کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان با برگزاری مهرواره کتابخوان از سیودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران استقبالکرد.
برگزاری مهرواره کتابخوانی در نخستین روز هفته کتابخوانی که از 23 آبان 1403 آغازشده و تا 30 همینماه ادامهدارد، از جمله برنامههای این مجموعه فرهنگی با حضور بیش از 200 کودک، نوجوان و اولیای تربیتی آنان بود.
فرزندانمان را با یار مهربان مأنوسکنیم
مدیرکل کانون پرورش فکری در آغاز این مهرواره با خوشآمدگویی به حاضران و تبریک هفته کتاب و کتابخوانی، به اهمیت برگزاری این ویژهبرنامهها پرداخت و حرکتهای کتابمحور را گامی درجهت مأنوسسازی هرچهبیشتر کودکان و نوجوانان با یار مهروان عنوانکرد.
سیدجلیل میرعظیمی در ادامه صحبتهای خود، اهمیت خواندن و مطالعه در دین مبین اسلام را یادآورشد و با اشاره به معجزه پیامبرگرامی اسلام گفت: معجزه واقعشدن این کتاب آسمانی، گویای جایگاه و منزلت خواندن و کتابخوانی بهشمارمیرود.
این مسوول فرهنگی همچنین، از نقش کانون پرورش فکری و فعالیتهای کتابمحور مربیان آن درجهت نهادینهسازی فرهنگ مطالعه درجامعه، بهویژه در میان نسل کودک و نوجوان سخنگفت و با اشاره به کتابخانههای مراکز فرهنگی هنری کانون گیلان اظهارکرد: بیش از 400 هزار یار مهربان در این کتابخانهها پذیرای فرزندان ایران اسلامی است.
وی در همین ارتباط، به گوناگونی محتوا و گستره مخاطبان کودک، نوجوان و بزرگسال این کتابها اشارهداشت و تاکیدکرد: بسترسازی برای بهرهمندی تمامی علاقهمندان از فرصت مطالعه و همنشینی با کتاب، اهدافیاست که در مراکز فرهنگی هنری ثابت، سیار و کتابخانههای پستی کانون دنبالمیشود.
میرعظیمی اضافهکرد: کتاب، یار ارزشمند و مهربانیاست که به افزایش آگاهی، سلاستکلامی، ارتقای اعتماد بهنفس و در نهایت، فرصتآفرینی برای علاقهمندان کمکمیکند و با ایجاد بسترهای مناسب برای مدیریت حضور آیندهسازان در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی، نقش بهسزایی در کاهش آسیبهای اجتماعیدارد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بر همیناساس نیز همگرایی دستاندرکاران این نهاد با دیگر مجموعههای فرهنگی، بهویژه آموزش و پرورش را بااهمیت ارزیابی و از تمامی مربیان و اولیای تربیتی دعوتکرد تا برای ترویج و نهادینهسازی فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در جامعه گامبردارند.
کتابخوان و دوستداشتنیباشید!
ادامهبخش این برنامههای مهرواره نیز دعوت از آناهیتا آروان، نویسنده، منتقد ادبی و برگزیده جایزه دوسالانه «پروین اعتصامی» با موضوع و محوریت کتاب و کتابخوانیبود.
آروان در آغاز صحبتهای خود با تبریک هفته کتاب و کتابخوانی، بیش از 2 دهه فعالیت خود در کسوت مربیفرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان را یادآورشد و با ابراز خوشحالی از نقشآفرینی در این حوزه گفت: عاشق کانون و بچهها هستم و از این بابت بسیارخرسندم.
این کارشناس رشته زبان و ادبیات فارسی و کارشناس ارشد رشته پژوهش هنر، صحبتهای خود را با معرفی سوسنطاقدیس، از نویسندگان نامآشنای ایرانی ادامهداد و با اشاره به آثار و موفقیتهای وی افزود: نقش این نویسنده فقید که از کودکی علاقهمند به نوشتن بود، در عرصه ادبیات غیرقابلانکار است.
مربیفرهنگی کانون پرورش فکری شهرستان رودسر اضافهکرد: هنرمند و نویسنده همیشه زندهاست، زنده خواهدماند و تا زمانی که آثار خالقان اثر مورداستقبال باشد و مخاطبان از آثارشان بهرهمندشوند، گویی زنده و با ما در گفتوگو هستند.
نویسنده کتابهای«بگذار تروا بسوزد» و «قد پسرم بلنداست» درهمینحال، به قصهگویی از کتاب«قدم یازدهم» سوسن طاقدیس پرداخت و گفت: تمامی فعالیتهای کانون ریشه در کتابدارد و این یار مهربان دستمایه ساخت فیلم، پویانمایی، قصهگویی و دیگر فعالیتهای متنوع فرهنگی، هنری، ادبی و پژوهشی است.
وی که پیشینه فعالیت در مجلههای معتبر ایرانی چون کیهانبچهها، رشد و حضور موثر در عرصههای ادبیات کشور را در کارنامهدارد، برای حاضران از اثربخشی مطالعه و کتابخوانی بر انسان نیز سخنگفت و توضیحداد: اندیشیدن، راهرفتن و سخنگفتن فرد کتابخوان با دیگران تفاوتدارد. وی تلاشمیکند با پرهیز از اشتباه شخصیتهای داستان و الگوپذیری از رفتار شخصیتهای سازنده، کم اشتباه و دوستداشتنی باشد.
این مهرواره که با همکاری و مشارکت شرکت «همراهاول» صورتپذیرفت، با پخش کلیپ گروههای دختران برگزیده در عرصه فعالیتهای کتابخوانی(کتابال)، نمایشنامهخوانی«عروسی سوسکهخانم» از سوی اعضای مرکز فرهنگی هنری مجتمع کانون رشت، اجرای مسابقهحضوری توسط طاهرههمایونی، مربیمسوول مرکز فرهنگی هنری شماره 2 رشت و صحبتهای نماینده شرکت همراهاول درباره ارتباطات و شیوههای خدماترسانی این مجموعههمراهشد.
پایانبخش مهرواره کتابخوانی که روز چهارشنبه، 23 آبان 1403 در سالن سینمای ادارهکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان در رشت برگزارشد، تجلیل از کارشناسان، مربیانمسوول، مربیان و اعضای برگزیده و کنشگران عرصه ترویج و نهادینهسازی فرهنگ مطالعه و کتابخوانی این مجموعه فرهنگی بود.
نظر شما: