۱۴۰۳/۰۸/۲۲ ۱۳:۴۴ چاپ زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

وزیر جهاد کشاورزی گفت: در دنیایی که جمعیت روز به روز زیاد و در کنار تغییر اقلیم، آب و خاک دچار مشکل می‌شود؛ فناوری و دانش، نجات بخش است.

گیل خبر/ به نقل از ایسنا؛ غلامرضا نوری قزلجه، روز سه‌شنبه ۲۲ آبان، در هفتمین جشنواره ملی معرفی ارقام گیاهی در موسسه تحقیقات اصلاح بذر و نهال در کرج گفت: درطول ۵۰ سالی که از تاسیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی می‌گذرد، یک ۱۲۳۸ رقم از انواع بذور رونمایی شده است .

وی با تاکید بر اینکه ایران در موضوع زراعت وابستگی چندانی ندارد؛ گفت: در حال حاضر برای واردات بذر سبزی و صیفی سالانه ۱۲۰ میلیون دلار ارز هزینه می‌شود.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: بخش خصوصی باید در تولید بذور هیبریدی صیفی و سبزی ورود کند و در این خصوص باید از همه امکانات بهره گرفت.

وی ضمن قدردانی از سازمان انرژی اتمی به دلیل نگاه ویژه جهت استفاده از توانمندی هسته‌ای در بخش کشاورزی افزود: توانمندی‌های قابل توجهی را این سازمان برای اصلاح نباتات پس از تولید در پرتودهی و تولید محصولات با باردهی بالا از خود نشان داده است.

نوری قزلجه ادامه داد: امروز همه برای امنیت غذایی در کشور کمک می‌کنند چون این امنیت از اهمیت بالایی برخوردار است.

وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: در دنیایی که جمعیت روز به روز زیاد و در کنار تغییر اقلیم، آب و خاک دچار مشکل می‌شود؛ فناوری و دانش، نجات بخش است.

نوری گفت: بنابراین با همت فعالان بخش پژوهش کشاورزی و بهره‌وران، باید این راه سخت را طی کنیم که در این زمینه فعالیت‌های دانش بنیان دارای اولویت و اهمیت است.

وی افزود: دراین زمینه ارقام مقاوم به کم آبی، خشکی، شوری آب و افزایش دما باید مورد توجه قرار گیرد.

وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: تمام محدودیت‌ها را باید مدنظر قرارداد و ارقام را اصلاح کرد تا بتوانیم امنیت غذایی را تامین کنیم.

نوری اضافه کرد: منابع در خیلی از فضاها با محدودیت مواجه می‎‌شود. بنابراین نظریه فراوانی غذا با تجارت قابل پذیرش نیست و باید تولید داشته باشیم.

وزیرجهاد کشاورزی گفت: باید تراز تجاری در بخش کشاورزی را مثبت کرد و امنیت غذایی را به ۱۰۰درصد رساند تا بتوانیم کمبودها را جبران کنیم.

وی افزود: فرهیختگان و پژوهشگران نقش موثری در این مسیر دارند و امروز ۸۹ رقم زراعی و باغی رونمایی می‌شود که بخشی از آنها دانش بنیان، بخشی دانشگاهی و مابقی مربوط به سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی است.

همرسانی کنید:
برچسب‎ها : امنیت غذایی

نظر شما:

security code