۱۴۰۳/۰۵/۱۰ ۱۰:۲۹ چاپ زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه
خرس قهوه ای محیط بان گیلانی را مجروح کرد

حمزه عشوری، مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان اظهار داشت: محیط‌بان پاسگاه آغوزی سیاهکل در منطقه شکار ممنوع دیلمان و درفک مورد حمله یک قلاده خرس قرار گرفت.

گیل خبر/ محیط‌بان پاسگاه آغوزی سیاهکل در منطقه شکار ممنوع دیلمان و درفک مورد حمله یک قلاده خرس قرار گرفت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان در این ارتباط گفت: یکی از محیط‌بانان پاسگاه آغوزی سیاهکل در راستای انجام ماموریت گشت‌زنی و کنترل در منطقه شکار ممنوع دیلمان و درفک، مورد حمله یک قلاده خرس قهوه‌ای قرار گرفت و مجروح شد.

حمزه عشوری اضافه کرد: محیط‌بان غلامرضا حیدری با مشاهده خرس قهوه‌ای ماده که دو توله همراهش بود قصد دور شدن از محل را داشت که خرس مادر بدلیل احساس خطر و حفاظت از توله‌هایش به وی حمله‌ور شد و تلاش این محیط بان برای نجات از چنگال این خرس چند دقیقه‌ای به طول انجامید و محیط بان مذکور در این حادثه از ناحیه دو دست به شدت مجروح شد اما خوشبختانه توانست بدون وارد کردن آسیب به خرس یا استفاده از سلاح موفق به فرار شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان ضمن تاکید بر اینکه حیوانات وحشی مخصوصا زمانی که توله همراهشان باشد، در مواجهه با انسان میتوانند بسیار خطرناک باشند به مردم و ساکنین حاشیه مناطق حفاظت شده توصیه کرد چنانچه از حضور حیوانات وحشی در اطراف محل سکونت خود مطلع شدند، از اقدام خودسرانه خودداری کرده و سریعا مراتب را به نزدیک‌ترین پاسگاه محیط‌بانی و یا اداره محیط زیست و شماره تلفن ۱۵۴۰ اطلاع دهند تا موضوع توسط کارشناسان حیات وحش با رعایت اصول حرفه‌ای و ایمنی پیگیری شود.

این گزارش می‌افزاید محیط‌بان مجروح درابتدا به بیمارستان الغدیر شهرستان سیاهکل و سپس جهت درمان تکمیلی به بیمارستان پارس رشت منتقل شد.

خرس قهوه‌ای در فصل زمستان به دلیل سرما به غارها یا شکاف بین صخره‌ها پناه می‌برد و با رسیدن فصل بهار و گرم شدن هوا از خواب زمستانی بر خواسته و به جستجوی غذا می‌پردازد.

محیط زیست، محیطبانان، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان در پایان گفت فرهنگ ایثار بخش مهمی از شغل خطیر و مقدس محیط بانی است و محیط بانان سبزپوش با در دست گرفتن جان خود مشغول حفاظت از عرصه‌های طبیعی کشور هستند.

براساس استاندارد جهانی باید در هر هزار هکتار یک محیط‌بان فعال باشد اما در ایران به ازای هر ۱۲ هزار هکتار یک محیط‌بان وجود دارد که باید با این تعداد کم از حداقل ۱۱ درصد از عرصه‌های طبیعی کشور در قالب مناطق چهارگانه حفاظت کنند و از آنجا که متخلفین این عرصه معمولا افراد شرور و مسلح هستند میزان آسیب محیط بانان در مواجهه با متخلفین یا حیات وحش یا گذر از مناطق صعب العبور بالا می‌رود، به طوری که در ۵۰ سال گذشته ۱۵۰ محیط بان شهید و ۳۷۰ محیط بان جانباز شدند.

بر این اساس بخش امور ایثارگران سازمان حفاظت محیط زیست در صدد است تا با تمهیداتی، التیام بخش درد و رنج این عزیزان باشند.