رییس سازمان چای کشور:
۱۳۹۴/۰۲/۲۱ ۱۱:۵۲ چاپ
به گزارش گیل خبر، رییس سازمان چای کشور گفت: چای خوب و کیفی رنگ و طعم طبیعی دارد و از عطر و اسانس در آن استفاده نمی شود. دکتر محمدولی روزبهان از پرداخت مرحله ششم تسهیلات بهزراعی به حساب کشاورزان چایکار استانهای گیلان و مازندران خبر داد و گفت: در مرحله ششم پرداخت تسهیلات به زراعی مبلغ ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان به حساب 2 هزار و 852 نفر از کشاورزان چایکار استانهای گیلان و مازندران پرداخت شده است. وی اضافه کرد: تاکنون مبلغ ۱۰ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات بهزراعی به حساب 11 هزار و ۹۵۱ نفر از کشاورزان چایکار استانهای شمالی پرداخت شده است. رئیس سازمان چای کشور اظهار امیدواری کرد: مابقی تسهیلات بهزراعی نیز به تدریج در روزهای آتی به حساب کشاورزان چایکاران واریز شود. روزبهان از خرید مقدار 17 میلیون و 291 هزار و 315 کیلوگرم برگ سبز چای درجه یک و دو از کشاورزان چایکار استانهای گیلان و مازندران بصورت تضمینی خبر داد و گفت: این میزان برگ سبز خریداری شده 16 هزار و 669 تن درجه یک و ۶۲۳ تن درجه دو است که ارزش ریالی برگ سبز خریداری شده ۳۷۰ میلیارد و ۹۱۰ میلیون و ۲۶۳ هزار و ۶۰۰ ریال است. وی خاطرنشان کرد: تاکنون این میزان برگ سبز خریداری شده 40.96 درصد درجه یک و 60.3 درصد درجه دو است که از این میزان برگ سبز خریداری شده بیش از 3 هزار و 891 تن چای خشک تولید شده است. رئیس سازمان چای کشور تاکید کرد: تعداد ۱۶۵ واحد چایسازی در استان های شمالی وجود دارد که هم اکنون ۱۴۱ واحد چایسازی با سازمان چای کشور عقد قرارداد کرده و مشغول خرید تضمینی برگ سبز چای از کشاورزان چایکار هستند. روزبهان با بیان اینکه در انتخاب مواد غذایی مانند چای باید ابتدا به فکر سلامت آن بود، چراکه بسیاری از مواد غذایی از جمله چای که در کشور وجود دارد سالم و طبیعی نیست و با توجه به این که اکثر مردم در مورد چای اطلاعات کافی ندارند و نمی توانند چای مرغوب را از نامرغوب تشخیص دهند، تنها به دو عامل عطر و رنگ توجه می کنند که این دو عامل به راحتی می تواند به این محصول اضافه شود و قابل تقلب است، تصریح کرد: انتظار عطر و رنگ زیاد از چای که به اشتباه در اذهان مردم جا افتاده است، کاملا غیرطبیعی و غیرمنطقی است. مردم ایران انتظار واقعی از چای ایرانی داشته باشند. چای خوب و کیفی رنگ و طعم طبیعی دارد و از عطر و اسانس در آن استفاده نمی شود. به گفته روزبهان، نمی توان از یک قاشق چای خشک طبیعی و سالم انتظار رنگ دادن به شش لیوان چای را داشت، چرا که یک قاشق چای خشک باید یک لیوان چای دهد. به اعتقاد وی شاید نتوان از طریق رنگ، چای کیفی و مرغوب را از چای نامرغوب خارجی تشخیص داد اما تقریبا همه چای هایی که از اسانس و عطر در آن استفاده شده کیفیت چندانی ندارد، چرا که برای تولید چای کیفی نیازی به عطر و اسانس نیست یکی دیگر از نشانه های چای خوب این است که چای طبیعی، سالم و بهداشتی سیاه و کدر نمی شود؛ یعنی اگر یک لیوان چای ایرانی مرغوب را حدود چند ساعت در لیوان بگذارید اگر طبیعی باشد تنها رنگ آن کمی مات می شود اما اگر طبیعی نباشد سیاه و ته نشین می شود. وی رنگ طبیعی چای را آلبالویی مایل به قهوه ای عنوان کرد و گفت: رنگ چای را به راحتی می توان به رنگی نزدیک به چای طبیعی تبدیل کرد اما عطر، مشخصه بهتری برای شناخت بهتر چای مرغوب است، چرا که در چای خشک طبیعی عطر، ادکلن، شکلات و غیره وجود ندارد و هیچ گاه چای مرغوب را با چیز دیگری مانند هل، لیمو و غیره برای عطردار کردن مخلوط نمی کنند؛ بنابراین چای ایرانی هم این گونه است، چرا که طبیعت آن دارای جاذبه خاصی است و مانند بسیاری از چای های خارجی که با برند های مختلف در بازار داخلی عرضه می شود از عطر، اسانس و رنگ برای تولید آن استفاده نشده است. وی نشانه های ظاهری برای انتخاب چای خشک ایرانی و باکیفیت از بازار را سخت و تخصصی می داند و به مردم توصیه می کند ترجیحا چای بسته بندی با برند ایرانی معتبر خریداری کنند. البته چای مرغوب ایرانی را نمی توان کیلویی ۵۰۰۰ تومان یا کمتر پیدا کرد. روزبهان خاطرنشان کرد: اگر قصد خرید چای فله ای را دارید باید به این نکته توجه کنید که چای خوب چندان ریز نیست و خشکی و زبری آن در دست کاملا قابل لمس است. دانه های خشک چای به خوبی در هم پیچیده و بافت های ریز و نوک تیز طلایی که همان برگ های سبز چای باز نشده هستند به وفور در آن دیده می شود و بهترین تست چای از طریق حس بویایی و چشایی است. /ایسنا