رپورتاژ خبری
۱۴۰۳/۰۶/۱۷ ۱۷:۴۹ چاپ زمان مورد نیاز برای مطالعه: 6 دقیقه

پروژه نجما (نهضت جهادی مخابرات ایران) با هدف توسعه زیرساخت‌های ارتباطی مخابرات و به منظور بهره مندی جامعه از امکانات به روز مخابراتی، افزایش پهنای باند و کیفیت ارتباطی مشترکین در سال ۱۴۰۱ در کشور کلید خورد.

این طرح به صورت کاملا خودجوش توسط شرکت مخابرات ایران بدون هیچگونه تامین مالی از سمت دولت و وزارت ارتباطات آغاز شد. به گزارش ایسنا طرح نجما در ۲۴۷ شهر کشور در حال انجام است و از ظرفیت نهایی 2.5 میلیون پورت، طبق برنامه ریزی انجام شده تعداد یک میلیون پورت FTTH و 110.000 پورت VDSL در برنامه سال اول قرار گرفته و ظرفیت باقیمانده در سال دوم و سوم ایجاد خواهد شد. در استان گیلان که حالا به عنوان یکی از پیشرو‌ترین استان‌های ایران در زمینه توسعه فیبر نوری شناخته می‌شود، پیشرفت پروژه نجما مخابرات، با نام شرکت داده پردازی فرداد شمال گره خورده است. توسعه و اجرای طرح نجما به‌واسطه شرکت داده پردازی فرداد شمال طی عقد قرارداد سرمایه‌گذاری به ارزش حدود ۱ میلیون دلار در شهریور سال ۱۴۰۲ آغاز گردید.

اهداف نجما

شرکت مخابرات ایران هدف از اجرای این طرح را چنین تعریف کرده است. استفاده حداکثری از همه توان و امکانات در سطح استان در قالب یک نهضت جهادی برای:

  • توسعه فناوری با اولویت برای طراحی دارای توجیه اقتصادی و بیشترین جریان درآمدی در سال جاری
  • بهینه سازی لایه های مختلف شبکه در راستای ارتقای کیفیت خدمات و پشتیبانی مناسب افزایش سرعت و پهنای باند و رضایتمندی مشتریان
  • تکمیل پوشش شرکت های صنعتی و اماکن تجاری با توجیه اقتصادی مناسب در راستای حمایت از شعار سال 1401

هدف از اجرای این طرح ایجاد 2.5 میلیون پورت پرسرعت بر بستر فیبر نوری و جهش به سمت تغییر تکنولوژی از سیم مسی به فیبر نوری بوده است. همچنین با اجرای این طرح دارایی های راکد و غیرمولد استانها مولد سازی می‌شود.

حمایت و راهبری «مهندس حسنی» در اولین پروژه نجما

طبق اظهارات مهندس «کیوان ایرانپور» مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت فرداد شمال:

«به کمک مهندس حسنی و راهبری ایشان با آغاز اجرای این پروژه در ۶ ماه دوم سال ۱۴۰۲، شهرستان رودبار به عنوان اولین شهر در پروژه نجما انتخاب شد. به همت تیم فنی فرداد شمال، از طریق نصب و راه اندازی و توسعه تجهیزات HUAWEI، بالغ بر ۵۰۰۰ پورت فعال شده است. با این اقدام حالا مشترکین به سرویس پر سرعت VDSL با پهنای باندی تا سقف 70Mbps دسترسی دارند و بدین ترتیب کلیه مشترکین تلفن ثابت در این شهرستان بر روی تکنولوژی FTTC فیبر نوری قرار گرفتند.»

مهندس ایرانپور: اتمام نجما به کمک مهندس نهی قناد در مرکز ۵ رشت تا پایان سال

به گزارش روابط عمومی شرکت داده پردازی فرداد شمال در اواسط تابستان ۱۴۰۳ بخش دوم این پروژه در مرکز ۵ رشت آغاز به کار نمود و مطابق با برآوردهای اولیه مقرر گردید تا این شرکت نسبت به نصب و راه اندازی تجهیزات HUAWEI به تعداد ۳۰۰۰۰ پورت در مرکز ۵ رشت اقدام نماید. این پروژه هم اکنون توسط همکاران پر تلاش این شرکت در دست اجرا بوده و تا ابتدای شهریور ۱۴۰۳ بالغ بر ۵۰۰۰ پورت آن نصب شده و آماده برگردان و بهره برداری است.

بنا به اظهارات مهندس دانیال نهی قناد مدیر مرکز ۵ مخابرات شهر رشت، مخابرات در تلاش است تا با همکاری شرکت فرداد سرعت توسعه را به حداکثر رسانده و با استقرار اکیپ‌های فنی و مهندسی بنا به توافقات شرکت مخابرات استان گیلان این پروژه را تا قبل از اتمام سال جاری بطور کامل به مرحله بهره برداری برساند. لازم به ذکر است این مهم تاثیر چشمگیری در دسترسی مشترکین به ارتباطی پایدار و با پهنای باند بالا از طریق سرویس پرسرعت VDSL خواهد داشت.

نجما مخابرات: ۲۰۰۰ پورت در شهرستان لاهیجان

بنا به گزارشات در واپسین روزهای سال ۱۴۰۲ طی یک عملیات اجرایی در شهر لاهیجان، شرکت فرداد شمال موفق به نصب و راه اندازی تجهیزات HUAWEI به تعداد ۲۰۰۰ پورت گردید. در این عملیات با توسعه زیرساخت FTTC لاهیجان، همه مشترکینی که به دلیل فرسودگی و خرابی کابل‌های قدیمی دچار قطعی ارتباط بوده یا تجربه استفاده سرعت بسیار پایین اینترنت مخابرات را داشتند، همگی از سرویس پر سرعت VDSL با پهنای باند تا 70Mbps بهره‌مند گردیدند.

منظور از FTTC چیست؟

FTTC یا Fiber to the Curb به معنی "فیبر تا کنار خیابان" است. این فناوری یکی از روش‌های اتصال فیبر نوری به شبکه اینترنت است که در آن فیبر نوری تا نزدیکی محل کاربر کشیده می‌شود، به طور دقیق‌تر تا کنار خیابان یا محل تقاطع اصلی. از این نقطه به بعد، از سیم‌های مسی یا کابل‌های دیگر (مانند کابل کواکسیال) برای اتصال نهایی به خانه یا محل کار استفاده می‌شود.

ویژگی‌های FTTC:

  1. سرعت بالاتر نسبت به ADSL: با توجه به استفاده از فیبر نوری در بخش عمده‌ای از مسیر، سرعت اینترنت به طور قابل توجهی افزایش می‌یابد.
  2. هزینه کمتر نسبت به FTTH: چون فیبر نوری تنها تا نقطه‌ای نزدیک به کاربر کشیده می‌شود و از کابل مسی موجود برای اتصال نهایی استفاده می‌شود، هزینه نصب کمتر از FTTH (Fiber to the Home) است.
  3. پایداری و کیفیت بهتر از تکنولوژی‌های قدیمی‌تر: استفاده از فیبر نوری به جای سیم‌های مسی طولانی، باعث کاهش نویز و افزایش پایداری اتصال می‌شود.

این فناوری معمولاً برای مناطقی مناسب است که فراهم آوردن اتصال کامل فیبر نوری به داخل خانه‌ها یا ساختمان‌ها از لحاظ اقتصادی و زیرساختی مقرون به صرفه نیست.

درباره شرکت داده پردازی فرداد شمال

«فرداد شمال» یکی از بزرگترین شرکت‌های فعال در حوزه شبکه و فناوری اطلاعات در ایران است. این شرکت در سال ۱۳۶۴ در شهر رشت تاسیس و از ابتدای فعالیت خود یکی از بازوهای بازار IT بوده که به عنوان تامین کننده تجهیزات شبکه و همچنین توسعه دهنده زیر ساخت‌های مخابراتی نقشی کلیدی در توسعه و تجهیز اینترنت فیبر نوری کشور داشته است.

فرداد اولین و پیشروترین شرکت فعال در حوزه FTTC و FTTH است که بسیاری از مناطق استان گیلان را با همکاری شرکت مخابرات توسعه داده است.

منبع: tanoma

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code