امیرعبداللهیان با بیان این‌که ما به دنبال حصول یک توافق خوب،‌ قوی و پایدار در وین هستیم، گفت: هدف ما از حضور در وین برداشتن حداکثری تحریم‌هاست.

گیل خبر/ به گزارش فارس، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگویی تلویزیونی به تشریح دستاوردهای دولت سیزدهم در عرصه دیپلماسی پرداخت.

وزیر خارجه درباره مذاکرات وین اعلام کرد: واقعا ما به دنبال این هستیم که یک توافق خوب،‌ قوی و پایدار در وین حاصل شود. اصلا این طور نیست که ماه‌ها حضور در وین و زحمت همکار خوب آقای دکتر باقری و تیمی از خبرگان وزارت خارجه و همچنین خبرگانی از بخش‌های نفت، بانک مرکزی و اقتصاد و سایر بخش‌های مرتبط در کشور با موضوع مذاکرات وین برای لغو تحریم‌ها ماه‌ها وقت بگذارند و ما به دنبال توافق نباشیم.

وی افزود: هدف ما از حضور در وین برداشتن حداکثری تحریم‌هاست. حتما ما علاقه‌مند هستیم همه تحریم‌هایی که از ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ تاکنون به صورت یکجانبه توسط آمریکایی‌ها به شکلی غیرقانونی و ظالمانه اعمال شده برداشته شود. اما در این مرحله از مذاکرات گفت‌وگوها در چارچوب لغو تحریم‌هایی است که در توافق سال ۲۰۱۵ میلادی حاصل شد که به برجام معروف است.

امیرعبداللهیان ادامه داد: در مورد برجام از فردای توافق، حتی همکاران من که نقش فعالی در تدوین آن متن داشتند می‌گفتند که اگر قرار بود این متن یک بار دیگر مورد بازنگری قرار بگیرد، حتما ایراداتی در آن وجود داشت. این دیدگاه وجود دارد که برجام همچنان برای بازگشت کشور به چرخه طبیعی اقتصاد و تجارت مطلوب نیست. هر چند تحریم‌های متنوعی را در حوزه نفت و مشتقات نفتی و پتروشیمی از میان برمی‌دارد، هر چند چرخه مالی را در سیستم بانکداری در اختیار ما قرار می‌دهد که همه ارز‌های متعارف و موجود در سیستم بانکی به استثنای دلار که این هم از ایراداتی است که در برجام در سال ۲۰۱۵ درباره آن توافق حاصل نشد و دلار حذف شده و شاید هم فرصت خوبی را ایجاد کرده که خارج از ارز دلار بتوان اقداماتی را در قبال ارزهای ملی و غیره انجام داد.

رئیس دستگاه دیپلماسی افزود: این‌که ارزهایی غیر از دلار بتواند در سیستم بانکی عرضه و چرخش پیدا کند و مهمتر از همه اینکه ما بتوانیم نفت خود را بدون محدودیت در چارچوب توافقات اوپک به فروش برسانیم و پول آن را در سیستم رسمی بانکی دریافت کنیم بدون این‌که کسی مداخله‌ای داشته باشد که این پول را آیا صرف کالاهای انساندوستانه می‌کنیم یا کالاهای اساسی یا نیازهایی که کشور در عرصه‌های مختلف دارد.

وی همچنین گفت: مهمترین موضوع همچنان در عرصه چگونگی و نحوه خروج اشخاص حقیقی و حقوقی ایران از لیست تحریم‌هاست. شاید این در یک قالب عام همچنان بزرگ‌ترین و مهمترین مسئله خط قرمزی است که بین ما و طرف آمریکایی جریان دارد. به عنوان مسؤول دستگاه سیاست خارجی به وزرای خارجه کشورهای نزدیک با آمریکا، دبیرکل سازمان ملل و بارها به آقای بورل می‌گویم و همکارم آقای باقری در گفت‌وگوهایی که دارند این را دنبال می‌کنند که ما گاهی اوقات در پیام‌هایی که از آمریکایی‌ها دریافت می‌کنیم تعارض و تناقض را شاهدیم. حداقل با ادعای حسن نیت و شتاب داشتن به رسیدن به توافق نمی‌خورد. تا زمانی یک تعهد محکم نگیریم و توافق ما به یک نقطه قوی و پایدار نرسد به هیچ وقت حاضر نیستیم در حوزه دستاوردهای هسته‌ای عقب بنشینیم. نگران کودکان بیمار پروانه‌ای ایرانی که به خاطر تحریم‌های آمریکا و غرب با مشکلات جدی مواجه هستند باشید. اگر می‌خواهید نگرانی شما در حوزه پیشرفت‌های هسته‌ای برطرف شود نگرانی ما و بی عملی غربی‌ها را برطرف کنید و این یک منفعت دو طرفه و تعامل دوجانبه است.