پزشک و فعال رسانه ای معتقد است: سلامت یکی از وظایف حاکمیت است؛ پس اگر سلامت مردم مهم است باید هزینه های آن را بدهیم. سهم سلامت از تولید ناخالص ملی به زیر ۴ درصد رسیده است در صورتی که حداقل باید ۸ درصد باشد. نتیجه این موضوع دلسردی همکاران پزشک شده است.

گیل خبر/ به گزارش شفقنا: علیرضا لطیفی، درباره مشکلات جامعه پزشکی بیان کرد: وقتی ۱۰ الی ۱۵ سال پیش تصمیم گرفتیم حرمت جامعه پزشکی را بشکنیم و برای اینکه از یک گروه مرجع در جامعه خارج کنیم تا مجبور شود با هر تعرفه‌ای کار کند نتیجه‌اش این اتفاقات می شود. از رسانه ملی بگیرید تا متاسفانه رفتارهای نهادهای مختلف.

وی ادامه داد: هزاران پزشک داریم که شبانه روز در سراسر کشور شرافتمندانه و با همه وجودشان به مردم با دریافتی فوق العاده پایین و با تعرفه غیر واقعی و دستوری خدمت می کنند. اما متاسفانه شاهدیم رسانه‌ها به خصوص صدا و سیما دوربینش را سمت عده قلیلی از جامعه پزشکی می اندازد.

این پزشک اظهار کرد: در زمان کرونا حاکمیت و جامعه نیاز به مدافعان سلامت داشتند. پزشک و پرستار و کادر درمان جان خود را فدا می کردند که مردم سالم بمانند، اما حالا که کار تمام شده و بحران رد شده همه چیز فراموش شده است.

وی گفت: اول از همه حاکمیت باید بداند کرونا اولین بحران سلامت شما نبوده و آخرین هم نخواهد بود و با این مدل رفتار با جامعه پزشکی آیا دوره بعد هم می‌توانید به این راحتی از جامعه پزشکی کمک بخواهید؟! قطعاً همکاران ما جان فدایی خواهند کرد، اما ناسپاسی‌ها و فضای امنیتی که در بیمارستان‌ها و رفتار مردم با پزشکان می بینید، باعث شده که ترس در جامعه پزشکی موج بزند.

لطیفی با اشاره به نقش وزارت بهداشت در موضوعات و مشکلات پزشکی اظهار داشت: وزارت بهداشت باید عملکرد بهتری داشته باشد و اجازه ندهد پرونده هایی مانند قتل دکتر داوودی بی ثمر بماند. اما مسئله این است که چرا بقیه نهادهای حاکمیتی نسبت به این موضوع تا این لحظه واکنش درستی نشان ندادند.

وی اضافه کرد: وزارت بهداشت باید تلاش کند بودجه بگیرد و در ذهن همه ارکان حاکمیت این را بنشاند که سلامت هزینه دارد. وقتی دستمزد خدمات سلامت را واقعی تعیین نمی‌کنیم نتیجه این است که همکاران ما به مرور از شغلشان خارج می شوند. طبق آماری که اخیرا آقای دکتر رئیسی زاده، رئیس نظام پزشکی کل کشور اعلام کردند حدود ۴۰ درصد همکاران ما اصلا طبابت نمی‌کنند یا مهاجرت کردند یا به مشاغل دیگر روی آورده اند. علت این است که طبابت به خصوص طبابت در بخش دولتی از حیّز انتفاع خارج شده است. به دلیل اینکه، قبلا پزشک می گفت به لحاظ اقتصادی صرف نمی کند کارهای ریسک و اعمال جراحی پرخطر انجام بدهد. ولی الان براین باور است که باتوجه به اتفاقاتی مشابه قتل دکتر داودی خطر جانی هم دارد. مسلما در آینده این مردم هستند که محروم از خدمات خواهند بود.

این فعال رسانه ای تصریح کرد: جامعه پزشکی احساس می کند تنهاست و حاکمیت پشت این جامعه نیست. سلامت یکی از وظایف حاکمیت است. همان طوری که هزینه‌ برای مسائل امنیتی و نظامی می کنیم و به هر قیمتی موشک احتیاج داریم و می‌سازیم. پس اگر سلامت مردم مهم است باید هزینه هایش را بدهیم. سهم سلامت از تولید ناخالص ملی به زیر ۴ درصد رسیده است در صورتی که حداقل باید ۸ درصد باشد. نتیجه این موضوع دلسردی همکاران ما شده است. از سوی دیگر زیان انباشته بسیار زیاد دانشگاه‌های علوم پزشکی را داریم که به دلیل تعرفه واقعی که تعریف نشده است. خدمات سلامت هزینه‌های خودش را دارد.

این پزشک خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان حدود هفت هزار میلیارد تومان بدهی انباشته دارد همین باعث می شود روز به روز کیفیت خدمات رسانی به مردم به خصوص مردمی که توانایی مالی خوبی ندارند کاهش پیدا کند و سفره سلامت مردم از سفره سلامت مسئولین جدا شده است. شاهدیم ارگان‌ها و نهادهای مختلف برای خودشان بیمارستان خاص می‌سازند و بیمه خاص تعریف می‌کنند اما مردم عادی باید از خدمات زیر حداقلی بخش دولتی استفاده کنند و مسلما ناراضی هم خواهند بود.