در فصول سرد، بدن بیشتر در معرض ویروس سرماخوردگی و آنفولانزا قرار دارد. تابش نور خورشید کمتر است، بنابراین سیستم ایمنی بدن کاهش مییابد.
غذاهای مناسب زمستان در طب سنتی
آداب غذا خوردن هر منطقه به مرور زمان تبدیل به بخش بزرگی از فرهنگ آن میشود. در گذشته، مردم آذوقه خود را متناسب با فصل سرد از مدتها قبل آماده میکردند. طبخ غذاهای زمستانی ساده و خوشمزه، بخش بزرگی از فرهنگ ماست و هنوز هم در سفرههای ایرانی به چشم میخورد.
براساس طب سنتی، فصل زمستان طبع سرد و تری دارد. ایجاد تعادل در تغذیه و دوری از غذاهای سرد، بدن شما را سالم و قوی نگه میدارد.
تامین آب مورد نیاز، مواد معدنی و ریز مغذیهایی چون آهن، مس و روی در فصل سرد به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
لیست غذاهای گرم در زمستان
گوشت گوسفند و شتر طبع گرمی دارند و مناسب فصل زمستان هستند. در مقابل سعی کنید گوشت گوساله را کمتر مصرف کنید. آبگوشت به، حلیم، سوپ قلم و آش شله قلمکار به همراه دارچین یا زیره، غذاهایی سالم برای زمستان هستند.
دمنوشهای زمستانی بخورید
دمنوشهای زمستانی مثل دمنوش آویشن، دارچین، رازیانه و بهارنارنج به افزایش سوخت و ساز و گرمای بدن کمک میکنند.
با ادویههایی مثل زیره، زردچوبه، زنجبیل و دارچین غذاهای خود را خوش طعم کنید. زعفران برای فصول سرد خواص بسیاری دارد.
سبزیجاتی مثل هویج، سیب زمینی، کدو حلوایی، شلغم، چغندر و کرفس مناسب فصل زمستان هستند. به طور مثال، هویج پلو یکی از غذاهای سالم برای شام زمستان است که از دیرباز در سفرههای ایرانی به چشم میخورد.
میوههایی مثل موز، انبه و سیب در فصل زمستان توصیه میشوند. مرکبات سرشار از ویتامین سی هستند و به تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به ویروسها کمک میکنند.
ماهی و تخم مرغ سرشار از امگا 3 و ویتامین دی هستند. از مصرف آنها غافل نشوید.
غلات کامل مثل جو دو سر، نان سبوسدار و سویا به مشکلات گوارشی و یبوست کمک میکنند. خشکی پوست در زمستان بسیار شایع است که با مصرف این غلات به حفظ سلامت پوست نیز کمک میکنید.
دمنوش آویشن، دارچین، رازیانه و بهارنارنج به افزایش سوخت و ساز و گرمای بدن کمک میکنند
آجیل و خشکبار در فصل زمستان باید مصرف شوند، زیرا سرشار از مواد مغذی مثل سلنیوم هستند.
گردو،خرما، بادام هندی، فندق، پسته، نخودچی، کشمش، برگه زردآلو و سایر میوههای خشک را جایگزین قند و شکلات کنید.
روغنهای گیاهی مثل روغن زیتون، کنجد و هسته انگور اشباع نشدهاند و طبع گرمی دارند. برای سلامت قلب و عروق مفیدتر هستند و سوخت و ساز بدن را افزایش میدهند.