به گزارش گیل خبر ، رییس جهاد دانشگاهی روز یکشنبه گذشته خواستار واگذاری مرکز تحقیقات چای کشور به این سازمان شد و گفت: اگر فرآوری چای را به عنوان یک ماموریت به جهاد دانشگاهی واگذار کنند کیفیت این محصول را افزایش خواهیم داد. حمیدرضا طیبی خاطرنشان کرد: چای یکی از محصولاتی است که می توان بر روی آن کارهای تحقیقاتی خاصی انجام داد و با پیشرفت هایی که در حوزه تکنولوژیک رخ داده اگر مسوولیت ارتقای کیفیت چای را چه از لحاظ بذر چای چه از لحاظ چینش آن به جهاد دانشگاهی واگذار کنند، افزایش کیفیت آن را تضمین می کنیم. وی افزود: در ایران تنها سه تا چهار بار در سال چینش چای داریم در حالیکه در دنیا کار چینش چای به 40 تا 50 بار هم می رسد بنابراین اگر کار تحقیقاتی خوبی در این زمینه انجام دهیم می توانیم فرآوری چای را افزایش دهیم و برای این کار نیز متعهد می شویم از تمام ظرفیت های موجود در دانشگاه ها و جامعه استفاده کنیم. استاندار گیلان روز سه شنبه در پاسخ به خبرنگار ایرنا درخصوص درخواست اخیر رییس جهاد دانشگاهی گفت: مرکز تحقیقات چای با حدود 25سال سابقه فعالیت، کارشناسان خیلی خوبی دارد و با توجه به حضور کارشناسان خبره در جهاد دانشگاهی، معتقدم این دو مجموعه باید در کنار هم و پس از ارزیابی تمام جوانب امر تصمیم گیری کنند. محمدعلی نجفی پیشنهاد کرد که رییس جهاد دانشگاهی به جای طرح رسانه ای موضوع، این خواسته را با وزیر جهاد کشاورزی و مجموعه دولت در میان بگذارد. وی درعین حال تاکید کرد، اگر صلاح دولت و کشور در واگذاری مرکز تحقیقات چای به جهاد دانشگاهی باشد مسوولان استان گیلان نیز از آن حمایت خواهند کرد. استاندار گیلان، احیای معاونت باغبانی در وزارت جهاد کشاورزی را یکی از اقدامات ارزشمند این وزارتخانه در ماه های اخیر خواند و گفت: متاسفانه معاونت باغبانی در سال های قبل منحل شده بود که احیای آن کمک زیادی به تقویت این بخش و رفع مشکلات موجود خواهد کرد. وی با بیان اینکه معاونت باغبانی یک مجموعه تخصصی است و مباحث مربوط به سازمان چای و مرکز تحقیقات چای نیز در این معاونت تعریف می شود، گفت: معاونت باغبانی می تواند به صورت کارشناسی، موضوع واگذاری مرکز تحقیقات چای به جهاد دانشگاهی را بررسی کند. نجفی یکی از دغدغه های خود را محدود شدن فعالیت های سازمان چای به مقوله خرید و فروش چای عنوان کرد و گفت: الان سازمان چای ما فقط در اندیشه خرید و فروش چای است و از بحث تحقیقات، پژوهش و هرس و نگهداری باغات و محصول چای فاصله گرفته که باید این نقیصه برطرف شود. تاریخ تاسیس مرکز تحقیقات چای به 25 سال قبل باز می گردد. در آن زمان یکی از مهم ترین عوامل مؤثر در نارسایی های موجود در کشت و صنعت چای ایران، فقدان مرکزی برای ساماندهی امور فنی، خدماتی و پژوهشی چای تشخیص داده شد و برای رفع تنگناهای موجود و ارائه خدمات فنی و علمی مناسب به چایکاران، مجموعه ای تحت عنوان «پژوهشکده چای» در اوایل سال 1363 تحت نظر «سازمان چای کشور» تشکیل شد. پس از حدود 10 سال و در اوایل سال 1374، این مجموعه به «اداره کل خدمات پژوهشی چای» تغییر نام یافت و در کنار دو «اداره کل چای شمال» و «اداره تمرکز و فرآوری چای» تا مصوبه 9 اردیبهشت ماه 1383 هیات دولت مبنی بر انحلال سازمان چای کشور تحت نظر آن سازمان به فعالیت خود ادامه داد. با ثبت انحلال «سازمان چای کشور» در اداره ثبت شرکت ها در تاریخ 22 آذرماه 1383، «اداره کل خدمات پژوهشی چای» از سازمان در حال تصفیه چای، جدا و پس از تغییر نام به «مرکز تحقیقات چای کشور» به «سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی» ملحق شد./ایرنا