به گزارش گیل خبر ، محمدحسین اصغریان ظهر امروز در جلسه شورای برنامه ریزی گیلان با ارائه گزارشی از اصلاح ساختار نان اظهار کرد: آخرین افزایش قیمت نان در خرداد ماه سال 91 بود یعنی حدود 30 ماه پیش و پس از آن دولت با وجود افزایش هزینه ها به ویژه در حوزه سوخت، آب،برق، گاز، کارگری و اجاره بهای ساختمان نانوایی ها و... هیچ گونه افزایشی را انجام نداد. وی افزود: در این مدت قیمت خرید تضمینی گندم بسیار افزایش پیدا کرد اما برای اینکه دولت به مردم فشار وارد نکند خودش بار آن را تقبل کرد. پرداخت 10 هزار و 800 میلیارد تومان یارانه نان در کشور معاون استاندار گیلان درباره پرداخت یارانه دولت بابت نان، گفت: دولت در طول سال بابت خرید نان مبلغ 10 هزار و 800 میلیارد تومان است که حدود 4 هزار و 100 میلیارد تومان یارانه مستقیم به هر نفر داده می شود. وی اضافه کرد: در کشور 76 میلیون و 202 هزار نفر یارانه 4 هزار و 500 تومان بابت نان دریافت می کنند که سالانه بیش از 4 هزار و 100 میلیارد تومان است و قیمت تمام شده گندم برای دولت یک هزار و 150 تومان است که تا چند روز پیش 465 تومان به کارخانه ها می داد و بابت این امر دولت بالغ بر 6 هزار و 700 میلیارد تومان در سال یارانه می پرداخت. اصغریان به تغییرات وسیع دولت در حوزه بهداشت و درمان در چند ماه گذشته اشاره کرد و گفت: اکنون افراد برای بستری شدن در بیمارستان های دولتی در حوزه روستایی 3 درصد و شهری 6 درصد هزینه می پردازند با 4 هزار و 500 میلیارد تومان انجام شده که خانوارها دیگر نگران پرداخت هزینه درمان نیستند زیرا بسیار کاسته شده است. وی افزود: تمام اقدام دولت در بحث بهداشت و درمان با 4 هزار و 500 میلیارد تومان انجام شده در حالی که 10 هزار و 800 میلیارد تومان یارانه نان می دهیم و کشاورز و کارخانه دار تولید کننده آرد و نانوا و مصرف کننده نان ناراضی هستند. معاون برنامه ریزی استاندار گیلان با اشاره به اینکه دولت تصمیم گرفت در فرآیند حدود 1.5 تا دو سال این موضوع را اصلاح کند، خاطرنشان کرد: هزینه های نانوایان و کارخانه های آرد در 30 ماه گذشته بسیار بالا رفته و دولت هیچ افزایشی به آنها نداده بود. وی ادامه داد: به ازای هر کیلو گندم که تبدیل به آرد می شد در 30 ماه پیش 55 تومان به آنها کارمزد می دادیم و هیچ افزایشی دادیم در حالی که هزینه های آب، برق، گاز و... آنها افزایش پیدا کرده بود. اصغریان با بیان نانوایان نیز به شدت معترض بودند که با وجود افزایش هزینه های جانبی، نان هیچ افزایشی نداشته است، تصریح کرد: دولت نیز تصمیم گرفت وضعیت نان را در یک پروسه سه مرحله ای به سرانجام برساند که نخستین مرحله آن از 10 آذر ماه جاری استارت خورده است. افزایش حدود 30 درصدی قیمت نان در گیلان وی با اشاره به اینکه نظر کارشناسان این بود که افزایش قیمت نان باید بیشتر از 30 درصد باشد، یادآور شد: رئیس جمهور خط قرمز را حداکثر افزایش 30 درصد قیمت را داشت که بر آن اساس تصمیماتی گرفته شد. این مسئول به قیمت نان در گیلان اشاره کرد و متذکر شد: با توجه به اینکه حدود 65 درصد نانوایی های گیلان بربری هستند و بیشترین مصرف را در استان دارد به همین منظور قیمت نان بربری در استان را از 400 تومان به 500 تومان افزایش دادیم. وی گفت: نان سنگک از 500 تومان به 650 تومان، لواش از 130 تومان به 170 تومان افزایش پیدا کرده ضمن اینکه تافتون تاثیر زیادی در قیمت گذاری ما ندارد زیرا تعداد نانوایی های آن کمتر از 20 واحد است که حدود 25 تا 26 درصد افزایش قیمت نان دارد. اصغریان با بیان اینکه خط قرمز دولت در گیلان رعایت شده است، خاطرنشان کرد: افزایش قیمت نان کمتر از 30 درصد در گیلان رقم خورد. وی افزود: قیمت گندمی که تحویل کارخانه ها تحویل داده می شد تا چند روز پیش به ازای هر کیلوگرم 465 تومان بود که با 200 تومان افزایش به 665 تومان رسیده و حق الزحمه کارخانه های آراد در تبدیل گندم به آرد از 55 تومان به 81.5 ریال افزایش پیدا کرده اگر چه هر دو قشر باز هم رضایت ندارند اما وضعیت برای آنها بیشتر از گذشته است. معاون برنامه ریزی استاندار گیلان با بیان اینکه نگاه دولت این است که نان حلال به دست مردم برسد، یادآور شد: در بحث نظارت بر کیفیت نان دستگاه های مسئول از جمله سازمان صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، غله، دانشگاه علوم پزشکی، اصناف، اتحادیه ها و... موظف هستند نظارت جدی تری را داشته باشند. /فارس