به گزارش گیل خبر، علی مصفا روز شنبه در رشت افزود: اینکه ماجرای در دنیای تو ساعت چند است ؟ در رشت فیلمبرداری شده، در پی علایق نویسنده شکل گرفته است.
وی اظهار کرد: همه مولفه ها و المان ها در این فیلم، نه به معنای بومی بلکه به معنای یک فرهنگ جا افتاده شهری ، رنگ و بوی گیلک دارد و این استان همیشه بعنوان یکی از مترقی ترین استان های کشور مطرح بوده است .
در تب و تاب مواج حضور مخاطب در سینما، سالن های سینماهای استان گیلان برای تماشای فیلم ' در دنیای تو ساعت چند است؟ ' بواسطه مجاورت معنوی مملو شده است.
'در دنیای تو ساعت چند است؟ ' نخستین ساخته بلند صفی یزدانیان در مقام کارگردان است که سال گذشته در رشت فیلمبرداری شده است.
این فیلم روایتگر داستان گلی (لیلا حاتمی) است که بعد از بیست سال زندگی در فرانسه، یک باره تصمیم می گیرد به ایران و به زادگاهش رشت سفر کند و در این راه، با عشقی آرام و یک طرفه مواجه می شود.
اگرچه هنوز تا رسیدن به نوستالژی صف های سینما فاصله بسیار است، اما بروز فیلم های اندیشه محور چون قصه ها، هیس! دختران فریاد نمی زنند، شیار 143، نهنگ عنبر و ... به تقریب هوایی تازه به سالن های سینماهای گیلان بخشیده است.
گیلان بواسطه اقلیم و پیشینه فرهنگی آن؛ مأمن ساخت فیلم ها و سریال های بسیاری چون میرزا کوچک جنگلی، ماهی ها عاشق می شوند، پس از باران و ... تا امروز که 'در دنیای تو ساعت چند است؟ ' هوای سالن های سینما را تازه می کند.
به گفته سعید خانی مدیر شرکت پخش کننده فیلم؛ فیلم سینمایی 'در دنیای تو ساعت چند است؟' با فروش حدود 10 میلیون ریال در رشت، بیشترین فروش کشور را بین سایر شهرستان ها داشته است.
وی افزود: این فیلم تاکنون در شهرستان های کشور حدود 850 میلیون ریال فروخته و با احتساب گیشه تهران، فروش آن از مرز چهار میلیارد ریال گذشته است.
وی اظهار کرد: از آنجا که «در دنیای تو ساعت چند است؟» در رشت فیلمبرداری شده و به دلیل حال و هوای آن، با استقبال مردم استان گیلان روبرو شده است.
لیلا حاتمی، علی مصفا، زهرا حاتمی و کریستف رضاعی (آهنگساز) از بازیگران این فیلم هستند. همچنین گروهی از بازیگران بومی گیلان نیز در این فیلم نوستالژیک به ایفای نقش می پردازند.
خانی تصریح کرد: فردا ( یکشنبه بیست و چهارم خردادماه) گیلان میزبان کارگردان و عوامل فیلم ' در دنیای تو ساعت چند است ؟ ' خواهد بود.
کارگردان فیلم سینمایی 'در دنیای تو ساعت چند است ؟ ' دلبستگی به زادگاه مادری و تلاقی تاریخی دو فرهنگ غرب و ایرانی در گیلان را علت ساخت فیلم در رشت عنوان کرد.
صفی یزدانیان افزود: رشت ، نزدیک ترین مکان معنایی برای وقوع این فانتزی بود.
وی در پاسخ به این سووال که آیا در رشت مردم به زبان فرانسه مسلط هستند، گفت: طبقه خاصی از مردم در رشت فرانسه می دانند؛ در عین حال که برخی از صحنه های مربوط به دیالوگ های فرانسوی، شوخی های اغراق شده است.
رونق دوباره سینماهای گیلان، نیاز به آسیب شناسی و برنامه ریزی دارد و در زمان حاضر 11 سینما با ظرفیت پنج هزار و 356 صندلی در استان وجود دارد.
امروز دوربین و سینما که آن را صنعت تصویر نیز گفته اند؛ ابزاری است توانمند در دست هنرمندانی که می کوشند به نگریستن معنایی تازه ببخشند و اکنون که غنای این صنعت در کشور توانسته مرزها را پشت سر نهد و در جهان مطرح شود؛ با تدابیر مسوولان و حمایت بیش از پیش آنان، غبار از چهره آن زدوده می شود.
/ایرنا