در زمان پخت غذا، اغلب به دنبال روغنهایی میگردیم که بتوانند ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن ما را تامین کنند. در حالی که روغن زیتون همیشه بهترین است، روغنهای پخت و پز دیگری نیز وجود دارند که میتوانند معجزه کنند.
منبع خوب چربی های سالم: این روغن سرشار از چربیهای اشباع نشده مانند اسیدهای چرب امگا ۶ است. از سلامت قلب پشتیبانی می کند و در فرآیندهای خود به طور طبیعی عمل میکند. از آنجایی که روغنهای دیگر از رشد کلسترول خوب بیشتر حمایت میکنند، جایگزینی آنها در برخی از غذاهای پخته شده با استفاده از روغن کنجد برای بدن مفید است زیرا حاوی آنتی اکسیدانهای زیادی است.
سرشار از آنتی اکسیدان: روغن کنجد حاوی آنتی اکسیدانهای خاصی مانند سزامول و سزامینول است که تصور میشود استرس اکسیداتیو را در بدن کاهش میدهند. استرس اکسیداتیو باعث آسیب سلولی، التهاب و افزایش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن میشود. افزودن روغن کنجد به رژیم غذایی دوز طبیعی آنتی اکسیدان را ارائه میدهد که با رادیکالهای آزاد مبارزه کرده و به سلامتی طولانی مدت کمک میکند.
باعث سلامت استخوانها میشود: روغن کنجد حاوی تمام مواد معدنی ضروری از جمله کلسیم، روی و مس است که برای حفظ سلامت استخوان ها ضروری هستند. افزودن روغن کنجد به رژیم غذایی یک یا دو بار در هفته ممکن است با افزایش تراکم استخوان به تقویت استخوانها کمک کند و این امکان دارد برای افرادی که نگران پوکی استخوان یا ضعیف شدن استخوانهای مرتبط با افزایش سن هستند، مفید باشد.
به سلامت پوست و مو کمک میکند: روغن کنجد سرشار از ویتامین E و اسیدهای چرب، پوست را از درون تا مو تغذیه میکند. خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی این روغن به نرمی پوست شما کمک کرده و از پوست در برابر عوامل محیطی محافظت میکند و از ابتلا به علائم مختلف پیری جلوگیری می کند. بنابراین، استفاده منظم از روغن کنجد در حین پخت و پز می تواند به حفظ خاصیت ارتجاعی و سلامت پوست و همچنین بهبود سلامت مو همراه با درخشش طبیعی کمک کند.
به هضم کمک میکند: روغن کنجد به هضم غذا کمک کرده و سلامت روده را حفظ میکند. روغن کنجد حاوی چربیهای خوبی است که به تحریک تولید صفرا و تجزیه ویتامینهای محلول در چربی کمک میکند، بنابراین جذب آنها توسط بدن آسانتر میشود. اگر چند بار در هفته روغن کنجد را همراه با وعدههای غذایی مصرف می کنید، این مزیت گوارشی میتواند برای هضم راحت تر و جذب مواد مغذی عالی عمل کند.
به طعم و مزه میافزاید: یکی از رایج ترین دلایل محبوبیت روغن کنجد در پخت و پز این است که بدون غلبه بر سایر مواد، طعم را به آن اضافه میکند. طعم آجیلی و معطر آن مکمل طیف گستردهای از غذاها، از سرخ کردنیها گرفته تا سبزیجات برشته است. این قابلیت پنهان روغن کنجد غذاها را لذیذتر میکند.