برای این که در یک آزمایشگاه همه فرایندها به درستی انجام شود، توجه به کوچکترین نکات هنگام طراحی و تجهیز آزمایشگاه ها ضروری است و اگر از این نکات به ظاهر کوچک صرف نظر شود، احتمالا در آزمایشگاه مشکلاتی مانند هدر رفتن منابع، زمان و انرژی به وجود می آید. بنابراین پیشنهاد می شود، تمام موارد طراحی و تجهیز آزمایشگاه خود را به شرکت های معتبر تجهیزات آزمایشگاهی بسپارید تا بودجه ای که در نظر گرفته اید بهترین تجهیزات موجود را در اختیار شما قرار دهند. وقتی صحبت از جزییات می شود، می توان به عوامل مختلفی اشاره کرد. انتخاب سینک آزمایشگاهی مناسب که در یک آزمایشگاه مشخص کارایی بهتری داشته باشد، از جمله جزییات بسیار مهم است که در ادامه نکات مهم آن را بررسی می کنیم.
برای انتخاب سینک آزمایشگاهی که کارایی بیشتری در آزمایشگاه مورد نظظر شما داشته باشد، باید به چند نکته کلیدی توجه کنید. رعایت این نکات هنگام خرید به نوعی تضمین کننده عملکرد بهتر و دوام بیشتر سینک آزمایشگاهی در آزمایشگاه شما است. در ادامه به مهمترین نکات اشاره شده است:
جنس سینک آزمایشگاهی از این جهت مهم است که باید از مواد مقاوم ساخته شده باشد و ضمنا ضد خوردگی باشد که مهمترین عامل آسیب زا است.
مواد مقاوم: متریالی که برای ساخت سینک استفاده می شود با دارای ویژگی هایی باشند که در نهایت سینک آزمایشگاهی در برابر مواد شیمیایی، ضربه، خراش و دمای بالا مقاوم باشد. معمولا سینک های آزمایشگاهی از جنس استیل ضد زنگ، پلی پروپیلن، رزین اپوکسی و شیشه بسیار فشرده هستند.
مقاومت در برابر خوردگی: مواد تشکیل دهنده سینک باید مقاومت کامل دربرابر اسیدها، بازها، مواد شیمیایی و به طور کلی هر ماده خورنده ای را ایجاد کنند. فولاد ضد زنگ با پوشش نیکل، پلی پروپیلن و رزین اپوکسی از جمله مواد مقاوم دربرابر خوردگی هستند که در سینک آزمایشگاهی ضد اسید استفاده می شوند.
ابعاد سینک آزمایشگاهی باید متناسب با ظرفیت مورد نیاز در آزمایشگاه باشد. به عنوان مثال سینک شست و شو باید دارای ابعاد و عمق مناسبی باشد که تجهیزات به طور کامل داخل آن قرار گیرد و مواد هنگام شست و شو به بیرون از سینک تراوش نکنند. اما از طرف دیگر سینک هایی که داخل هود شیمی نصب می شوند یا روی سکو برای نیازهای دیگر در آزمایشگاه قرار می گیرند، نباید بزرگ باشند تا فضای کار را اشغال نکنند.این سینک ها باید به اندازه ای باشند که به عنوان مثال شلنگ خروجی آب به راحتی داخل آن قرار گیرد.
نصب سینک آزمایشگاهی به صورت روکار یا توکار انجام می شود. سینک های توکار به دلیل این که درزهای کمتری باقی می گذارند، برای آزمایشگاه و بخصوص شست و شو مناسب تر هستند. سینک های آزمایشگاهی رزین اپوکسی نسبت به سایر سینک های آزمایشگاهی سنگین تر هستند و مراحل نصب آن ها کمی پیچیده تر و زمانبر تر است.
آزمایشگاه های شیمی: سینک آزمایشگاهی ضد اسید مانند سینک پلی پروپیلن ضد اسید بهترین انتخاب است.
آزمایشگاه های زیست شناسی: سینک هایی با طراحی بهداشتی تر مانند سینک های استیل که ضد عفونی کردن آن ها ساده تر است و مقاوم به مواد بیولوژیکی
آزمایشگاه های فیزیک: سینک هایی با تحمل دما و فشار ضربه بالا
سینک های آزمایشگاهی باید دربرابر حرارت مقاومت بالایی داشته باشند. این موضوع خصوصا در آزمایشگاه های شیمی آلی و معدنی که واکنش ها بعضا در دماهای بسیار بالا انجام می شوند، اهمیت بیشتری پیدا می کند.
نظافت سینک آزمایشگاهی بعد از شست و شو ظروف بسیار مهم است. باید سینک از مواد شیمیایی که امکان انتقال ناخالصی به سایر ظروف داخل سینک را فراهم می کن، پاک شود. هرچقدر سطح سینک آزمایشگاهی صیقلی، صاف تر و بدون درز باشد، نظاتف آن ساده تر است.
یک شیرآب مناسب آزمایشگاهی که دارای پوشش الکترواستاتیک و ضد زنگ است باید در کنار سینک آزمایشگاهی نصب شود. علاوه براین طراحی سینک باید به شکلی باشد که محتویات داخل سینک به راحتی تخیله و وارد فاضلاب شوند. اتصالات و سیفون سینک آزمایشگاهی بسیار مهم است. زیرا اگر به درستی نصب نشده باشند ممکن است منجر به نشت آلودگی های خطرناک شود.
اگر سینک آزمایشگاهی ضد اسید را از فروشگاه های معتبر تجهیزات آزمایشگاهی خریداری کنید، می توانید اطمینان داشته باشید که سینک آزمایشگاهی شما از متریال با کیفیتی ساخته شده است که مانع از نشت مواد شیمیای می شود. علاوه بر این سینکی که طول عمر بالا داشته باشد و مقاوم در برابر فرسایش باشد، می تواند با حفظ کارایی بالا در طولانی مدت، هزینه های کلی آزمایشگاه را کاهش دهد.
با در نظر گرفتن این نکات، میتوانید سینک آزمایشگاهی مناسبی را برای محیطهای علمی و آزمایشگاهی خود انتخاب کنید که هم از نظر کارایی و هم از نظر امنیت و دوام بهینه باشد.
نظر شما: