اختصاصی گیل خبر/ سرویس سیاسی- در حالی که طی هفته های گذشته شنیدهها از فضای مجازی از انتصاب قریبالوقوع مصطفی طاعتی مقدم بهعنوان مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره منطقه آزاد انزلی، به عنوان جایگزین محمدسجاد سیاهکارزاده خبر میداد، اما بهظاهر این انتصاب و تغییرات در ارکان مدیریتی منطقه آزاد انزلی همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد.
چند روز قبل رضا مسرور دبیر جدید مناطق آزاد کشور طی مصاحبهای، دلیل کندی تغییرات را الزام قانونی روند تایید صلاحیت افراد پیشنهادی عنوان کرد و متذکر شد که بر اساس قانون حتی انتصاب سرپرست برای مدیریت مناطق آزاد قدیمی نیز ممکن نیست.
طاعتی مقدم از کارمندان وزارت دفاع بوده که بر اساس شنیدهها مورد حمایت چهرههای شناخته شدهای همچون علی ربیعی (دستیار اجتماعی رئیس جمهور) و محمد اسلامی (معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی کشور) است. وی در زمان وزارت محمد اسلامی در دولت روحانی نیز بهعنوان مسئول دفتر این وزیر مشغول بهکار بود.
فارغ از این سوال که چرا این دو چهره ملی دغدغه مدیریت منطقه آزاد انزلی در گیلان را دارند باید گفت؛ مدیریت پروازی حال حاضر در منطقه آزاد انزلی و معاونین غیر متخصص و غیر بومی منصوب وی نه تنها نتوانستند از مشکلات این منطقه استراتژیک و مهم کشور بکاهند، بلکه ضعف در شناخت ساختار و قوانین این سازمان و مدیریت ناکارآمد ایشان باعث شده تا تعدادی از افراد غیر اقتصادی و غالبا تندروی تازه وارد طی سه سال گذشته و به نام پروژه نانوشته خالص سازی، اقدام به حذف نیروهای کارآمد این سازمان صرفا با دیدگاه سیاسی نموده و فضا را برای منافع شخصی خود و اطرافیانشان مهیا کردهاند.
در راستای این ادعا باید گفت که رئیس اتاق بازرگانی گیلان در آبان ماه سال جاری میزان صادرات از گمرک منطقه آزاد تجاری انزلی را ۱۷۷ هزار تن کالا به ارزش ۹۸ میلیون دلار و میزان صادرات منطقه آزاد تجاری حسن رود را ۳۴ هزار تن کالا به ارزش چهار میلیون دلار اعلام کرده است.
وی همچنین آمار واردات در ۶ ماه نخست امسال از گمرک منطقه آزاد انزلی را ۷۱۲ هزار تن کالا به ارزش ۳۵۵ میلیون دلار و از گمرک منطقه آزاد حسنرود را ۲۸۳ هزار تن کالا به ارزش ۲۴۴ میلیون دلار اعلام کرد که به این ترتیب و با یک حساب سرانگشتی و بر اساس آمار گمرک، تراز تجاری منفی این منطقه نزدیک به ۵۰۰ میلیون دلار برآورد می گردد!
با این اوصاف، در حالی که به نظر میرسد فرایند انتصاب طاعتی مقدم با مشکلات جدی مواجه است، شاید بهتر است هرچه سریعتر، انتصاب مدیری توانمند با بینش اقتصادی و اقتصاد دریامحور در دستور کار قرار گیرد.
بهنظر میرسد بیشترین نفع از وضعیت حال حاضر برای خالص سازان در این سازمان خواهد بود، افرادی که پس از پیروزی پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری نه تنها با تعجیل از قانون استخدام فرزندان جانبازان (که مدتها در این سازمان به حالت تعلیق درآمده بود) برای رسمی کردن قرارداد خود استفاده کرده، بلکه با تاخیر تغییرات مدیریتی، ولع قدرت طلبی بیشتر را در سر می پرورانند و به دنبال کسب جایگاه و پست های مدیریتی در دولتی هستند که کوچکترین تناسبی با تفکر آن ندارند و با دستاویز وفاق می کوشند تا در جایگاه های پرمنفعت تر و با حقوق بالاتر منصوب گردند.
اهمیت استراتژیک منطقه آزاد انزلی برای توسعه گیلان و کشور بر کسی پوشیده نیست؛ در همین راستا انتظار میرود با توجه به حساسیت این منطقه و کارهای بسیاری که بر زمین مانده، بزودی شاهد تغییرات مثبتی در ارکان مدیریتی این سازمان باشیم.
نظر شما: