معاون جهاد کشاورزی بوشهر:
۱۳۹۹/۰۱/۱۹ ۱۵:۴۱ چاپ

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی بوشهر گفت: جمعیت پوره های امسال بیش از ۷ الی ۸ برابر جمعیت ملخ های سال گذشته است.

گیل خبر/ خسرو عمرانی عنوان کرد: در موج اول مبارزه با ملخ همه شهرستانها به جز دیلم کم و بیش درگیر بوده اند و در فاز دوم -بعد از عید- که مبارزه علیه پوره های ملخ آغاز شده در شهرستان های دشتی، تنگستان و دشتستان درگیر مبارزه هستیم.

وی افزود: عملیات مبارزه علیه پوره های ملخ از هفتم فروردین ماه آغاز شده و عصر دیروز دسته جات جدید ملخ وارد استان شده است که در انتهای منطقه دشت پلنگ ریزش کرده اند. این جمعیت در همان زمان شناسایی و جمع بندی و اکیپ سمپاش در آن نقطه راه اندازی شده است.

معاون سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر ادامه داد: به دلیل اینکه ورودی های جدید بالغ و متحرک هستند مبارزه ی شبانه علیه آنها برنامه‌ریزی شده است؛ ولی برای پوره ها در طول روز درگیری داریم و مبارزه روزانه انجام می‌شود.

این مسئول در خصوص خسارت ملخ ها به اراضی کشاورزی اظهار کرد: تا الان خوشبختانه هجوم ملخ ها کشاورزی و نخیلات خسارتی وارد نکرده ولی چون در عرصه منابع طبیعی هستند خسارت بسیار جزئی به این عرصه ها وارد کرده اند. در خصوص پوره ها بلافاصله عملیات مبارزه انجام می شود و مانع آن می شویم که به سن تغدیه برسند، اما چون تازه به دنیا می‌آیند و بر روی سطح زمین سنگلاخی و ریز هستند امکان جمع آوری آنها وجود ندارد.

عمرانی با اشاره به اینکه یک گروه ملخ روز گذشته وارد شده است، تاکید کرد: در حال هشدار برای ورود دسته های جدید ملخ هستیم و احتمال ورود جدید نیز به قوت خود باقی است. تا دیروز -پایان روز هجدهم فروردین ماه- در سطح ۶۲۵۰ هکتار در سراسر استان بوشهر مبارزه صورت گرفته است.

وی در خصوص خسارت سمپاشی ها برای طبیعت گفت: قطعا ورود سم به طبیعت خسارت‌هایی با خود به همراه دارد و تنها کاری که می شود انجام داد و حداکثر تلاش ما این است که نگذاریم ملخ ها از کانون ریزش خود خارج و پخش شوند.

این مسئول با بیان اینکه جمعیت بسیار انبوه و متراکمی وارد شده است، گفت: حجم و جمعیت پوره های امسال بیش از ۷ الی ۸ برابر جمعیت ملخ های سال گذشته هستند. ما روزانه در نقاط ثابت -کانون های ریزش- سمپاشی داریم تا نگذاریم در عرصه های وسیع پخش شوند. چون ها روزانه بیرون می‌آیند ما اجازه حرکت به آنها نمی‌دهیم و سطح مبارزه روزانه در یک نقطه اتفاق می افتد، چرا که نمی‌خواهیم کل سطح طبیعت را سمپاشی نماییم و در یک نقطه مبارزه و سم‌پاشی انجام می‌شود تا تنها همان نقطه به سم آلوده شود.

معاون تولیدات و بهبود گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر خاطرنشان کرد: با گرمتر شدن هوا سرعت ملخ‌ها نیز بالا می‌رود اما باید این را بگویم که تلفات و مرگ و میر ملخ ها نیز بسیار زیاد است؛ چون سمپاشی ها با برنامه‌ریزی و تلاش زیاد و شبانه روزی نیروهای جهاد کشاورزی انجام می‌شود.

 

 

ایسنا

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code