ماهی قزل آلا: این ماهی آبهای سرد بهترین منبع اسیدهای چرب امگا 3 بوده و به مبارزه با التهاب، کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن و بهبود سلامت روان کمک می کند. ماهی قزل آلا منبع عالی پروتئین است و ویتامین هایی مانند ویتامین دی، ویتامین ب 3، ویتامین ب 12، پتاسیم و سلنیوم را در خود جای داده است.
قارچ: خاصیت ضد میکروبی، ضد ویروسی، و ضد التهابی دارد و به بهبود سیستم ایمنی بدن و کاهش التهاب کمک می کند. قارچ همچنین حاوی پلی ساکاریدهای زنجیره ای به نام بتاگلوتان است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. قارچ منبع خوبی از پروتئین، فیبر، ویتامین های گروه ب، است.
بروکلی: منبع خوبی از ویتامین های گروه سی، کا، فولات و فیبر محسوب می شود و یک نیروگاه ضد التهابی است. بروکلی آنتی اکسیدان هایی مانند کروستین دارد و سرشار از کاروتنوئیدها نیز هست.
زغال اخته: حاوی ویتامین های ای، آ و سی بوده و آنتی اکسیدان های موجود در آن خاصیت ضد التهابی دارد. آنتوسیانین موجود در زغال اخته نوعی آنتی اکسیدان است.
روغن زیتون: محققان دانشگاه پنسیلوانیا نشان داده اند که یک ماده شیمیایی در روغن زیتون به نام اولئوکانتال منجر به مهار آنزیم التهابی شده و درست مانند ایبوپروفن عمل می کند. این ماده همچنین خطر ابتلا به بیماری هایی مانند آلزایمر را نیز کاهش می دهد.
شکلات تیره: شکلات تیره نیز حاوی مواد شیمیایی برای کمک به مبارزه با التهاب است. مطالعات محققان ایتالیایی نشان می دهد که مصرف شکلات تیره می تواند در کاهش التهاباتی که به بیماری های قلبی عروقی منجر می شود موثر باشد.
برنج قهوه ای: این نوع برنج به همراه دیگر غلات کامل برای مبارزه با درد ناشی از سندرم روده تحریک پذیر مفید هستند. غلات سبوس دار منبع خوبی از منیزیم است که به نظر می رسد منجر به کاهش دفعات میگرن، کمک به آرامش اعصاب، بهبود وضعیت عروق خونی و عضلات می شوند. مصرف منظم برنج قهوه ای از افزایش وزن که خود عامل بروز التهاب است، پیشگیری می کند.
آوای سلامت
نظر شما: