در نشست بهرهگیری از مسئولیت پذیری اجتماعی شرکتها وبنگاههای اقتصادی در نظام سلامت بر ضرورت سهیم بودن فعالان اقتصادی در سلامت جامعه، تأکید شد.
در این نشست فرآیند جلب، توسعه و نهادینه سازی مسئولیت پذیری اجتماعی شرکتها، و بنگاههای اقتصادی در نظام سلامت مورد بررسی قرار گرفت.
دکتر محمدتقی آشوبی رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به اهمیت بالای سلامت در جوامع بشری، اظهار کرد: تنها ۳۰ درصد شاخصهای کمی و کیفی سلامت مستقیماً به بهداشت و درمان مربوط میشود.
وی با بیان اینکه بسیاری از دستگاههای اجرایی و خدماتی نظیر شهرداری، صمت، جهاد کشاورزی و سایر در سلامت جامعه نقش دارند، افزود: انتظار ما تعامل و همکاری بیشتر دستگاههای اجرایی و خدماتی با نظام سلامت در تحقق مسوولیت های اجتماعی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه دولت به تنهایی قادر به امور مردم نیست، گفت: علاوه بر خیرین سلامت، شرکتها، صنایع بزرگ و صاحبان بنگاههای اقتصادی کوچک و بزرگ نیز باید همچون کشورهای توسعهیافته نقش محوری در نظام سلامت داشته باشند.
دکتر آشوبی با بیان اینکه ارتقای عادلانه سطح سلامت جامعه هدف غایی است، گفت: این مهم جز با همکاری و مشارکت اجتماعی صاحبان صنایع مسوولیت پذیر و متعهد ممکن نمیشود.
ارتقای شاخص های کمی و کیفی مشارکت شرکتها و بنگاههای اقتصادی در حوزه سلامت، افزایش مشارکت شرکتها و بنگاههای اقتصادی در نظام سلامت با اولویت پیشگیری و ارتقای سلامت در سطح ملی و بین المللی، توسعه مسئولیت پذیری اجتماعی شرکتی در حوادث و بلایا، تدوین مشوقهای قانونی در زمینه مسئولیت پذیری اجتماعی شرکتها، و بنگاههای اقتصادی در نظام سلامت و همچنین ترویج فرهنگ مسئولیت پذیری اجتماعی در حوزه سلامت از جمله مواردی بود که در این نشست بر آن تاکید شد.
گفتنی است؛ مشارکت ابزاری برای افزایش فرصت حضور مردم در فرآیند تصمیمگیری است به نحوی که خودشان از فعالیت خود منتفع شوند و بی تردید نقش بنگاههای اقتصادی کوچک و بزرگ در آن موثر است.