۱۴۰۳/۰۴/۱۱ ۰۹:۴۲ چاپ زمان مورد نیاز برای مطالعه: 8 دقیقه

زعفران یا طلای سرخ، ادویه‌ای است که در خاورمیانه و بخش‌هایی از اروپا رشد می‌کند. از این ادویه پرخاصیت و ارزشمند در آشپزی برای افزودن رنگ و طعم فوق‌العاده دلپذیر به بسیاری از غذاها، مانند برنج، مرغ، شله‌زرد و حلوا استفاده می‌شود. علاوه‌بر آن، می‌توان از زعفران در تهیه چای زعفرانی، دمنوش زعفران و همچنین نبات زعفرانی استفاده کرد. در این مطلب از هایکا تصمیم داریم به‌طور ویژه در مورد خواص چای زعفرانی صحبت کنیم.

خواص چای زعفران برای سلامتی چیست؟

اگر بخواهیم در مورد تمام خواص چای زعفرانی صحبت کنیم، شاید بتوان ساعت‌ها وقت صرف کرد. به همین دلیل در بخش زیر، مهمترین فواید آن را بیان کرده‌ایم:

زعفران به کاهش اضطراب و افسردگی کمک می‌کند

اولین مزیت چای زعفرانی را می‌توان خاصیت ضدافسردگی آن دانست. خواص ضدافسردگی چای زعفرانی به‌طور طبیعی پس از نوشیدن یک فنجان چای، خودش را نشان می‌دهد. بنابراین، نوشیدن منظم این چای می‌تواند به پیشگیری از افسردگی و اضطراب کمک کند.

در برخی کشورها به زعفران لقب ادویه شادی، اشتیاق و گرمی (sunshine spice) نیز داده‌اند. زیرا اعتقاد بر این است که این ادویه سرخ‌رنگ دارای خواص تقویت‌کننده خلق و خو است. در بررسی‌ها نشان داده شده که زعفران به اندازه داروی فلوکستین (پروزاک) در درمان افسردگی خفیف تا متوسط ​​مؤثر است. به همین دلیل، زعفران یا چای آن می‌تواند جایگزین خوبی برای افرادی که داروهای ضدافسردگی را به‌خوبی تحمل نمی‌کنند باشد.

باعث سلامت قلب می‌شود

از مهمترین خواص چای زعفران می‌توان به تاثیرات مثبتی که این ادویه ارزشمند بر سلامت قلب دارد اشاره کرد. زعفران دارای ترکیبات شیمیایی مختلف است. برخی از این ترکیبات ممکن است به کاهش فشار خون و محافظت در برابر بیماری‌های قلبی کمک کنند. در واقع، نوشیدن منظم چای زعفران می‌تواند برای همیشه از فشار خون شما مراقبت کند. برخی مطالعات نشان می‌دهد که زعفران می‌تواند در کاهش سطح کلسترول و تری‌گلیسیرید نیز موثر باشد.

همچنین مشخص شده که زعفران احتمال اینکه کلسترول بد باعث آسیب بافتی شود را کاهش می‌دهد. کلسترول انباشته شده در رگ‌ها می‌تواند منجر به بسیاری از بیماری‌های قلبی شود و چای زعفران می‌تواند به رفع آن کمک کند. محققان بر این باورند که احتمالا خواص آنتی‌اکسیدانی زعفران در برابر بیماری‌های قلبی اثر محافظتی داشته باشد.

سندروم پیش از قاعدگی را درمان می‌کند

سندرم پیش از قاعدگی (PMS) و اختلال دیسفوریای پیش از قاعدگی (PMDD)، که حالتی بسیار شدیدتر از سندرم پیش از قاعدگی است، می‌توانند علائم آزاردهنده مختلفی از نوسانات خلق و خو گرفته تا ناراحتی‌های فیزیکی مانند سردرد، خستگی و نفخ را ایجاد کنند. برای کسانی که خواهان تسکین این ناراحتی‌ها بوده اما تمایل به استفاده از دارو را ندارند، زعفران یا به بیان بهتر چای زعفران می‌تواند جایگزین خوبی باشد.

هر دو بیماری گفته‌شده، در یک تا دو هفته قبل از شروع قاعدگی باعث ناراحتی و درد در خانوم‌ها می‌شوند. در چند بررسی‌ نشان داده شد که زعفران به‌عنوان یک روش درمان گیاهی، بسیار موثر بوده و می‌تواند علائم مربوط به این دو وضعیت را کاهش دهد. در مطالعه ژورنال بین‌المللی زنان و زایمان محققان بیان کردند که مصرف ۱۵ میلی‌گرم زعفران برای دو بار در روز می‌تواند علائم و درد ناشی از سندرم پیش از قاعدگی را کاهش دهد. همچنین دمنوش زعفران به خانم‌هایی که عادت ماهانه غیرطبیعی دارند توصیه می‌شود.

حافظه را تقویت می‌کند

زعفران حاوی دو ماده شیمیایی کروسین و کروستین است. محققان معتقدند این دو ماده ممکن است به روند یادگیری و عملکرد صحیح حافظه کمک کنند. در مطالعه‌ای مرتبط با تحقیقات گیاه درمانی نشان داده شد که زعفران می‌تواند مشکلات یادگیری و حافظه را بهبود ببخشد. همچنین این تحقیقات نشان می‌دهند که زعفران می‌تواند در درمان بیماری‌هایی که بر مغز تاثیر می‌گذارند، مانند آلزایمر و پارکینسون، مورد استفاده قرار گیرد. بنابراین می‌توان خواص چای زعفران را خیلی بیشتر از چیزی که در ظاهر می‌بینیم بدانیم.

با سلول‌های سرطلانی مبارزه می‌کند

زعفران به معنای واقعی کلمه سرشار از فلاونوئیدها و آنتی‌اکسیدان‌هایی است که به مبارزه با سلول‌های سرطانی معروف هستند. یک بررسی در سال ۲۰۱۵ در مجله طب سنتی نشان داد که ترکیب شیمیایی زعفران ممکن است در پیشگیری و درمان چندین نوع سرطان مختلف موثر باشد. بنابراین آنتی‌اکسیدان‌های موجود در زعفران به محافظت از بدن در برابر مواد مضر کمک شایانی کرده و حتی می‌توانند سلول‌های تومور را کوچک کند. همچنین رنگ ویژه زعفران که ناشی از کاروتنوئیدهاست، نشان‌دهنده این است که این ماده ارزشمند و پرخاصیت، از بدن در برابر ویروس‌ها محافظت می‌کند.

معده درد را تسکین می دهد

اگر معده درد دارید پیشنهاد می‌شود یک فنجان چای زعفران میل کنید. زیرا ثابت شده که زعفران باکیفیت و خالص، برای موارد جدی یا خفیف معده درد، بسیار کمک‌کننده است. علاوه‌بر آن، شما می‌توانید از نبات زعفرانی نیز برای برخورداری از این خاصیت استفاده کنید. چراکه نبات زعفرانی می‌تواند به فرایند هضم و گوارش صحیح غذا کمک کند. به همین دلیل، مصرف نبات زعفرانی یا چای زعفرانی بعد از وعده غذایی بسیار خوشایند است.

بینایی را تقویت می‌کند

تحقیقات انجام شده توسط دانشگاه L’Aquila در ایتالیا ثابت کرده است که خواص زعفران می‌تواند از سلول‌های بینایی به‌طور موثری محافظت کند. این امر به دلیل محتوای اسید چرب موجود در ادویه پرخاصیت زعفران است. از اینرو، نوشیدن یک فنجان چای زعفران در طی روز که البته حتما باید با زعفران اصل تهیه شده باشد، می‌تواند مواد مغذی آن را به بدن رسانده و به محافظت از بینایی شما کمک کند.

زعفران را از کجا بخریم

هنگام خرید زعفران، مطمئن شوید که از یک منبع معتبر آن را تهیه می‌کنید. چراکه برای دریافت تمام خواص چای زعفران، ابتدا می‌بایست زعفران اصل را پیدا کرد. همان‌طور که می‌دانید این ادویه گران است، بنابراین اغلب می‌تواند برای اهداف کلاهبرداری مورداستفاده قرار بگیرد. در واقع، برای کاهش هزینه‌ها، تولیدکنندگان ممکن است زعفران را با مواد دیگری مخلوط کنند. متاسفانه این نه تنها خاصیت آن را کاهش می‌دهد، بلکه می‌تواند بسیار مضر نیز باشد.

از این رو، خرید زعفران از یک فروشگاه معتبر به جهت اطمینان از اصل بودن آن، امری منطقی است. برای این منظور شما می‌توانید به وبسایت فروشگاه هایکا سر بزنید، تا علاوه‌بر بررسی قیمت زعفران، از بابت اصالت و درجه خالص بودن زعفرانی که خریداری می‌کنید، اطمینان کامل داشته باشید.

طرز تهیه چای زعفرانی

چای زعفران را می‌توان به‌صورت ساده و با خیساندن آن در آب داغ به مدت ۶ تا ۸ دقیقه تهیه کرد. اما ممکن است این دستور ساده برای برخی افراد طعم قوی و تلخی داشته باشد. در این حالت، شما می‌توانید از شکر، عسل یا نبات زعفرانی استفاده کنید.

همچنین در برخی دیگر از رسپی‌ها، زعفران را با مواد دیگری مانند پودر هل سبز ترکیب می‌کنند. در هر صورت، در دستور رایج تهیه چای زعفرانی، شما می‌توانید نخ‌های زعفران را با برگ‌های خشک‌شده چای سیاه در قوری دم‌کرده و پس از گذشت تقریبا ۱۰ دقیقه، آن را از صافی عبور دهید.

چقدر چای زعفران بنوشیم؟

مطالعات تحقیقاتی و توصیه‌های کمیسیون اروپا نشان داده است که دوز روزانه ۱.۵ گرم زعفران بدون خطر است. در واقع، اثرات سمی بالقوه زعفران ممکن است در دوزهای بالاتر از ۵ گرم خود را بروز دهد. همچنین در چندین مطالعه دیگر نشان داده شده که دوز روزانه ۳۰ میلی‌گرم زعفران، فواید بسیاری برای سلامتی دارد. لازم به ذکر است که یک قاشق چایخوری زعفران حدود ۷۰۰ میلی‌گرم است.

عوارض جانبی چای زعفران

زعفران به‌طور کلی بی‌خطر است و عوارض جانبی کمی دارد. اما از آنجاییکه تاثیر چای زعفران روی مادران شیرده مورد ارزیابی قرار نگرفته است، ترجیحا آن‌ها نباید به‌طور منظم چای زعفرانی مصرف کنند. چراکه در موارد نادر، می‌تواند باعث سردرد و سرگیجه شود.

رفع خستگی با یک فنجان چای زعفرانی اصل

در این مطلب، در مورد بارز‌ترین خواص چای زعفران سخن گفتیم. همچنین با طرز تهیه چای زعفرانی و نکاتی پیرامون این چای آرامش‌بخش و مفید آشنا شدیم. اگر باز هم در مورد زعفران و فواید آن کنجکاو هستید، می‌توانید به وبلاگ سایت هایکا مراجعه کنید. اگر هم دلتان هوس یک فنجان چای زعفرانی کرده، پیشنهاد می‌کنیم برای خرید زعفران اصل و باکیفیت، به فروشگاه محبوب هایکا مراجعه کرده و با خیال راحت از تضمین اصالت زعفران، اقدام به خرید آن کنید.

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code