فریدون شایسته؛
۱۴۰۴/۰۱/۱۵ ۱۵:۰۵ چاپ زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

گیل خبر/ فریدون شایسته

مسئله‌ای که در تعطیلات نوروزی به‌طور اخص و در تعطیلات پایان هفته در سال به‌طور اعم بارها اتفاق افتاده و می‌افتد و سبب نگرانی آحاد شهروندان شده، مدیریت زباله‌های گردشگران است!

با ورود سیل‌آسای گردشگران به گیلان، به‌طور فزاینده‌ای به میزان حجم تولید زباله اضافه می‌شود.

متأسفانه، شهرداری‌ها و دهیاری‌ها که با مشکل جمع‌آوری و دفع زباله روبه‌رو هستند، با افزایش حجم تولید زباله دچار مشکلی غیرقابل چاره می‌شوند.

اگر گردشگران زباله‌ی خود را در سبدهای محل استقرار در جلوی منازل مسکونی قرار دهند، قطعاً سبب ناخرسندی و حتی پرخاش و درگیری لفظی خواهد شد.

شهرداری‌ها و دهیاری‌ها می‌توانند با افزایش سطل‌های جمع‌آوری زباله، به‌طور مقطعی، این مسئله را مدیریت کنند، اما نمی‌کنند!

به‌طور مثال، جمعیت زیادی از گردشگران از بزرگراه رضوانشهر به فومن و از کمربندی شهید بهشتی شهر صومعه‌سرا (همان کمربندی محل استقرار بیمارستان) برای عزیمت به رشت عبور می‌کنند. اما در تمام طول مسیر، سطل زباله‌ای از شهرداری صومعه‌سرا دیده نمی‌شود!

برای گردشگر عزیز چه راهی باقی می‌ماند؟

اگر زباله‌ها را در سطل زباله‌ی خانوارها قرار دهد، این عمل قطعاً با واکنش سریع، تند و خشن خانوارها مواجه خواهد شد، که حق هم با آنهاست.

اگر گردشگر ناچار شود پلاستیک زباله‌ها را به بیرون پرت کند یا کنار جاده بگذارد، قطعاً این عمل تخریب محیط زیست است و کاری ناصواب!

من واقعاً نمی‌دانم که آیا این معضل مورد توجه جناب فرماندار، جناب شهردار، جناب دهیار، شوراهای محترم و... قرار نمی‌گیرد؟!

راستی! چه باید کرد؟

از همه‌ی موارد اگر بگذریم، آیا مسئولی یا نهادی متولی حفظ محیط زیست شهرستان صومعه‌سرا هست یا نیست؟

عیال بنده از من می‌پرسد: آیا مردم باید طبق درخواست مسئولان شهری، استانی و کشوری حتماً درخت بکارند، اما مقامات شهرستانی اعم از فرماندار، شهردار، شورای شهر، دهیاری‌ها و... دست به دست هم بدهند تا پلاستیک زباله‌ها در گوشه و کنار جاده‌های پرتردد، محیط زیست را آلوده و ناپاک کنند؟!

من نمی‌دانم چرا عیال مربوطه پرسش‌های سخت را از من می‌پرسد، اگرچه می‌داند که من از هوش و درک بالایی برخوردار نیستم!

همرسانی کنید:
برچسب‎ها : فریدون شایسته

نظر شما:

security code