمندی های مرکز تحقیقات چای در گیلان و مازندران و حمایت از آن توسط ارگان های مختلف در احیای صنعت چای موثر است. رئیس مرکز تحقیقات چای به تدوین برنامه راهبردی صنعت چای در سال 88 اشاره کرد و افزود: نقشه راه توسعه کشت و صنعت چای کشور تهیه شده است. وی با تاکید بر اینکه دانش فنی باید به طور صحیح در اختیار کاربران گذاشته شود، اضافه کرد: پایین بودن نرخ سود چای از مشکلات است. آقاجانزاده از تدوین راهنمای کشت و کار چای در مرکز تحقیقات چای کشور خبر داد و تصریح کرد: راهنمای کشت و کار چای در هفت فصل تهیه شده است. رئیس مرکز تحقیقات چای بر ضرورت توجه فوری به صنعت چای تاکید کرد و ادامه داد: باغ های چای در حفظ محیط زیست و جلوگیری از فرسایش خاک نقش موثری دارند ضمن اینکه چشم انداز گردشگری از دیگر مزیت ها است. وی محصول چای را دارای ارزش افزوده در صنایع فرآوری دانست و گفت: چای به عنوان نوشیدنی پر مصرف در سفره ایرانی ها قرار دارد. /فارس
همرسانی کنید:

نظر شما:

security code