صبح امروز ۲۲ آبان ۱۴۰۳، آیین اختتامیه هفدهمین جشنواره بینالمللی حرکت با حضور مشاور وزیر علوم در سالن فجر دانشگاه گیلان برگزار شد.
وی افزود: هدف از ایجاد انجمنهای علمی، ایجاد انگیزه و رقابت بین دانشجویان است تا بتوانیم نگاهی که در برنامه هفتم وجود دارد، پایهگذاری کنیم.
رئیس دانشگاه گیلان درباره برنامههای آینده این دانشگاه اعلام کرد: پس از برگزاری جشنواره حرکت، به منظور ایجاد پلی میان دانشگاه و صنعت، جشنواره کار را در پیش خواهیم داشت که با حضور واحدهای صنعتی برگزار خواهد شد. همچنین برگزاری جشنواره شهید باقری نیز در دستور کار دانشگاه گیلان قرار دارد.
در ادامه این مراسم، رشید جعفرپور، قائم مقام معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، ضمن تشکر از تمامی انجمنهای علمی، اتحادیهها، روسای دانشگاهها و اعضای هیئت علمی، اذعان داشت: در هفدهمین جشنواره حرکت که در دانشگاه گیلان برگزار شد، ۳۰۱۶ اثر از ۱۰۴ دانشگاه سراسر کشور در حوزههای مختلف شرکت داشتند و توسط بیش از ۷۰ داور ارزیابی شدند.
وی بیان کرد که در جشنواره حرکت، مجموعه فعالیتهای انجمنهای علمی ارزیابی میشود و تفاوت دوره هفدهم با دورههای قبل این بود که در این دوره، داوران به صورت حضوری آثار را ارزیابی کردند. همچنین یکی دیگر از تفاوتهای مهم این دوره، ایجاد سکوی برتر بود تا انجمنهای برتر انتخاب شده و از آنها تقدیر شود.
جعفرپور با اشاره به این که جشنواره حرکت، بزرگترین رویداد علمی دانشجویی دانشگاههای کشور است، اعلام کرد: بیشترین آثار شرکتکننده به ترتیب مربوط به گروههای علوم انسانی، علوم فنی، علوم پایه، علوم کشاورزی، دامپزشکی، هنر و معماری، و علوم تربیت بدنی بوده است.
در این مراسم، احمدرضا خضری، مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی و روابط عمومی وزارت علوم، نیز به نمایندگی از وزارت علوم حاضر شد و ضمن تبریک پنجاهمین سالگرد تأسیس دانشگاه گیلان، گفت: علم و مرجعیت علمی از موضوعات مهم کشور است و مرجعیت علمی تنها با شعار و حرف به نتیجه نمیرسد.
وی افزود: مهمترین عامل تولید، محصولات علمی است که توسط دانشگاه صادر میشود و به دست اساتید و دانشجویان به وجود میآید و گرهای از مشکلات کشور را باز میکند.
خضری درباره اهمیت برگزاری این دسته از جشنوارههای علمی دانشجویی گفت: برگزاری این جشنوارهها، گامی موثر و حرکتی درست در جهت ارائه دستاوردهای علمی و ایجاد پیوند میان دانشگاه، صنعت و جامعه است. در اینجا دانشجویان فرصت میکنند تا آثار خود را به معرض دید عموم و داوری اندیشمندان بگذارند. محصولاتی که بتوانند از این کانال عبور کنند، میتوانند وارد جامعه شوند و مشکلات کشور را حل کنند.
هادی حقشناس، استاندار گیلان، که سابقه دو سال تدریس در دانشگاه گیلان را دارد، ضمن تبریک پنجاهمین سالگرد این دانشگاه، گفت: حرکتی که وزارت علوم از ۱۷ سال پیش شروع کرد و انجمنهای علمی را تشکیل داد، قطعاً دستاوردهای بزرگی داشته است. اکنون بیش از ۷۶۶۰ انجمن علمی برای حل مسائل کشور وجود دارد.
وی با بیان دلایل اهمیت دانشگاه اذعان کرد: دانشگاه محل تولید دانش است، اما مهمتر از تولید دانش، این است که آیا این دانش تبدیل به محصول شده و مردم از آن بهرهمند شدهاند؟ میدانیم که کشورهای صنعتی به ما محصول میفروشند و دانش را نمیدهند، مگر اینکه خودشان در سطح دیگری از دانش قرار گرفته باشند.
استاندار گیلان با اشاره به بازدید خود از این نمایشگاه گفت: هدفم از بازدید این بود که ببینم آیا میتوانم از این آثار در راستای حل مشکلات استان بهره ببرم؟ از مسئولان دانشگاه پرسیدم که آیا واحدهای صنعتی نیز از این نمایشگاه بازدید کردهاند؟ به نظرم حلقه مفقود میان دانشگاه و صنعت این است که این دو بخش احساس نیاز به یکدیگر ندارند و هر کدام کار خود را میکنند.
حقشناس با اشاره به دو خبر مهمی که امروز منتشر شد، گفت: امروز دو خبر مهم در رسانهها داشتیم؛ یکی این که دولت مجوز واردات بنزین سوپر را صادر کرد. نکته این است که آیا ما تولید بنزین سوپر نداریم؟ پس این همه دانشگاه و انجمن علمی کجا هستند؟ همچنین قرار است که در کل کشور، هفتهای دو بار قطع برق داشته باشیم. کشور ما با این حجم از ظرفیت، همچنان دچار بحران انرژی است. سوال این است که آیا انجمنهای علمی و دانشگاهها نمیتوانند این مشکلات را برطرف کنند؟ ما بیش از ۷۶۶۰ انجمن علمی داریم و اگر هر کدام از این انجمنها، یک مشکل از مشکلات کشور را حل کنند، قطعاً جهش بزرگی خواهیم داشت.
وی در ادامه به دو مشکل اساسی اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات اساسی کشور، مسئله آب است. سال گذشته در گیلان ۱۴ میلیارد مترمکعب بارش باران داشتیم که ۱۱ میلیارد از این آب سالم و قابل شرب بدون نیاز به تصفیه، مستقیماً به سمت دریا رفت. ممکن است به فکر بیاید که برای جلوگیری از این هدررفت باید سد بسازیم، اما ساخت سد دیگر در دنیا، به دلیل مشکلات فراوان، منسوخ شده است.
مشکل دوم، ترافیک سطح شهر رشت است که اکنون شبیه تهران شده است. از دانشگاهها و انجمنهای علمی درخواست دارم تا راهحلهای اثربخش، جدید و کارآمد ارائه دهند.
حقشناس با بیان خطرات ناشی از حل نشدن این مشکلات افزود: اگر این دو مشکل حل نشود، مشکل ویلاسازی که در کل کشور وجود دارد به گیلان نیز سرایت میکند. کشاورز باید از زمین خود درآمد کسب کند. حاصل زحمت یکساله چایکار گیلانی سالانه ۲۰ میلیون تومان است. باید علم و دانش را وارد بخش کشاورزی، صنعت و خدمات کنیم، وگرنه هر سال سطح رفاه کاهش پیدا خواهد کرد.
در پایان این مراسم، مسئولان کشوری و استانی با اهدای جوایز و لوح تقدیر، از انجمنهای علمی و آثار برتر تجلیل کردند.
نظر شما: