۱۴۰۳/۰۲/۰۴ ۰۹:۱۹ چاپ زمان مورد نیاز برای مطالعه: 5 دقیقه
مراسم هفتمین روز درگذشت حاج شیخ هادی قدس اشکوری برگزار می شود

گیل خبر/ مراسم هفتمین روز درگذشت حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ هادی قدس اشکوری، شاگرد آیت الله بهجت، استاد حوزه و دانشگاه و اولین امام جمعه بخش کلاچای برگزار می‌شود.

سخنران: آیت الله فلاحتی (نماینده ولی فقیه در استان گیلان)

مداح کربلایی فتح الله قلی زاده از آستانه اشرفیه

زمان: پنج شنبه ۶ اردیبهشت از ساعت ۳ الی ۵ عصر

مکان: مسجد جامع کلاچای

مراسم تشییع استاد حوزه و دانشگاه معلم اخلاق حضرت حجه الاسلام و المسلمین شیخ هادی قدس پس از اقامه نماز توسط حضرت آیت الله رمضانی رئیس محترم مجمع جهانی اهل بیت (ع) و نماینده خبرگان رهبری از استان گیلان در حرم حضرت معصومه (س) برگزار و در آرامستان بقیع قم به خاک سپرده شد.

حضرت حجه الاسلام و المسلمین شیخ هادی قدس از شاگردان حضرت آیت الله بهجت (ره) پس از سالها تلاش در راه ترویج معارف قرآن و عترت و در جایگاه اولین امامت جمعه کلاچای و مدرس اخلاق در حوزه های علمیه و دانشگاه گیلان در روز چهارشنبه 29 فروردین 1403 به دیدار معبود شتافت.

فرازی از سخنان حضرت آیت الله رمضانی رئیس محترم مجمع جهانی اهل بیت (ع) و نماینده خبرگان رهبری از استان گیلان در مراسم ختم حجه الاسلام و المسلمین قدس (ره)


در حدود دو دهه ای که در حرم خدمت میکردند گاهی اوقات ایشان را میدیدیم و در عیادت اخیر هم وقتی زیارتشان کردیم با همان وضعیتی که داشتند تواضعشان برایم درس آموز بود و با توجه به شناختی که از ایشان دارم باید به چند جمله ای اشاره بکنم ایشان خودشان را وقف نظام و ولایت کردند یکی از برجستگیهای این عالم در بحث امام جمعه و تدریس در حوزه و دانشگاه به حوزههای اخلاقی و تواضع ایشان مربوط میشود همانطور که در روایات آمده در نزد عالمی بنشینید که شمارا از پنج چیز به پنج چیز فرا بخواند و دعوت کند بنده این را در این شخصیت کاملا مشاهده کردم و شهادت می دهم. همانطور که در روایات آمده در نزد عالمی بنشینید که شما را از پنج چیز به پنج چیز فرا بخواند و دعوت کند بنده این را در این شخصیت کاملا مشاهده کردم و شهادت میدهم اولین مورد این است که شما را از شک به یقین برساند اینکه اگر انسان نزد شخصی بنشیند و اگر شکی در مورد برخی مسائل دینی، خدا شناسی، معاد شناسی در وجودش باشد حضور و محضر عالم او را از شک به یقین بکشاند و این بسیار مهم است.

نکته دوم این است که بتواند انسان را از کبر به تواضع برساند بالاخره شما هرگونه خودتان و عالم را تفسیر کنید جایی برای کبر در انسان نمی ماند امیر المومنین علی علیه السلام می فرمایند: «عَجِبتُ لابن آدم ؛ أَوَّلَهُ نُطْفَهٌ و آخِرُهُ جِیفَهٌ ، و هو قائم بینهما وعاءً للغائط، ثُمَّ یَتَکَبَّر !» فرمودند وضعیت انسان این است و جایی برای تکبر باقی نمی ماند اینکه انسان را کبر ، رخوت ، خودبینی خود برتر بینی به تواضع برساند که بلاشک تواضع انسان را بالا میبرد من تَوَاضَعَ اللهِ رَفَعَهُ الله »


سوم اینکه از رغبت به زهد بعضیها تمام چیزهای که در خودشان خلاصه کردند میل به دنیا و امور دنیوی است اینکه انسان در نزد کسی بنشیند و او را بی رغبت و بی میل به دنیا کند خیلی مهم است کم هم هستند که بخواهند چنین ویژگی و خصوصیتی داشته باشند و آدمی را که در این دنیای پست زندگی میکند و تعلقاتش بسیار زیاد است و به نوعی هم رغبت سراسر وجودش گرفته با عوامل مختلف او را به زهد فرا بخواند.

چهارمین ویژگی این است که من الغش الی نصیحه از ناصافی انسان را به صافی و به نصیحت خواهی فرا بخواند این همان کسی است که انسان باید کنار او بنشیند و دلتنگ اینگونه افراد باشد که اگر زمانی غشی در او وجود داشت این غش و ناصافی را در محضر او تبدیل به نصیحت خواهی و تبدیل به صفا بکند انسان وقتی که در محضر شخصی حضور دارد احساس صفا معنویت داشته باشد پنجمین مورد این است که می فرماید من الریا الى الاخلاص انسان در نزد کسی بنشیند که او را از ریا به اخلاص فرا بخواند.

شهادت میدهیم که مرحوم قدس چنین ویژگی داشتند اگر کسی در مجلس ایشان می نشستند او را از شک به یقین، از کبر به تواضع، از رغبت به ،زهد از غش به نصیحت از ریا به اخلاص دعوت میکردند مودب بود به آداب الهی و این همان است که در روایات آمده است: لا» میراث «کالادب همین ادب را نسبت به خودشان داشتند و خودشان را تربیت کرده بودند و همین را نسبت به دیگران به گونه ای بود که داشتند حضار حتما ایشان را ملاقات کردند و دیدند این ادب ایشان نسبت به دیگران را با اینکه سخت بود ایستادن اما هر طوری که بود احترام می کرد و بلند می شد.
مرحوم آقای قدس رحمت الله علیه از اون شخصیتهایی بود که واقعاً اخلاقی بود و مودب بود. ما هم همین را میخواهیم. ساده یستی و با مردم بودن از ویژگیهای مرحوم قدس بوده است . خدا رحمت کند این آدم بزرگ را.

گفتنی است حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ هادی قدس اشکوری، پدر همسر اکبر بهنام‌جو، استاندار سابق اردبیل بود.

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code