اختصاصی گیل خبر/سرویس سیاسی- روز گذشته حجت الاسلام والمسلمین اسماعیل صادقی نیارکی، رئیس کل سابق دادگستری گیلان، در مراسم تودیع خود، به فساد گسترده در حوزه برداشت شن و ماسه استان اشاره کرد و جزئیات تکاندهندهای از فعالیتهای غیرقانونی مافیای شن و ماسه در این منطقه را بیان کرد.
وی اظهار داشت که این باند مافیایی از سال ۱۳۷۳ به طور غیرقانونی به برداشت شن و ماسه از بستر رودخانههای گیلان پرداخته و با حمایت یا سکوت برخی مدیران استانی به فعالیت خود ادامه داده است.
به گفته صادقی نیارکی، برخی از مدیران استان به شایعه کمبود مصالح در استان دامن زدند و عملا از این مافیا حمایت کردند. این در حالی است که بر اساس آمار رسمی، ۲۳ کارخانه تولید شن و ماسه در گیلان ماهانه ۶۹۰ هزار تن شن و ماسه تولید میکنند، در حالی که نیاز استان به مصالح فقط ۶۷۷ هزار تن است. وی افزود که با توجه به این امر جلوی این مافیای فساد ایستادیم.
رئیس کل سابق دادگستری گیلان همچنین از برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز خبر داد و گفت که جلوی پروژههایی نظیر ساخت هتل در بستر رودخانهها گرفته شد. در یکی از موارد، یک شهرک (در شهرستان صومعه سرا) متعلق به یک فرد متنفذ سیاسی فعلی تخریب شد تا نشان داده شود که دستگاه قضایی در برابر فساد هیچ مماشاتی ندارد.
در کنار این اظهارات، صادقی نیارکی تاکید ویژهای بر پاکدستی استاندار جدید گیلان داشت و به آینده روشن استان با حضور هادی حق شناس اشاره داشت؛ آیا باید مخاطب این سخنان و کنایهها را اسدالله عباسی استاندار سابق گیلان و تیم همراه وی دانست؟!
سوال اصلی اینجاست که در صورت صحت این ادعاها، چه برخوردی در طی این سالها با مدیران استان که از این مافیا حمایت کردهاند صورت گرفته است؟ آیا اقدام جدیای علیه آنان انجام شده یا همچنان به فعالیت خود ادامه میدهند؟ پاسخ به این سوال میتواند سرنوشت مبارزه با فساد در استان را روشن کند.
از سویی دیگر بنا بر روایت رئیس اسبق مجمع نمایندگان استان در سال ۱۴۰۱، گیلان در رتبه نخست فساد در کشور ایستاده بود؛ آماری که در حال حاضر اطلاعات دقیقی از آن در دست نیست.
با کنار هم قرار دادن اظهارات رئیس کل سابق دادگستری استان گیلان و آنچه در گوشه و کنار استان دیده میشود، این شائبه و سوال به وجود میآید که آیا واقعا فساد سازمانیافته در استان حاکم و جاری است؟
انتظار افکار عمومی از رئیس کل جدید دادگستری گیلان که در سیستم قضایی، مراتب رشد خود را پله به پله طی نموده و شناخت کاملی نسبت به موضوعات و مشکلات استان دارد، بررسی ادعاهای مطرح شده در خصوص ابعاد مختلف پرونده مافیای شن و ماسه استان و در صورت صحت، برخورد جدی با مدیران و مسئولانی است که عامدانه یا غیرعامدانه با فعالیتهای خود، از آنان حمایت میکردند.
نظر شما: