سرپرست کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان بر لزوم برنامهریزی مبتنی بر همگرایی و همافزایی تاکیدکرد و افزود: سرمایهگذاری فرهنگی در اولویت برنامههای سال 1404 این مجموعه قراردارد.
ضرورت برنامهریزی مبتنی بر همافزایی و خلاقیتورزی
سرپرست کانون استان گیلان با بیان اینکه دستیابی به این هدف نیازمند برنامهریزی قرین خلاقیتورزی، همافزایی و همگرایی است، تصریحکرد: «اعتماد»، «احترام» و «همدلی» حاکم بر این مجموعه فرهنگی نقش بهسزایی در رسیدن به این هدف ایفامیکند.
این مسوول فرهنگی درهمینحال، از پیشینه روشن کانون پرورش فکری و اعتماد خانوادهها به این نهاد فرهنگی سخنبهمیانآورد و با بیاناینکه بخش عمده این اعتبار و احترام، برگرفته از تلاشهای سرمایههای انسانی کانون و تعامل سازنده و اثربخش آنان با کودکان و نوجوانان است، افزود: ضرورتدارد با تاکید هرچهبیشتر بر مخاطبمحوری، برای ارتقای جایگاه فرهنگی کانون خدماترسانی هرچه بهتر به جامعه تلاشکنیم.
لزوم ممزوجسازی فعالیتهای فرهنگی با آموزههای دینی و اسلامی
کوچکنژاد در تبیین اهمیت خدماترسانی فرهنگی و اثربخشی آن در تربیت نسلی معنوی و مأنوس با آموزههای دینی و اسلامی، به بیتی از اشعار عطار نیشابوری، شاعر نامآشنای ایرانی اشاره و افزود: از ذره، ذره اعمال ما جویاخواهندشد و مایه خرسندی است که در نامه اعمال کانونیها، خدمات فرهنگی و ممزوجسازی برنامهها با موضوعهای ارزشی و اسلامی مکتوب باشد.
سیاستهای سال جاریکانون؛ هدفمند و فرآیندمحور
وی درهمینحال، از سیاستهای چهارگانه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان طی سال جاری سخنبهمیانآورد و «نوجوانمحوری»، «مرکزمحوری»، «مخاطبمحوری» و «رشد و توانمندسازی» را از جمله این سیاستها برای تحقق اهداف عالیه این نهاد در حرکتی هدفمند و فرآیندمحور ارزیابیکرد.
کوچکنژاد اشارهای نیز به سخنان حامدعلامتی، مدیرعامل کانون پرورش فکری داشت و با بیاناینکه «حکمرانی و تربیت» بهعنوان رسالت این نهاد فرهنگی تعریفشدهاست، تصریحکرد: توجه به نسل نوجوان که یکی از مهمترین موضوعهای جامعه امروز بهشمارمیرود؛ نگاه ویژه به مخاطبان و پایه و اساس قرارگرفتن مراکز کانون پرورش فکری، گویای برنامهریزی هدفمندی است که برای جهت رشد و توانمندسازی آیندهسازان ایران اسلامی تدوینشده است.
چشمانداز برنامههای سال 1404 کانون گیلان روشن است
او برهمیناساس، چشمانداز برنامههای سال 1404 کانون استان را روشن و متفاوت از سال گذشته ترسیمکرد و گفت: ضرورتدارد درسایه ارتباط صمیمانه و اثربخش با مخاطبان، ایجاد فضایینشاطبخش در مراکز و تشکیل شوراهای مشورتی، با برنامهریزی و تبادلنظر دقیق، به طرحریزی و پیشبرد برنامههای فرهنگی بیندیشیم.
سرپرست کانون گیلان همچنین، تعامل و همگرایی با مجموعههای فرهنگی و دستگاههای اجرایی را برای تحقق اهداف فرهنگی و درآمدزایی موردتاکیدقرارداد و تصریحکرد: باید درسایه رایزنی با مسوولان، تصمیمگیران و تصمیمسازان، زمینههای ارتقای همهجانبه کانون و امکان منابع مالی مناسب به این مجموعه را فراهمکنیم.
تاکید بر ضرورت برنامهریزی برای مناسبتهای پیشرو، جاری و ساریسازی آموزههای نهجالباغه در اندیشه آیندهسازان و در روزمرههای زندگی و افزایش تعامل و همگرایی افزونتر با کانون زبان بهعنوان یک مجموعه نامآشنا و همخانواده، ازدیگرموضوعهایی بود که در صحبتهای سجادکوچکنژاد موردتاکیدقرارگرفت.
معاون اداریمالی کانون استان گیلان هم از حاضران در این نشست بود و با مهم توصیفکردن بودجهبندی انقلابی و مدیریت مالی طی سال 1404 اظهارداشت: برای نیل به این منظور، افزایش تعامل و رایزنی با مسوولان کشوری و استانی در اولویت قراردارد.
حمیدرضاقاسمی اضافهکرد: استفاده از ظرفیت فرمانداری، شهرداری و خیّران، میتواند به تحقق این هدف کمککند.
وی درادامه، رایزنی با دادستانی برای اختصاص درآمد ناشی از تغییر جزای حبس به جرائم نقدی جهت کیفیتبخشی به برنامههای فرهنگی و همچنین، تعمیر و تجهیز مراکز فرهنگی هنری را در دستورکار دانست و از مسوولان مراکز برای پیگیری این مهم دعوتکرد.
اکرمالسادات حسینی، کارشناس مسوول فرهنگی کانون استان گیلان هم طی این نشست که صبح امروز با حضور و همراهی کارشناسان و نمایندگان مسوولان مراکز فرهنگی هنری این مجموعه در رشت برگزارشد، فراهمسازی زمینههای مشارکت، ایجاد هماهنگی و همسویی درسیاستگذاریها، برنامهریزی و تصمیمگیریهای استانی را از اهداف این همنشینی دانست و از حضور اثربخش اعضا در این جلسه قدردانیکرد.
برنامهریزی ساعت کاری مراکز در شش ماهه نخست سال جاری، چگونگی برگزاری کارگاههای شهریهای سال 1404 و ارایه نقطهنظرات و پیشنهادات از سوی کارکنان ستادی و مسوولان مراکز فرهنگی هنری برای پیشبرد هرچهبهتر برنامههای پیشرو، از دیگر بخشهای نخستین نشست اعضای شورای فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان در سال 1404 بهشمارمیرفت.