۱۳۹۴/۰۳/۱۷ ۰۶:۱۷ چاپ
به گزارش گیل خبر، طالبی یکی از پرطرفدارترین میوه های فصل تابستان حتی در آن سوی دنیاست و به خاطر عطر و طعم دلپذیرش بسیار محبوب است. طالبی متعلق به خانواده خیار و کدو است. گرمک و طالبی، شبیه خربزه هستند و از جهت غذا و پزشکی شباهت زیادی به خربزه دارند با این تفاوت که پیش از خربزه می رسند و لطیف تر هستند و هضم آنها آسان تر است. طالبی و گرمک از میوه های پرآب فصل تابستان است. طالبی شیرین و خوشبوتر از گرمک است. قسمت های مورد استفاده طالبی و گرمک عبارتند از؛ میوه و تخم میوه. طالبی یکی از بهترین منابع ویتامین A است و مملو از بتاکاروتن است که در بدن تبدیل به ویتامین A می شود. در یک فنجان آب طالبی فقط 56 کالری انرژی وجود دارد ولی 129 درصد نیاز روزانه ما به ویتامینA را تامین می کند که تاثیر آن در بهبود بینایی و پوست بدن بر همه واضح است. یک فنجان طالبی دارای 5 هزار و 158واحد ویتامین A است و 67.5 میلی گرم ویتامین C دارد. طالبی همچنین حاوی ویتامین ث و علاوه بر آن، مواد مغذی دیگری مثل پتاسیم، اسید فولیک، فیبر، منیزیم، ید و ویتامین های ب6 است. وجود مجموعه  ای از ویتامین ها، به خصوص ویتامین  های گروه ب در این میوه، آن را به ماده ای بسیار خوب برای تنظیم متابولیسم در بدن تبدیل کرده و از این رو میوه ای بسیار مفید برای افزایش وزن کودکان و نوجوانان و افراد لاغر است. طالبی میوه ای خنک و اشتهاآور است و به دلیل دارا بودن درصد بالای آب، فیبر و مواد معدنی مناسب، ادرارآور و ملین است. مصرف این میوه همچنین به افرادی که از کم خونی رنج می برند، توصیه می شود. خواص تغذیه ای طالبی مصرف طالبی برای کسانی که سل ریوی دارند، مفید است. طالبی و گرمک به دلیل دارا بودن مقدار زیادی فیبر برای کسانی که از یبوست رنج می برند، مفید است. همچنین میوه  هایی که پتاسیم بالایی دارند نظیر طالبی، موز، سیب و ... از بروز نارسایی قلبی جلوگیری کرده و در صورت بروز، از شدت آن می  کاهند. از آنجا که کلسترول، فشارخون و هموسیستیئن بالا، زمینه ساز بروز بیماری های قلبی هستند، مصرف طالبی به دلیل دارا بودن مواد مغذی برای کنترل این سه فاکتور، مفید است و در سلامت قلب نقش کارآمدی دارد. البته افرادی که از بیماری قند رنج می برند در مصرف طالبی باید جانب احتیاط را رعایت کنند. همچنین دانشمندان با تحقیق بر پوست میوه  هایی مثل خربزه و طالبی دریافته اند که پوست این میوه ها می تواند منبعی برای مسمومیت غذایی باشد؛ از این رو شستن کامل میوه ها بسیار توصیه می شود. طالبی یکی از غنی ترین میوه های حاوی ویتامینC است. طالبی علاوه بر ویتامین هایA وC حاوی مواد مغذی مفید دیگری مثل پتاسیم، فولات، فیبر، منیزیم، ید و ویتامین هایB6،B3،B5 وB1 است. طالبی آبدار و زرد است و زادگاهش کشور ایتالیاست. ایتالیایی  ها این میوه را با کمی نمک و فلفل و یا زنجبیل، به همراه کمی آب پرتقال سرو می کنند، آنها معتقدند که سرو این میوه بدین شکل دارای خواص درمانی فراوانی است. در حالی که در کشور ما، آن را به همراه تکه های کوچک یخ و کمی شکر در مخلوط کن می ریزند و نوشیدنی فرح بخشی را تهیه کرده و میل می کنند. مطالعات نشان داده اند، بچه هایی که از آسم رنج می برند، در صورت استفاده از میوه هایی که ویتامین C بالایی دارند، کمتر دچار حملات تنفسی شده و کمتر سرفه می کنند. از این رو، استفاده از طالبی در میان وعده ها به علت وجود مقادیر بالایی از این ماده مغذی بسیار کمک کننده است. این روزها تعداد کسانی که مجبور هستند از عینک های طبی استفاده کنند، بیشتر شده و مصرف مواد غذایی که موجب تقویت سیستم بینایی می  شوند یکی از راه های پیشگیری کننده به حساب می آید. به این دلیل مصرف مواد غذایی که بتا کاروتن بالایی دارند بسیار موِثر است زیرا این ترکیب ارزشمند در بدن به ویتامین A تبدیل می شود و به تبع آن ویتامین A نیز در بهبود عملکرد چشم ها موِثر است و همچون عینک خوراکی عمل می کند. به علاوه، بتاکاروتن بالای طالبی، مانع بروز آب مروارید در سالمندان می شود. مطالعات نشان داده اند، افرادی که از طریق رژیم غذایی شان، هر روز بتاکاروتن کافی دریافت می کنند، کمتر به آب مروارید دچار می شوند. طالبی میوه ای در خدمت قلب محققان معتقدند، میوه هایی که پتاسیم بالایی دارند نظیر طالبی، موز و پرتقال از بروز نارسایی قلبی جلوگیری کرده و در صورت بروز از شدت آن می کاهند زیرا به عقیده آنها اغلب این بیماران روزانه چندین دارو مصرف می کنند که موجب دفع پتاسیم از بدنشان می شود و چون کمبود این ماده مغذی می تواند با حملات قلبی همراه باشد، خوردن مواد غذایی که خواص سبزیجات، خواص میوه ها سبزیجات و سلامت - پتاسیم هستند، بسیار ضروری است. از آنجایی که کلسترول، فشار خون و هموسیستیین بالا، زمینه ساز بروز بیماری های قلبی هستند، مصرف طالبی به دلیل دارا بودن مواد مغذی که برای کنترل این سه فاکتور مورد نیاز هستند، مفید بوده و در حفظ سلامت قلب موِثر شناخته شده است. مطالعات نشان داده اند، مصرف یک فنجان طالبی در روز به میزان 25 درصد احتمال بروز فشار خون را کاهش می دهد. به علاوه یک فنجان طالبی 100 درصد از نیاز روزانه افراد را به ویتامین C تامین می کند و چون هر دو این فاکتورها برای کاهش فشار خون مورد نیاز هستند، از این رو، مانع بروز بیماری های قلبی می شود. یک طالبی متوسط 5 گرم از 25 گرم فیبر مورد نیاز بدن را فراهم می کند که موجب کاهش کلسترول بالای خون می شود، پس می توان دریافت که این میوه یکی از بهترین میوه ها برای حفظ سلامت قلب است. هموسیستیین ترکیبی است که اگر در خون افزایش یابد، احتمال بروز بیماری های قلبی دو چندان می شود. طالبی و زیبایی برای شادابی پوست از ماسک طالبی استفاده کنید بدین صورت که گوشت طالبی را له کرده و کمی کتیرا با آن مخلوط کرده بصورت ماسک روی صورت بگذارید. برای از بین بردن چین و چروک صورت گوشت له شده طالبی را با سفیده تخم مرغ مخلوط کرده روی صورت بمالید. کسانی که می خواهند شکمشان کوچک شود قبل از نهار طالبی بخورند و یک وعده غذایی شب خود را به طالبی اختصاص دهند. برای رفع عفونت معده یک ساعت قبل از نهار طالبی بخورید. برای درمان یبوست قبل از غذا از طالبی استفاده کنید. کسانی که سنگ کلیه و مثانه دارند به مدت 2 هفته شام خود را به طالبی اختصاص دهند. به خاطر وجود رادیواکتیو در طالبی برای امراض خفته مفید بوده و آنها را سرکوب می کند. احتیاط لازم در مصرف طالبی کسانی که مرض قند دارند باید در خوردن طالبی جانب احتیاط را رعایت کنند و یا آن را مصرف نکنند. کسانی که ورم معده دارند، نباید در مصرف طالبی زیاده روی کنند.   /ایسنا
همرسانی کنید:

نظر شما:

security code