کیست مویی چیست؟ معرفی روش درمان سرپایی سینوس پیلونیدال

گیل خبر/ بیماری کیست مویی که به عنوان یک عارضه عفونی شناخته می شود معمولا در انتهای ستون فقرات ایجاد می شود و علائم آزاردهنده ای برای بیمار ایجاد می کند. اگر شما هم جزو افرادی هستید که خودتان یا اطرافیانتان به این عارضه دچار شده اید، برای آشنایی با این عارضه و علائم و روش های درمان آن در ادامه این مطلب با ما همراه باشید:

کیست مویی چیست؟

کیست مویی یا سینوس پیلونیدال به معنی ایجاد یک حفره در پوست بالای مقعد است که با عفونت و مو پر شده و منجر به ایجاد آبسه عفونی شده است. این عارضه معمولا به دلیل برگشت مو به زیر پوست اتفاق می افتد و مسیری در زیر پوست ایجاد می کند که پر از عفونت و مواد زائد است.

اگر می خواهید به عوارض عمل نکردن کیست مویی دچار نشوید باید قبل از اینکه عفونت آن به بافت های اطراف سرایت کند و فضای بیشتری را درگیر کند، برای درمان اقدام کنید.

احتمال بروز کیست مویی در بخش های دیگر بدن مثل زیر بغل و ناف بسیار کم است و محل دقیق ایجاد این عارضه دقیقا در بالای مقعد و روی استخوان دنبالچه است.

علائم کیست مویی

ممکن است در ابتدای ابتلا به این بیماری و قبل از اینکه عفونت پیشرفت کند، علائم چندانی نداشته باشید. اما شایع ترین نشانه های این عارضه بعد از ایجاد آبسه و عفونت شامل موارد زیر است:

برآمدگی دردناک یا بدون درد در بالای مقعد و خط باسن

قرمز شدن و التهاب در این ناحیه

ایجاد سوراخ هایی در سطح پوست مقعد

خروج ترشحات و عفونت و ایجاد بوی ناخوشایند در این ناحیه

اگر عفونت کیست مویی پیشرفت کند و درمان آن برای مدت طولانی به تعویق بیفتد، ممکن است تب هم جزو علائمی باشد که شما تجربه می کنید.

تشخیص

برای تشخیص این عارضه نیاز به نظر دکتر متخصص کیست مویی که تجربه کافی در زمینه درمان این عارضه را داشته باشد مهم ترین مرحله است. پزشک بعد از گرفتن شرح حال از بیمار و معاینه محل ایجاد کیست مویی، تشخیص نهایی را می دهد و بهترین روش درمان را برای بیمار تجویز می کند.

یکی از مراکز معتبر عمل لیزر کیست مویی کلینیک پایتخت در تهران است که بصورت تخصصی در این زمینه فعالیت می کند.

روش های درمان کیست مویی

یکی از روش های رایجی که بیماران مبتلا به این عارضه برای درمان کیست مویی از آن استفاده می کنند، روش درمان خانگی کیست مویی است.

باید در نظر داشته باشید که بیماری سینوس تا قبل از تخلیه شدن کامل عفونت و مواد زائد تشکیل شده در زیر پوست با استفاده از روش های جراحی و لیزر، به هیچ عنوان درمان نمی شود. البته ممکن است پزشک شما قبل از جراحی مصرف داروهای آنتی بیوتیک را برای کاهش عفونت تجویز کند.

بنابراین درمان کیست مویی با لیزر یا جراحی تنها راه های قطعی درمان این عارضه هستند که در ادامه به آنها می پردازیم:

درمان با لیزر

وقتی کیست مویی مزمن می شود به هیچ عنوان نباید درمان را به تعویق بیندازید. اگر شما هم از عمل جراحی و بیهوشی هراس دارید، عمل لیزر کیست مویی یا سینوس پیلونیدال یک روش نوین و سرپایی برای رهایی از این عارضه است.

این روش که در مطب و توسط پزشک انجام می شود به عنوان جدیدترین متد درمانی حال حاضر شناخته میشود که طی آن با استفاده از اشعه لیزر و ایجاد یک برش جزئی، چرک و موهای زیر پوست را بطور کامل تخلیه می کنند.

چرا روش لیزر کیست مویی بهترین گزینه درمان است؟ چون طول درمان و نتیجه قطعی از مهم ترین مواردی هستند که هنگام انتخاب روش درمان باید در نظر بگیریم.

درمان کیست مویی با لیزر یک روش قطعی و بدون بازگشت شناخته می شود:

نیازی به بیهوشی ندارد و با بی حسی موضعی انجام می شود

بیمار متحمل درد و خونریزی نمی شود

نیازی به بستری شدن و گذراندن دوران نقاهت طولانی نیست و شما زمان خود را از دست نمی دهید

لیزر کیست مویی هیچگونه عوارضی ندارد

نتیجه درمان قطعی است و احتمال بازگشت مجدد بیماری تقریبا صفر است

معمولا جای جراحی در روش لیزر بسیار جزئی است و در مدت زمان کوتاهی از بین می رود

عمل جراحی

عمل جراحی کیست مویی به دو روش باز و بسته انجام می شود و تحت بیهوشی انجام می شود که با توجه به شرایط بیماری بهترین روش توسط پزشک شما تجویز خواهد شد. در ادامه با نحوه انجام این عمل های جراحی آشنا خواهید شد:

جراحی باز کیست مویی

به نقل از سایت www.nhs.uk از این روش معمولا برای جراحی کیست مویی که بطور مکرر دچار عفونت شده استفاده می شود. در این عمل سینوس و بخشی از پوست اطراف آن بطور کامل برداشته می شود و زخم باز می ماند تا بصورت خود به خود ترمیم شود.

معمولا برای پیشگیری از عفونت مجدد پزشک ترجیح می دهد تا محل زخم را باز بگذارد. اما محل زخم با پانسمان پر می شود و بیمار باید در مراحل ابتدایی برای تعویض پانسمان به پزشک مراجعه کند.

جراحی بسته کیست مویی

ذز این روش عمل کیست مویی، یک برش بیضی شکل در ناحیه سینوس ایجاد می شود و بعد از برداشتن سینوس دو طرف محل برش داده شده به هم دوخته می شود.

احتمال بروز عفونت مجدد در این روش بیشتر است و به همین دلیل باید از داروهای آنتی بیوتیک استفاده شود.

مراقبت بعد عمل

مراقبت بعد از عمل جراحی کیست مویی تقریبا نیمی از روند درمان به حساب می آید و باید حتما جدی گرفته شود تا بیمار به نتیجه مطلوب برسد:

استفاده از بالش های نرم هنگام نشستن

استراحت و پرهیز از انجام کارهایی که باعث تحریک ناحیه مقعد شود

رعایت بهداشت ناحیه و تعویض به موقع پانسمان

مصرف داروها دقیقا طبق تجویز پزشک

استفاده از توالت فرنگی

پرهیز از پوشیدن لباس های جذب و نامناسب

در حقیقت عمل کیست مویی به روش های باز و بسته نوعی چالش است. چرا که بیمار باید طول درمان و ترمیم زخم، احتمال عفونت و حتی عود مجدد بیماری را در نظر بگیرد.

دلایل کیست مویی یا سینوس پیلونیدال

تاکنون دلیل مشخص و قطعی برای ابتلا به این عارضه شناخته نشده است. اما عوامل و دلایل تاثیرگذار در ایجاد این عارضه که احتمال بروز آن را تا حد زیادی افزایش می دهند به شرح زیر می باشد:

ایجاد اصطکاک در ناحیه مقعد به علت پوشیدن لباس های تنگ و نامناسب

پرمویی و داشتن موهای ضخیم (بیشتر در مردان)

نشستن زیاد

وراثت و سابقه خانوادگی

اختلالات هورمونی

دوچرخه سواری

عوارض درمان نکردن سینوس

عوارض درمان نکردن کیست مویی را جدی بگیرید چون این بیماری بدون اقدامات درمانی بهبود نمی یابد. با به تعویق انداختن درمان این عارضه باعث مزمن شدن و تشدید علائم کیست مویی و همچنین سرایت عفونت به بافت های اطراف آن و سخت تر شدن روند درمان بیماری خواهیم شد.

از شایع ترین عوارض درمان نکردن کیست مویی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

درد زیاد در ناحیه مقعد و کمر

ترشحات چرکی بربر که دائما باعث کثیف شدن لباس زیر شما می شوند

تب و لرز و احتمال وارد شدن عفونت به خون که بسیار خطرناک است

بروز بیماری های ثانویه بر اثر عفونت درمان نشده مثل آبسه و فیستول

هزینه عمل کیست مویی

یکی از نگرانی های افراد هزینه عمل کیست مویی است که نقش مهمی در تصمیم گیری نهایی آنها خواهد داشت. روش لیزر و جراحی سینوس از لحاظ هزینه تفاوت چندانی با هم ندارند.

اگر هزینه های بستری در بیمارستان و دوران نقاهت طولانی بعد از جراحی را در نظر بگیرید تقریبا با هزینه لیزر کیست مویی برابر است. با این تفاوت که فقط برخی از بیمه های تکمیلی هزینه لیزر را پوشش می دهند و بیمه تامین اجتماعی هزینه عمل های کمتر از 6 ساعت را پرداخت نمی کند.

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code