امگا 3: برخی تحقیقات نشان می دهد زنانی که دو بار در هفته ماهی های چرب مصرف می کنند کمتر دچار ابتلا به سرطان آندومتر می شوند. با این حال روغن ماهی فواید دیگری هم دارد از جمله این که منجر به جلوگیری از بیماری های قلبی یا سکته مغزی می شود ضمن این که با کاهش خطر ابتلا به افسردگی نیز ارتباط دارد.
بتاکاروتن: بتاکاروتن نوعی آنتی اکسیدان مرتبط با ویتامین آ است که در میوه ها و سبزیجات به رنگ نارنجی وجود دارد. هویج، طالبی، کدوحلوایی، زردآلو و انبه و همچنین سبزیجات با برگ سبز مانند اسفناج و کلم منابع غنی بتاکاروتن هستند که می توانند موجب کاهش خطر بروز سرطان شوند، با این حال بیش از 5 هزار واحد بتاکاروتن در روز را نباید دریافت کرد.
ویتامین دی: مطالعات نشان داده اند کسانی که سطوح بالای ویتامین دی را دریافت می کنند، در معرض خطر کمتری از ابتلا به سرطان سینه، تخمدان، کلیه، روده، پانکراس، پروستات و سرطان های دیگر هستند. بیش از 90 درصد از ویتامین دی از راه نور خورشید سنتز می شود اما بیشتر مردم به خاطر ترس از ابتلا به سرطان پوست کمتر در معرض نور آفتاب قرار می گیرند در حالی که استفاده از کرم های ضد آفتاب استاندارد و رعایت موارد جلوگیری از آفتاب سوختگی، خطر ابتلا به این سرطان را کاهش می دهد. دریافت روزانه هزار تا 2 هزار وحد ویتامین دی در روز از طریق رژیم غذایی یا مکمل های این ویتامین برای جلوگیری از سرطان های یادشده مفید است.
کورکومین: کورکومین، ماده فعال بیولوژیک زردچوبه، علاوه بر اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی، اثرات ضد سرطانی و ویژگی های ممانعت از ایجاد سرطان را هم داراست.
ویتامین های گروه ب: بعضی تحقیقات نشان داده است که ویتامین های گروه ب از جمله اسید فولیک یا همان ویتامین ب 9، می تواند خطر ابتلا به برخی سرطان ها را کاهش دهد. افرادی که اسید فولیک بیشتری دریافت می کنند، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و سرطان کبد کمتر است. فولات، برای سلول ها و بافت های تکثیر یافته بسیار مفید است. برای مبتلایان به سرطان، مصرف مکمل فولات بسیار خوب است.
آنتی اکسیدان ها: آنتی اکسیدان ها، باعث قطع رشد سلول های سرطانی در محیط آزمایشگاهی شده اند. افرادی که مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان ها مانند چای سبز می نوشند و از سیگار اجتناب می کنند، کمتر در معرض خطر سرطان مری هستند.
آوای سلامت
نظر شما: