اختصاصی گیل خبر/ بعد از ظهر امروز، جلسه حزب اعتدال و توسعه با هادی حقشناس، استاندار گیلان برگزار شد.
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی دبیر تشکیلات حزب اعتدال و توسعه استان گیلان در ابتدای این جلسه گفت: «ستاد مردمی که در اینجا هستند به صورت دلی به دکتر پزشکیان رای دادند. من اعتقاد دارم دولت مردمی دکتر پزشکیان فقط به مردم بدهکار است و به هیچ حزب و گروهی بدهکار نیست.
دکتر رئیسی با ۴۷ درصد رییسجمهور شد و دکتر پزشکیان با ۵۳ درصد؛ اما دکتر پزشکیان نتوانستند ۵۰ درصد قشر خاکستری را به پای صندوقهای رای بیاورند. من از آقای پزشکیان بابت انتخاب دکتر حقشناس به عنوان استاندار جدید استان گیلان تشکر میکنم؛ چرا که ایشان علاوه بر سابقه مدیریتیشان از همین خطه استان گیلان است.»
وی در ادامه به صحبت خود با معاون اول رییسجمهور، محمدرضا عارف اشاره کرد و اذعان داشت: «آقای دکتر حق شناس شایسته جایگاه ملی است و من صحت این موضوع را تصدیق میکنم. من با آقای عارف صحبت کردم و آقای عارف به من گفتند که دکتر حق شناس را برای استانهای دیگر هم در نظر داشتند؛ اما آقای حق شناس به به دکتر عارف گفته بود که من میخواهم برای مردم خودم خدمت کنم.»
دبیر تشکیلات حزب اعتدال و توسعه گیلان در ادامه به بیان دلیل تدارک این جلسه با استاندار پرداخت و بیان کرد: «دلیل جمع شدن ما در این جلسه این است که حال مردم خوب نیست. چرا خوب نیست؟ چون بیشتر مدیران ما که در این چند سال منصوب شدند، خوب نبودند و نتوانستند به وظایف خود عمل کنند. گزارش شده است که سالی ۵۲ هزار شغل ایجاد شده است. آیا این درست است؟ پس چرا این همه بیکار مشاهده میشود؟»
وی در ادامه به سفر شهید رییسی به استان گیلان اشاره کرد و گفت: «رییسجمهور سابق یک بار به استان سفر کرد و پس از سفر ایشان قرار شد یک سری اعتبارات ملی به استان گیلان تخصیص داده شود. اما در نهایت یک سوم از این اعتبارات مطرح شده، محقق شد و باقی آن برگشت خورد. این مطالب را خدمت جناب حقشناس عرض میکنم، چرا که ایشان خودشان استاد اقتصاد هستند. اگر کسی اسناد من را قبول ندارد، همین امشب حاضرم در شبکه باران با او مناظره برگزار کنم. از سد شفارود تا سد لاستیکی همه ناتمام مانده است. از دکتر حق شناس التماس میکنم تمام مدیرانی که اعتبار دریافت کرده اند اما آن اعتبار برگشت خورده است را عزل کنند.»
جعفرزاده این چنین ادامه داد: «این استان که ۱۴۰۰ کیلومتر با مرز فاصله دارد، ۸ هزار شهید داده است. شهدا به شما کمک میکنند چون شما انسان صادقی هستید.
در ثانی افتخار میکنیم که شما با این توانمندی میتوانید این مشکل را حل کنید، چرا که اعتبار ملی دارید و قبلا هم استاندار شدهاید. ضمن اینکه امروز دوستانی که اینجا جمع شدهاند، برای بیعت با شما اینجا هستند و هیچ توقعی ندارند.»
دبیر تشکیلات حزب توسعه و اعتدال ضمن اشاره به مشکلات معیشتی مردم گفت: «ضرورتی ندارد که من بگویم، چون شما میدانید که باید مدیرانی را منصوب کنید که دلشان به حال مردم بسوزد. این مردمی که من و شما میدانیم هزار جور مشکل دارند. با این اوصاف ۵۰ درصدشان به پای صندوق نیامدند. این انقلاب باید بماند؛ چرا که در تاریخ تکرار نخواهد شد. این انقلاب تنها با کسب رضایت مردم باقی میماند. اما رضایت مردم کم است. نرخ بزهکاری استان را بگیرید و از خود بپرسید آیا حق مردم این است؟ ما امروز با شما و شهدا پیمان میبندیم و شما از حمایت ما و مردم برخوردارید.»
وی در ادامه با اشاره به مشکلات مختلف موجود در استان، به تشکر از استاندار پرداخت و بیان کرد: « استان ما مردمان نجیبی دارد؛ اما صنعت، اقتصاد، محیط زیست، نرخ بیکاری و نرخ اعتیاد از معضلات آنهاست. از اینکه شما در استان هستید خدارا شاکریم. دوستان من از اشکورات رودسر تا منجیل و علی بجار پیش شما آمدهاند تا مطالبات خود را از شهرستان خود بیان کنند.»
جعفرزاده در انتهای سخنان خود اینچنین گفت: «این استان مدیری دارد که میگوید تنها روزهای شنبه میآید. من به چشم دیدم چه سرمایه گذار با پول و طرح آمد، اما مدیر کل گفت من فقط در روز شنبه امضا میکنم. این منشا بدبختی استان گیلان است. به عنوان یک کارشناس میگویم، گیلان از ریل توسعه خارج شده است. من منکر زحمات مدیران و دوستان نیستم. اما نتیجه چه شد؟ گیلان از استانهای آخر کشور است.
اگر بگویم کدام نهادها موجب این وضعیت است امکان دارد مشکل امنیتی برایم پیش بیاید. ما کسی را نداریم که اعتبارات را ملی کند. هیچکس دنبال اعتبارات نیست. مدیران پشت میزی باید حرکت کنند. ما خوشحالیم که دکتر حق شناس را با اعتبار ملی داریم؛ اما ایشان به تنهایی کمکی از دستشان ساخته نیست. مدیران باید فکر جیب مردم باشند نه جیب خودشان. در نهایت از همه دوستانی که در این جلسه شرکت کردند تشکر میکنم.»
در ادامه این جلسه، تعدادی از نمایندگان شهرستانهای گیلان به ابراز مشکلات استان پرداختند. مقدم به عنوان نماینده آستارا گفت: «متاسفانه همه چیز در استان ما در حد شعار مانده و هیچ عملی نبود. بیشتر مشکلات استان ما که سال هاست عنوان میشود، به بحث مدیریتی بر میگردد. ما در آستارا به منظر مدیریتی مشکلات فراوانی داریم و امیدواریم با انتصاب شما به عنوان استاندار گیلان، تغییری در این زمینه لحاظ شود.»
همچنین منصور یوسفی، به عنوان یکی از اعضای هیئت علمی بازنشسته دانشگاه گفت: «جامعهای که به دنبال توسعه اجتماعی پایدار در همه جامعه است، باید ناهنجاری های موجود در جامعه را از بین ببرد و این میسر نخواهد شد، مگر اینکه پیوند های اجتماعی تقویت یابد و یک اعتقاد اجتماعی میان مردم و دولت ایجاد شود. این نیازمند این است که اگر مشکلات در جامعه از بین نمی رود، بلکه حداقل کاهش یابد. از شما میخواهم با جامعهشناسان صحبت کنند. چرا که هیچکس از صحبت با جامعه شناسان پشیمان نشده است. یکی از راه های برون رفت از معضلات اجتماعی ما نظر کارشناسان است. اقتصاد ما مشکل دارد. آقای حقشناس، ما بعضاً شاهد موازی کاری بعضی از مسئولین هستیم که نظارت را با دخالت اشتباه میگیرند. در مدیریت شما، نباید این اتفاقات بیفتد.
در این جلسه، علی نوری به عنوان نماینده تالش اذعان کرد: «جناب استاندار، رنج کشور ما بیشتر از لحاظ اقتصادی است و شهرستانهای ما از نظر اقتصادی رنج زیادی دیدهاند. این به عدم مدیریت مناسب در شهرستان ها برمیگردد. ما خوشحالیم که استانداری داریم که از منظر اقتصادی تحصیل کرده است.»
همچنین اخباری، به عنوان یکی از نمایندگان زن حاضر در این جلسه بیان کرد: « از شما خواهش دارم که توانمندیهای بانوان را باور کنید. در صورت حمایت از بانوان، زنانی که در خانه مادران خوبی برای فرزندان خود هستند، مدیران خوبی در اجتماع خواهند شد. در رابطه با کارآفرینان از آنها حمایت کنید.»
حامد عبدالهی، یکی دیگر از حاضران در این جلسه، به لزوم استفاده از نیرویهای جوان اشاره کرد و گفت: «از شما خواهش میکنیم تحت فشارهای سیاسی برای انتصابات قرار نگیرید و افراد صالح را در موضوعات مختلف منتصب کنید. از ظرفیت جوانان استفاده کنید. متاسفانه طبق اخباری که به گوش ما میرسد خیلی از افراد که سالها از بازنشستگی آنها میگذرد همچنان انتظار منصب دارند.»
ابراهیم نیازمند، سرپرست روزنامه سایه در استان گیلان نیز در خصوص اهمیت رسانه صحبتی کوتاه داشت و گفت: «دولت قبلی که سعی بر لاپوشانی و سرپوش گذاشتن بر مشکلات مردم داشت. با توجه به اینکه در سالهای اخیر، در تمامی شهرها و روستاهای گیلان این قشر رسانه بوده که نظرات و مشکلات مردم را به سمع و حضور مسئولین رسانده است، از شما خواهش میکنم کارگروه اقتصادی تشکیل دهید که تعداد از رسانهها در اطراف شما حضور داشته باشند. لطفا نقش رسانهها را در حوزه اقتصادی دستکم نگیرید.»
بشارتی، نماینده سنگر ضمن انتقاد به سیاستهای استاندار سابق گفت: «جناب آقای حقشناس، دوگانگی نمیتواند منشا خیر در کشور باشد. اقای استاندار، در گیلان دیگر مردم کشاورزی نمیکنند و زمینهایشان را تغییر کاربری میدهند. آقای استاندار، ما با ابر چالش زباله در استان گیلان مواجهیم. ارتفاع لندفیل سراوان ۱۱۰ متر است و این شیرابهها مستقیم به تالاب انزلی وارد میشود. استاندار سابق به صورت نمایشی در مسیر زباله ۲ هزار درخت کاشت. اما یک دانه از آن درختها اکنون سالم باقی نمانده است. ۳ ماه پیش آب شرب سراوان افتتاح اما اکنون بعد از گذشت این سه ماه، هیچ کدام از آن لولهها آب ندارد.
پس از اتمام صحبت نمایندگان شهرستانها، هادی حقشناس استاندار گیلان ضمن تشکر از دبیر تشکیلات حزب توسعه و پیشرفت استان گیلان، سخنرانان و حاضران در جلسه، گفت: «جناب جعفرزاده در دوران انتخابات، بیش از بنده به شهرستانها سفر کردند و زحمات ایشان موجب شد که من بر روی این صندلی بنشینم. متاسفانه امروز فرصت نیست از تمامی دوستانی که زحمت کردند و هزینههای زیادی را پرداخت کردند تشکر کافی به عمل بیاوردم. توسعه با هزینه بدست میآید و نمیشود بدون هزینه به توسعه دست یافت.»
استاندار گیلان در ادامه با تحلیل نحوه توسعه کشورهای پیشرفته گفت: «کشورهای توسعه یافته, با کار و تلاش به توسعه دست یافتند. چه از لحاظ اجتماعی، چه از لحاظ سیاسی، نوع حکمرانی و غیره. بخشی از آن در قالب احزاب هست، بخشی جامعهشناسی، بخشی تئوری اقتصاد و بخشی به عنوان انتخاب درست مسئول. در نتیجه توسعه امر تصادفی نیست و با برنامه ریزی بدست میآید.»
حق شناس در ادامه با تجلیل از صحبت نمایندگان، بیان کرد: «خوشحالم مسائلی که مطرح شد، هم در ذهن من هست هم در ذهن شما و این از مزیتهای فضای مجازی است. مدیران سابقی که جای من بودند نیز از این مشکلات مطلع بودند و مدیران آینده نیز از این امر مستثنی نخواهند بود. پس چرا این مشکلات حل نمیشود؟ به تصمیمات سختی مرتبط است که بسیاری از ما نمیتوانیم بگیریم.
وی با تاکید بر اینکه باید تصمیمات سخت بگیریم، گفت: برای مثال تخصیص بودجه کلان و محدود برای احداث تصفیهخانه آب در رشت از آن دست تصمیمات سخت است. چرا که در این صورت باید از بودجه بسیاری از پروژههای دیگر همچون مدرسه و بیمارستان و راه آهن و غیره گذشت. از این دست تصمیمات زیاد است.
حقشناس در ادامه به بررسی علل تورم و آسیبهای آن پرداخت و گفت: «تعریف علم اقتصاد میگوید اقتصاد علم کمبود منابع است. برای مثال وقتی در خانوادهای پول کم میآید، از خانواده و دوستان پول قرض میگیریم. دولت هم وقتی پول کم میآورد، از بانک مرکزی پول استقراض میکند. اما وقتی توان باز پرداخت این پول را ندارد، نتیجهاش تورم میشود. این مسئله نیز تنها به دهک کم درآمد جامعه فشار میآورد.
استاندار گیلان در ادامه به بررسی دلایل کمبود برق و گاز در تابستان و زمستان اشاره کرد و گفت: «ما از لحاظ منابع جزو کشورهای برتر دنیا هستیم؛ پس این کمبود از کجاست؟ بخش زیادی از این کمبودها به تلفات انرژی برمیگردد. ما به دلیل تحریم های ظالمانه از تکنولوژیهای فرسوده استفاده میکنیم. برای مثال در رشت از قدیمیترین تکنولوژیهای برق کشور استفاده می کنیم. آب نیز به همین وضع دچار است و هزینه آن را مردم میدهند.
وی به نقش مسئولین در بهوجود آمدن این مشکلات اشاره کرده و گفت: «ما مسئولین، این قضایا را به درستی مطرح نمیکنیم. ما میگویم دو رودخانه در رشت مشکل دارند، اما قضیه آن سالهاست که حل نمیشود. حداقل سه دهه است بحث تالاب انزلی مطرح است. تمامی نهادها در حال هزینه کردن هستند، اما هیچ نتیجهای ندارد و این مشکلات شبیه کارتونها شده است.»
حق شناس در خصوص مشکلات محیط زیستی استان گفت: «منشا بخش بزرگی از آلودگی رودخانهها، پسابهای خانگی است. این مشکل نیز با احداث تصفیهخانه ها حل میشود. اما احداث این تصفیهخانه ها به بهای تخصیص بودجه چندین ساله و تخصیص نیافتن بودجه به بخشهای دیگر است.
همین مطلب در خصوص سراوان هم صدق میکند. مگر فقط در استان گیلان زباله تولید میشود؟ در کل دنیا و در مازندران و گلستان هم زباله داریم. من دو شب پیش خدمت دکتر عارف بودم و به ایشان گفتم من منتظر قهرمان نمیمانم تا کسی از تهران بیاید و مشکل ما را حل کند. اگر مشکل تصفیه خانه های رشت حل شود، تالاب انزلی نیز خود به خود، خودش را احیا میکند. چرا که ما در دو سه سال اخیر در گیلان مشکل بارندگی نداشتیم. میزان بارندگی در گیلان در دو هفته اخیر به اندازه کل ایران بوده است. در سال گذشته در گیلان ۱۴ میلیارد متر مکعب بارندگی داشتیم که ۱۱ میلیارد متر مکعب به دریا ریخته شد و تنها ۳ درصد از آن ۳ میلیارد متر مکعب تبدیل به آب شرب شده است. در حالی که در سال پیش ما مشکل تامین آب شرب در استان را داشتیم.
وی در خصوص ایجاد تغییرات مدیریتی در استان گفت: «صد در صد تغییر خواهیم داشت. اگر تغییر نبود که من اینجا نمینشستم. من خودم محصول تغییرم. اما تغییری که منجر به نتیجه شود؛ تغییری که در زندگی مردم اتفاق بیفتد. من تلاش دارم زمانی که خواستم بروم، نگویند زمانی که حقشناس آمد گیلان ۱۰۰ مشکل داشت، اما موقع رفتنش گیلان ۱۱۰ مشکل دارد.
حتما معاونان و فرمانداران و بخشداران تغییر میکنند. اما تغییری که مشکل مردم را برطرف کند. بخش زیادی از جلساتی که در استان تشکیل میشوند، تشکیل میشوند که تشکیل شوند. جلسهای که خروجی نداشته باشد، به درد مردم نمیخورد. تلاش میکنم که در دوره من این اتفاقات رخ ندهد.»
استاندار گیلان در انتهای این جلسه گفت: «یقین داشته باشید، بخش زیادی از مسائل استان، در خود استان و با انتصاب مدیران شایسته قابل حل است.
من به دو دلیل در این محفل حضور پیدا کردم؛ یک به دلیل تشکر از دکتر جعفرزاده و دوستانی که در اینجا حاضر شدند و دو، به دلیل اینکه فکر میکنم، حواسم است که در استان دارم چه میکنم.»
نظر شما: