به گزارش گیل خبر ، امروز در نشست با اصحاب رسانه به خاطر تجلیل از آنها در ارتباط با روز خبرنگار افزود: براساس بررسی ها میزان سرب و سموم در برنج آشکار است و باید با اصلاحات لازم جلوی افزایش آلودگی ها برنج گرفته شود. محمد علی یوسفی در خصوص معطر سازی چای نیز گفت: با وجود اینکه چای داخلی سالم و بدون استفاده از اسانس شیمیایی است، اما حتی در پذیرایی های داخلی استان از چای خارجی استفاده می شود . وی آغاز اجرای طرح معطرسازی استاندارد چای گیلان را از حدود یک سال پیش عنوان کرد و گفت: با توجه به تغییر ذائقه مردم نسبت به چای خارجی، آیین نامه چای معطر تدوین شده و دو استاندارد در این زمینه انجام می شود که پس از تصویب شورای عالی قابل اجرا است . مدیر کل موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی گیلان در این نشست با اشاره به اخبار منتشره درباره استفاده از روغن پالم در لبنیات گفت: گستردگی این موضوع با این وسعت وجاهت ندارد اما استفاده از این روغن در شیرها و ماست های پرچرب به دلیل اینکه تنها ماده اشباع نشده است، ایجاد عارضه در قلب و شریان ها می کند . وی در بخشی دیگری از این نشست رسانه ای با بیان اینکه بیشتر کارخانه ها یا کارگاه های برنج کوبی استان استاندارد نیستند عنوان کرد، از یک هزار و 800 کارخانه تنها 477 واحد پروانه استاندارد دارندو یک هزار و 700 کارخانه فعال است که برخی از آنها طرح اصلاح ساختار را انجام دادند . یوسفی با اشاره به اینکه از تعداد مذکور کارخانه برنج کوبی تنها 16 واحد زیرپوشش استاندارد هستند، افزود: پنج واحد در زمینه بسته بندی استاندارد گرفتند و 21 واحد نیز با تسلیم خوداظهاری مشغول فعالیت هستند . وی نظارت استاندارد بر بسته بندی برنج را مهم دانست و خاطرنشان کرد: واحد متخلفی که برنج خارجی را همراه با برنج داخلی بسته بندی کرده و به فروش می رساند جریمه سنگینی را متحمل شد و این امر از نتایج استاندارد است . مدیر کل موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی گیلان ترویج فرهنگ استاندارد در جامعه را مورد تاکید قرار داد و درباره میزان آلودگی برنج یادآور شد: وزارت بهداشت آلودگی برنج داخلی را اعلام و از موسسه استاندارد درخواست بررسی بیشتر کرد . وی در پایان این نشست با بیان اینکه 30 درصد شهروندان گیلان پوکی استخوان دارند، خاطرنشان کرد: دو برابر این آمار شهروندان گیلان با کمبود کلسیم مواجه هستند و باید در این خصوص چاره اندیشی لازم صورت گیرد./گیلان24