*فعال محیط زیست
در پی نقدی که به افتتاح پل چوبی تالاب بین المللی امیر کلایه شد، روابط عمومی حفاظت محیط زیست گیلان به تشریح اقدامات اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان در خصوص اقتتاح پل چوبی تالاب بین المللی امیر کلایه لاهیجان پرداخت.
مدیر کل محترم حفاظت محیط زیست گیلان در بخشی از مطلب ارائه شده به بهره برداری اقتصادی از پناهگاه حیات وحش امیر کلایه اشاره می کند که اصولا منطقی و علمی نیست. قرار بر این نیست عرصه ای که پناهگاه حیات وحش است محلی برای بهره برداری اقتصادی باشد.
از همان ابتدا، احداث پل چوبی امیر کلایه مورد تائید نبوده و با توجه به اینکه طرح تفصیلی وجامع مدیریت تالاب امیر کلایه سالیان متمادی است که بروز رسانی نشده، این اقدام منطقی نبود.
مدیر کل تاکید می کند که طرح مدیریت زیست بومی تالاب به تصویب نرسیده و پس از تصویب موضوع بهره برداری با استعلام نظر سازمان مرکزی قابلیت پیگیری دارد.
پس چرا قبل از تصویب طرح، قبل از استعلام از سازمان و بدون حضور مدیر کل و صرفا با حضور نماینده شهر لاهیجان، پل چوبی فوق افتتاح شده است.
با توجه به تحقیقات و بررسی های صورت گرفته، بخش پرنده نگری تالاب به دلیل مخروبه بودن مسدود هست و بخش پل چوبی نیز با توجه به کلیپ های منتشر شده از رسانه ها، استحکام لازم را ندارد.
جناب آقای مدیر کل کدام تیم کارشناسی افتتاح و استحکام پل را تائید نموده است؟
فارغ از همه این مسائل گردشگران برای تردد باید از محوطه پاسگاه امیر کلایه که از اماکن حفاظتی بوده وارد تالاب شوند در حالیکه فعالیتهای محیط بانان باید از رصد متخلفان حوزه محیط زیست، صیادان، شکارچیان غیرمجاز و غیره پنهان بماند، لذا تردد گردشگران از محوطه پاسگاه محیط بانی میتواند مشکلات حفاظتی جدی برای پناهگاه حیات وحش امیرکلایه به همراه داشته باشد.
علاوه بر تمام مسائلی که گفته شد؛ یکی از مشکلات پاسگاههای محیط بانی کمبود نیروی انسانی ست، چه دلیلی دارد در شرایطی که هنوز تمهیدات لازم برای افزایش نیروی انسانی تالاب امیرکلایه، اندیشیده نشده از نیروی محیط بان برای راهنمایی و هدایت گردشگران استفاده شود؟!
بهره برداری اقتصادی یعنی ما ظرفیت محدود محیط بانی مان را به کاری اختصاص دهیم که در شرح وظایف این عزیزان نیست؟!
نظر شما: