گیل خبر/ رضا حقی در یادداشتی نوشت:
آقای استاندار
میدانیم در زمان سیل در استان گلستان زمانی که شما استاندار آنجا بودید از شما راضی بودند.
همینطور از مدیریت شما موقعی که در آن استان زلزله آمده بود رضایت داشتند.
میدانیم بسیاری از گروههای مختلف برای عملکرد خوبتان در آن استان پیگیر دوباره انتصاب شما برای گلستان بودند ولی شما با توجه به بومی بودن گیلان را در اولویت انتخاب تان قرار دادید.
فرق استان ما با گلستان این است که سیل را همه مردم و مسئولین به عنوان یک تهدید جدی و غیرقابل پیش بینی میشناسند و شما آنجا این مشکل را به خوبی مدیریت کردید.
آقای استاندار
ولی سیلهای گیلان چون در دراز مدت شکل گرفته است جدی گرفته نمیشود. مسئله رودخانههای رشت، زباله سراوان و تالاب انزلی از سیل خطرناک ترند.
تکلیف مردم با سیل مشخص است چند ساعت میآید، ویرانی مشخصی به جای میگذارد و تمام میشود، ولی مسئله رودخانهها، پسماند و تالاب، جان موجودات زنده را میگیرد و جسم و روح بقیه مردم وزندگی شان را به مخاطره میاندازد.
برای چاره جویی احتیاج به یک زلزله مدیریتی دارید. انتخاب مدیر متخصص و با انگیزه بسیاری از مشکلات را برطرف میکند.
در حوزه فرهنگ و هنر مثال ملموس مدیریت برای شما میزنم.
شهید انصاری مدیر کل وقت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در دهه ۷۰ بود ایشان از نظر سیاسی در طیف اصولگرایان بود ولی در دولت اصلاحات زمانی که آقای مهاجرانی وزیر ارشاد بود مدیر کل استان گیلان شد.
ایشان با پیگیرییهای شخصی خودشان در استان و وزارتخانه توانست ۱۳ مجتمع فرهنگی و هنری در استان گیلان راه اندازی کند.
ساختمان فعلی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان را برای استقرار اداره کل خریداری کند _تا آن زمان اداره کل ساختمان استیجاری داشت_
ایشان توانست مهمانسرایی در چند طبقه در یخسازی رشت احداث کند همچنین توانست ۳۵ انجمن فرهنگی هنری در سطح استان راه اندازی کند.
ایشان توانستند هر ساله در استان گیلان چندین جشنواره هنری برگزار کند اما همه مدیران بعد از ایشان نخواستند یا نتوانستند یک ردیف بودجه برای حتی اداره این مجتمعهای فرهنگی بگیرند.
بسیاری از این مدیران هزینه آب و برق و گاز این مجتمع ها را نمیتوانند پرداخت کنند. فرق مدیر خوب در اینجا به خوبی با مدیران ماقبل و مابعد مشخص میشود.
آقای استاندار
یک موقع مدیر حوصله پیگیری جنگیدن برای بودجه عمرانی و جاری را دارد. و هیچ مشکلی جلودار آن نیست.
یک موقع نیز علاوه بر اینکه هیچ یک از مشخصات بالا را ندارد بلکه اصلاً این کاره نیست.
در حوزه فرهنگ و هنر حداقل انتظار این است که فرد انتخاب شده دغدغه کار فرهنگی و هنری داشته باشد ولی مدیران فعلی فرهنگ و هنر استان این دغدغه در اولویت کاری آنان نیست.
اگر بودجه ای هم از وزارتخانه یا استان به دستشان برسد اولویت شأن خرید و تعویض دکوراسیون اداره ست تا هزینه برای مجتمعهای فرهنگی هنری و آمفی تئاتر و گالری و خدای ناکرده هزینه برای حمایت برنامههای هنری در سطح شهر.
آقای استاندار
بررسی کنید در چند سال اخیر چند بار دکور اتاق مدیران در سطح استان گیلان تغییر کرده است.
زیاد به خودتان زحمت ندهید همین مرکز استان شهر رشت و شهر خودتان انزلی را بررسی کنید.
در شهر انزلی اهالی هنر میگویند در دو سال اخیر هزینه تغییر دکور اتاق رییس چند ده میلیون تومان شده است.
ولی آمفی تئاتر انزلی دارای ۳ پروژکتور است!
وقتی فعالین تئاتر انزلی جهت دیدن تئاتر به فومن رفتند میگفتند وضع انزلی خوب است! چون سه پروژکتور داریم،آمفی تئاتر فومن پروژکتورش لامپ ندارد و کارگردان نمایش، رضا عباسی با خلاقیت خودش لامپ معمولی را داخل لوله بخاری میگذارد! و برای نور صحنه استفاده میکند.
رضا عباسی در دو سال اخیر قبل از اجرای هر تئاتری تا مرز سکته رفته است و هربار چند روز در بیمارستان بستری میشود.
آقای استاندار
عدم مدیریت یعنی اینکه تالار مرکزی دارای ۲۵۰پروژکتور باشدو سالن شهید انصاری خاتم الانبیا وتالارشهر و سالن رحمدل جمعا ۲۰ پروژکتور نداشته باشد.
اهالی تئاتر توان اجاره شب ۵ میلیون تومان تالار مرکزی را ندارند پس از ۲۵۰ پروژکتور صحنه محروم هستند. مجبورند بسوزند و بسازند.
عدم مدیریت وعادت به عدم پاسخگویی یعنی اینکه تالار مرکزی دارای ۸ اتاق حدود ۳۰ متری خالی بدون استفاده مانده است و کلی هزینه سرمایش و گرمایش آن میشود.
ولی ۳۰گروه تئاتر ی رشت یک اتاق ۱۲ متری برای تمرین در تالار شهر دارند که فاقد هرگونه وسیله سرمایشی و گرمایشی است!
آقای استاندار
وقتی گروه تئاتری منتخب برای جشنواره منطقهای و کشوری از گیلان به شهرهای دیگر برای اجرای تئاتر میرود. انگار از یک کشور جهان سوم به یک کشور توسعه یافته و مدرن رفتهاند!
وقتی امکانات آن سالنها را میبینند اشکشان در میآید.
آقای استاندار
در بخش فرهنگی و هنری یک مثال زدم تقریباً در اکثر زمینهها به همین صورت است افراد زیادی از جناح چپ و راست این روزها به دیدار شما میآیند و از سوی افراد مختلف سفارش برای انتصاب مدیران دارید.
واقعیت امر این است خسته شدهایم از این آدمهای تکراری که فقط جایشان با هم عوض میشود.
این افراد سیریناپذیر از قدرت و یا به قول خودشان عاشقان خدمت مردم خستگی را نمیشناسند.
به همه این افراد توصیه کننده برای مدیر شدن بفرمایید چند صفحه از مشکلات حوزه مربوطه و راههای برون رفت از آن مشکلات را با زمانبندی خاص به شما مکتوب ارائه دهند.
آقای استاندار
مرسوم شده است افراد برنامههای زیاد و پیچیدهای برای رسیدن به مدیریت یک اداره دارند ولی برنامهای برای بعد از مدیر شدن ندارند!
این زلزله در روال انتخاب مدیران را با ورود مدیران جوان، متخصص و با انگیزه و برنامه و بدون مرزبندی تکراری سیاسی، برای اولین بار برای این استان شروع کنید تا در تاریخ این استان ماندگار شوید.
آقای دکتر حقشناس
استاندار قبل چندین پرونده در محاکم قضایی برای انتخاب بی ضابطه مدیران دارد و خیلی از اهالی سیاست می گویند که آقای عباسی وظیفهاش این بود که نخبگان شرق گیلان حداکثر تا اطاق ور را شناسایی کند و مسئولیت به آنان بدهد.
آقای استاندار
زلزله در انتخاب مدیران را جدی بگیرید
نظر شما: