به گزارش گیل خبر، موضوع وجود افزودنی ها و استفاده از اسانس، آب و شکر به جای میوه های طبیعی مسئله ای است که مدت هاست مطرح شده و ظاهرا قرار نیست به این زودی ها کاری برای آن انجام شود. روز سه شنبه مسئول غنی سازی و برچسب گذاری سازمان غذا و دارو با اشاره به این موضوع گفت: درج تصویر میوه طبیعی روی محصولاتی که حاوی میوه طبیعی نیستند خلاف است. چند روز قبل نیز رئیس تعزیرات حکومتی استان تهران، در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما اعلام کرد: متأسفانه درصد بالایی از آبمیوه ها و آبلیموهایی که با نشان استاندارد و مجوز بهداشت روانه بازار می شود از نظر ما فرآورده های شیمیایی است. بنا به گفته این مقام مسئول، مواد متشکله این آبمیوه ها وآبلیموها، میوه یا مرکبات طبیعی نیست و صرفا یک نوع فرآورده شیمیایی است اما به عنوان آبلیمو و آبمیوه طبیعی به فروش می رسد و از شماره پروانه بهره برداری و برچسب استاندارد در بسته بندی آنها استفاده شده است. به گفته وی، این نوع کالاها باید با عنوان آب میوه و آب ترش شیمیایی صنعتی بدون منقوش شدن ظرف با تصویر میوه ای طبیعی به فروش برسد. بنابراین عبارت و تصویر مندرج در ظروف با محتوای آنها مطابقت ندارد و از مصادیق آشکار تقلب محسوب می شود. عاطفه فولادی مقدم، مسئول برنامه های غنی سازی و برچسب گذاری سازمان غذا و داروی کشور نیز از صدور چند نوع پروانه بهداشتی تولید آبمیوه های بسته بندی شده از سوی سازمان غذا و دارو خبر می دهد و می گوید: برخی از تولید کنندگان از آبمیوه طبیعی در فرمولاسیون ساخت، استفاده می کنند اما تعدادی دیگر آبمیوه طبیعی نیستند و فرموله شده هستند که به اینها، نوشیدنی میوه ای می گویند. اینها نوشیدنی هایی هستند که در فرمول ساخت آنها از شکر، اسانس و آب استفاده شده است و البته همه این موارد باید بر حسب درصد و ضوابط برچسب گذاری، روی محصول قید شود. فولادی مقدم خاطرنشان می کند: اگر آبمیوه ای طبیعی نیست و فرموله است، به هیچ عنوان نباید تولیدکنندگان، تصویر میوه طبیعی را روی محصول به نمایش بگذارند و اینطور به مردم القا کنند که این آبمیوه طبیعی است. این مصداق فریب مصرف کننده است چرا که مصرف کننده تصور می کند که آبمیوه طبیعی خریداری کرده است اما در واقع آنچه به عنوان آبمیوه طبیعی خریداری کرده، اسانس، آب و شکر است. او می گوید: اگر تولید کنندگان اصول برچسب گذاری را رعایت نکنند، تخلف کرده اند، البته ما هم بر این تولیدات نظارت می کنیم اما محصولات و فرآورده ها آنقدر زیاد است که ممکن است تخلف هم صورت بگیرد، چرا که تنها در تهران پروانه ساخت داده نمی شود در شهرستان ها هم پروانه ساخت داده می شود. درهرحال، توصیه جدی ما این است که مصرف کنندگان هنگام خرید، باید به درصد میوه درج شده روی برچسب دقت کنند. تشخیص بین آبمیوه با نوشیدنی میوه ای فولادی مقدم می گوید: مصرف کننده باید بداند که بین آبمیوه با نوشیدنی میوه ای، تفاوت وجود دارد. نوشیدنی میوه ای یا آب میوه طبیعی ندارد یا درصد آب میوه آن خیلی کم است یعنی فرموله شده است؛ در مقابل شکر، اسانس و آب دارد.اگر مصرف کنندگان آبمیوه طبیعی می خواهند باید دقت کنند که نوشیدنی میوه ای خریداری نکنند که روی آن نوشته شده باشد آبمیوه طبیعی و حتی درصد میوه هم ذکر شده باشد. قطعا مصرف کننده باید بداند چه محصولی را با چه کیفیتی خریداری می کند. مسئول برنامه های غنی سازی و برچسب گذاری سازمان غذا و دارو به مردم هشدار می دهد که از مصرف آبمیوه های فله ای هم به دلیل احتمال تقلب، وجود آلودگی و عدم نظارت بر نحوه تولید، خودداری کنند. او از خطرات آبمیوه های فله ای یا سنتی هم می گوید و اینکه این نوع از آبمیوه ها، سلامت انسان را تهدید می کند. ممکن است دستگاه 24ساعت شسته نشده باشد یا احتمال دارد که میوه ها سالم نباشند و یا میوه ها خوب شسته نشده باشند. هشدار کارشناس تغذیه دکتر منصور رضایی، متخصص تغذیه و عضو هیأت علمی دانشگاه از مردم می خواهد که به جای آبمیوه، از میوه تازه استفاده کنند. وی می گوید: میوه ها جزو 6گروه اساسی نیازهای تغذیه ای انسان است. به همین دلیل توصیه ما قطعا این است که مردم تا می توانند به جای آبمیوه، میوه مصرف کنند. در فصل تابستان، چون مردم به دلیل تعریق زیاد و از دست دادن آب و املاح، ممکن است دچار افت فشار شوند به همین دلیل، نیاز فراوان به آب را احساس می کنند و البته این احساس، برای افرادی که فعالیت بیشتری دارند یا ورزشکاران بیش از دیگران است. این افراد اغلب، به جای میوه، آبمیوه مصرف می کنند. این متخصص تغذیه که دل پری از چگونگی عرضه و تولید آبمیوه ها دارد، می گوید: ماجرای آبمیوه هایی که در بازار موجود است، داستانی دارد. یکی از انواع آبمیوه هایی که در بازار موجود است، آبمیوه های صنعتی است؛ آبمیوه هایی که دارای قندهای تصفیه شده یا فرآوری شده است. این آبمیوه ها حاوی مواد نگهدارنده، افزودنی و طعم دهنده هستند که گاهی میزان این مواد حتی ممکن است بیش از حد مجاز هم باشد که ممکن است باعث چاقی شود، کبد را چرب کند، موجب تغییر اسیدیته روده ها شده و سبب رشد باکتری های بیماری زا در روده شود. علاوه بر این، آبمیوه های صنعتی، سبب نوسان قند خون هم می شود و احتمال ابتلا به دیابت را نیز افزایش می دهد.افزودنی های موجود در آبمیوه های طبیعی هم احتمال افزایش آلرژی های تنفسی و پوستی را به دنبال خواهد داشت. /سلامت نیوز
همرسانی کنید:

نظر شما:

security code