تعطیلات تمام شد، ویرانی ماند؛
۱۴۰۴/۰۱/۲۰ ۰۹:۵۸ چاپ زمان مورد نیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
زخم عمیق گردشگری بی مسئولیت بر تن خسته گیلان!

اختصاصی گیل خبر/ سرویس چندرسانه‌ای- تعطیلات نوروزی به پایان رسید، اما زخم‌هایی که بر پیکر طبیعت گیلان نشست، مدت‌ها باقی خواهد ماند. در سال‌های اخیر، هجوم گسترده مسافران به استان‌های شمالی کشور به ویژه گیلان، آسیب‌های جدی و جبران‌ناپذیری به محیط زیست، منابع طبیعی و زیرساخت‌های این مناطق وارد کرده است.

در حالی که مردم محلی با مشکلاتی چون ترافیک سرسام‌آور، صف‌های طولانی نانوایی، افزایش قیمت‌ها و حجم زیاد زباله دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند، اغلب به‌ناحق به‌عنوان "میزبان بد" معرفی می‌شوند.

از انبوه زباله‌ها در دل جنگل گرفته تا شعله‌هایی که خاکسترشان هنوز بر تن مراتع باقی‌ست؛ گیلان در این روزها بیش از همیشه فریاد زد، اما کسی صدایش را نشنید.

در این گزارش ویدیویی تنها بخشی از فاجعه‌ای را می‌بینید که زیر پوست «گردشگری بی‌مسئولیت» در گیلان رخ داده است. این گزارش به بررسی روند ورود و خروج مسافران می‌پردازد؛ فرایندی که بدون مدیریت مناسب و فرهنگ‌سازی کافی، تنها رنجی برای مردم بومی بر جای می‌گذارد.

اکنون زمان آن رسیده است که در تعریف "مهمان‌نوازی" تجدید نظر کنیم؛ چرا که در غیاب احترام متقابل، این مهمانی‌ها تنها برای میزبان، هزینه دارند.

امید است که این گزارش تلنگری بر مسئولان استان و همه‌ی هموطنانمان باشد تا بدانیم گیلان، تنها یک مقصد گردشگری نیست؛ خانه‌ی ماست.

گزارشی از محمدصابر ثقفی‌فر
تهیه شده در واحد تولیدات چندرسانه‌ای گیل‌خبر