به گزارش گیل خبر، کمتر مسافری است که از شهرستان فومن دیدن کند و به سراغ کلوچه پزی های آن نرود و کلوچه ای برای سوغات و راه آورد سفر تهیه نکند. از تاکسی که پیاده می شوم بوی نازک و شیرینی در فضا احساس می کنم، بوی آرد همراه با دارچین و تخم مرغ... شهر پر است از کلوچه پزی هایی که هر کدام سعی می کنند با خرج کردن سلیقه و هنر گوی سبقت را از همدیگر بربایند.شهر فومن علاوه بر مجسمه هایش که شهرت بسیار دارد، با کلوچه های خوشمزه اش با طعم های نارگیلی، گردویی،دارچینی و... در ایران شهره است. کمتر مسافری است که از این شهر دیدن کند و یا دقایقی در آن اتراق نماید و به سراغ کلوچه پزی های آن نرود و کلوچه ای برای سوغات و راه آورد سفر تهیه نکند. این را می توان از صحبتهای مسافرانی که از روبروی کلوچه پزی های پارک شهر فومن در حال خرید کلوچه فومن هستند، دریافت. س.م خانمی است که همراه خانواده برای مسافرت استان گیلان و شهر فومن را انتخاب کرده است، او که پس از خریدش با دقت و وسواس خاصی مراقب است که کلوچه های داغ به پلاستیک نچسبند گفت: سالی یک بار همراه خانواده در ایامی غیر از تعطیلات نوروز و تابستان به استان گیلان مسافرت می کنیم و در هر بار تجربه و خطا، کلوچه پزی هایی که طعم، پخت، بسته بندی و برخورد خوب دارند؛ شناسایی کرده ایم و اغلب از جاهای خاص خرید می کنیم. این مسافر اهل تهران در ادامه یادآور شد:کلوچه های خریداری شده را به عنوان سوغات برای دوستان و آشنایان و همکاران می بریم و همیشه یک بسته ده تایی از آن را در فریزر منزل نگهداری می کنیم. صرف کلوچه همراه با یک لیوان چای در کنار خانواده می تواند لحظات خوشی را رقم بزند. در ادامه یکی از کلوچه پزان فومن که سابقه ای 20 ساله در تولید این محصول دارد؛گفت:صد سال پیش شخصی به نام کربلایی محمود بهجت عازم کربلا می شود و ضمن دیدار از یک کارگاه شیرینی پزی از عطر و طعم آن خوشش آمد و در بازگشت از کربلا در فومن شروع به پخت کلوچه هایی شبیه آن نمود. وی اضافه کرد: این محصول در قدیم به "قند کلوچه" معروف بود و قند را می سابیدند و به صورت شکر استفاده می کردند، همچنین از قلم دستی که از شاخ گاو بود در تولید کلوچه استفاده می شد که این کار در حال حاضر با استفاده از مهر انجام می شود. این فعال حوزه کلوچه پزی گفت:شلوغ ترین ایام کاری مربوط به شهریورماه است و در این ایام، بیشترین فروش را به دلیل اردیاد جمعیت گردشگران داریم. وی در خصوص کیفیت کلوچه فومن افزود: کیفیت مصرف کلوچه به نحوه نگهداری و تولیدش بر می گردد، اکنون چون استفاده از گردو مقرون به صرفه نیست از فرآیند تولید خارج شده است و در صورت استفاده، قیمت آن افزایش می یابد که قطعا بر میزان فروش تاثیرگذارست. وی بهترین شکل استفاده از کلوچه را استفاده بعد از خنک شدن کلوچه داغ دانست و گفت: این محصول قابلیت نگهداری در فریزر را در طولانی مدت دارد. این کلوچه پز واگذاری نرخ گذاری توسط اتحادیه را بهترین شیوه در قیمت گذاری دانست که هم به نفع مصرف کننده و هم به نفع تولید کننده است. ضربه سهمگین تولید کلوچه در شهرهای مجاور به شهرستان فومن فرماندار شهرستان فومن گفت:در حال حاضر تولید کلوچه به سهم خود توانسته در ایجاد اشتغال و جذب توریست در این شهرستان تاثیرگذار باشد و ایام تعطیلات و روزهای پایان هفته موید این ادعاست. قربانزاده در خصوص بسته بندی این محصول یادآور شد:برخی از موانع در طبیعت کالا است و هرگونه تغییر در تولید و توزیع این کالا مستلزم تغییرات ماهوی خواهد شد و آن را از شکل سنتی به یک تولید صنعتی مبدل خواهد کرد. کلوچه فومن سمبل این شهراست و فومن را می توان با کلوچه آن معرفی کرد و متاسفانه تولید کلوچه در شهرهای مجاور ضربات سنگینی به این کالای بومی وارد آورده است. فرماندار فومن در خصوص ایجاد بازارچه مخصوص کلوچه پزان خاطرنشان کرد: پراکندگی واحدهای صنفی در نقاط مختلف شهرستان و تجمع مشتریان و خریدارانی که در ایام تعطیلات در جلوی مغازه های کلوچه پزی در انتظار به سر می برند زیبایی خاصی به این شهرستان داده است و سازماندهی یکپارچه مانند بازارچه ها این جلوه ها را از شهرستان می گیرند. فعالیت 60 واحد کلوچه پزی در فومن در ادامه این گزارش رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان فومن گفت: قریب60 واحد صنفی کلوچه پزی با مجوز کسب و تعداد 20واحد به صورت غیر قانونی در این شهرستان درحال فعالیت می باشند که از طریق اتحادیه مربوطه شناسایی و در شرف دریافت پروانه کسب می باشند و در صورت عدم دریافت پروانه کسب نسبت به پلمپ واحدهای مذکور اقدام خواهد شد. وی در خصوص میزان تولید کلوچه گفت: با توجه به اینکه کلوچه فومن سوغات اصیل این شهرستان است،میزان تولید آن نیز در ایام مختلف سال متغیر می باشد و بالاترین میزان تولید این کلوچه در ایام نوروز و تعطیلات تابستانی بالاخص شهریور ماه است. مدت زمان محدود نگهداری کلوچه مانعی برای صادرات اسدنیا با اشاره به اینکه عدم بسته بندی یک نقطه ضعف در تولید کلوچه فومن است،گفت: جذب بیشتر توریست و کیفیت کلوچه بالاترین فاکتور در افزایش تولید است و کیفیت کلوچه بر اساس تعهدتولید کننده و بر پایه تبحر در تولید است. عدم بسته بندی هرکالا می تواند یک نقطه ضعف تلقی شود اما واقعیت این است که شکل کنونی عرضه کلوچه برای اکثریت مردم پذیرفته شده است. وی تصریح کرد: بسیاری از واحدهای کلوچه پزی با توجه به سلیقه خود جعبه هایی طراحی کردند و با آن کلوچه را عرضه می کنند اما از آنجایی که کلوچه فومن کاملاً سنتی و به صورت دستی تولید می شود و دارای مدت زمان محدود برای مصرف می باشد(مگر در صورت نگهداری دریخچال یا فریزر)، هیچگونه مواد نگهدارنده را در خود نمی پذیرد که لزوماً کار را برای صادرات سخت می کند. اسدنیا مشکلات در تولید کلوچه های بی کیفیت را متعدد دانست و گفت:عدم تبحر لازم در تولید، گسترش واحد های فاقد پروانه، استفاده از مواد بی کیفیت از جمله مواردتولید محصول بی کیفیت است. رئیس صنعت، معدن و تجارت فومن در خاتمه افزایش قیمت کلوچه را هرساله بر اساس نرخ تورم دانست و قیمت کنونی آن را منصفانه اعلام کرد. /ایسنا  
همرسانی کنید:

نظر شما:

security code