اغلب ما گمان میکنیم حذف قند و شکر از رژیم غذایی کافی است درحالیکه مواد غذایی زیادی وجود دارند که حاوی قند و شکر بسیاری هستند اما از انها بی اطلاع هستیم.
منابع پنهان قند
چاشنیها و سسها: سس کچاپ، سس سالاد
و سس باربیکیو
محصولات پختهشده و نان: کلوچه و نان سبوسدار
غلات: بسیاری از گزینههای سالم حاوی قندهای اضافهشده هستند
محصولات لبنی: ماست و شیر طعمدار
تنقلات: گرانولا، بارهای پروتئینی و کره آجیل
میوهها و آبمیوهها: دارای منابع غلیظ قند هستند
غذاهای فرآوریشده: غذاهای شور و شیرین بستهبندی شده
بهگفته سیمرات کاتوریا، متخصص تغذیه و مدیرعامل شرکت «متخصصان رژیم غذایی»(The Diet Xperts)، غذاهای معمولی روزمره مانند سسهای ماکارونی، گرانولا، غلات صبحانه و ماستهای طعمدار میتوانند به طرز شگفتانگیزی دارای قند افزوده بالایی باشند. حتی غذاهایی که سالم بهنظر میرسند، مانند نوشیدنیهای پروتئینی و نان سبوسدار، میتوانند حاوی مقادیر زیادی قند باشند. این فراگیربودن قندهای پنهان، کاهش مصرف شکر را دشوارتر میکند.
انتخاب غذاهای کامل و فرآورینشده
انتخاب وعدههای غذایی کمفرآوریشده و بررسی دقیق فهرستهای مواد، راههای خوبی برای افرادی است که میخواهند مصرف شکر خود را کاهش دهند. قندهای طبیعی و مواد مغذی حیاتی در غذاهایی ازجمله میوهها، سبزیجات و غلات یافت میشوند که باعث برتری آنها نسبت به غذاهای فرآوری شده میشود.
چگونه قند را ترک کنیم؟
برای ترک موفقیتآمیز شکر، این رویکردهای استراتژیک را درنظر بگیرید:
برای تنظیم جوانههای چشایی خود، مصرف قند را بهتدریج کاهش دهید و آن را با مواد طبیعی مانند انگور، عسل یا میوهها در حد اعتدال جایگزین کنید.
علاوه بر این، وعدههای غذایی خود را از قبل برنامهریزی کنید تا از میانوعدههای شیرین پرهیز کنید.