رپورتاژ خبری؛
۱۴۰۲/۱۱/۱۹ ۱۲:۴۸ چاپ زمان مورد نیاز برای مطالعه: 8 دقیقه

دستگاه قرص ساز (Tablet Maker Machine) که با نام پرس قرص نیز شناخته می‌شود، دستگاهی است که با استفاده از آن، می‌توان مواد پودری را فشرده و به قرص، تبدیل کرد‌. مدل‌های مختلف این دستگاه، در صنایع مختلفی مانند، صنعت داروسازی، صنعت تولید مواد آرایشی و بهداشتی، تولید گلوله‌های صنعتی، قرص ماشین ظرف‌شویی و...، کاربرد دارد. اگر قصد خرید دستگاه پرس قرص را دارید، ابتدا باید با روش کار، انواع و ویژگی‌های هر یک از آن‌ها آشنا شوید و سپس، با در نظر گرفتن نیازهای خود، باکیفیت‌ترین نوع این محصول را خریداری کنید. در این مطلب، قصد داریم اطلاعات بیشتری درباره دستگاه‌های قرص‌ساز و نحوه عملکرد آن‌ها، در اختیار شما قرار دهیم.

دستگاه‌های پرس قرص، چگونه مواد پودری را به قرص تبدیل می‌کنند؟‌

همان‌طور که در مقدمه نیز اشاره کردیم، دستگاه‌های قرص‌ساز، مواد پودری و گرانولی را فشرده‌سازی کرده و آن‌ها را به قرص‌های هم‌اندازه و هم‌وزن، تبدیل می‌کنند‌. با استفاده از این نوع دستگاه مکانیکی، می‌توان محصولاتی مانند، قرص ماشین لباسشویی، قرص ماشین ظرف‌شویی، قرص نفتالین، قرص‌های دارویی و... را تولید کرد. اجزاء تشکیل‌دهنده این دستگاه مکانیکی، عبارت‌اند از قیف یا هاپر، قالب، سنبه‌های پایین و بالا، چرخ لنگ، مهره تنظیم‌کننده ضخامت قرص، تنظیم‌کننده پران قالب و چرخ محرک.

نحوه عملکرد دستگاه قرص‌ساز، به این صورت است که مواد پودری گرانولی ریخته شده در قالب را، تا جایی که به خوبی به یکدیگر متصل شده و تبدیل به قرص شوند، با استفاده از دو مشت، فشرده‌‌سازی می‌کند. مواد پودری، با استفاده از دستگاه‌های میکسر، به‌صورت یکنواخت درمی‌آیند و قدرت چسبندگی بالایی دارند. این مواد، به خوبی تمام فضای قالب دستگاه را پر می‌کنند. قالب‌های دستگاه، ابعاد و اشکال متنوعی دارند. در زمان تولید قرص، می‌توان از قالب دلخواه خود استفاده کرد. بعد از خروج قرص‌های تولیدشده از دستگاه، برای اطمینان از تولید قرص‌ها بر اساس استانداردهای موردنیاز، کنترل کیفیت، صورت می‌گیرد‌.

مزایای استفاده از دستگاه‌های پرس قرص در صنایع مختلف چیست؟

از مهم‌ترین مزایای استفاده از دستگاه‌های قرص‌ساز در صنایع مختلف، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • امکان تولید قرص با انواع مختلفی از مواد پودری و گرانولی

  • مناسب برای تولید انواع قرص با کاربردهای گوناگون

  • تولید قرص‌هایی با استحکام بسیار بالا

  • دارای قابلیت کنترل تابلو برق

  • امکان تبدیل برق تک فاز به برق سه فاز

  • کمک به کاهش هزینه‌ها و صرفه‌جویی در مصرف برق

  • صرفه‌جویی در وقت و تولید مقدار زیادی قرص در مدت‌زمان کوتاه

برای بهره‌مندی از این مزایا، باید با در نظر گرفتن نیازها و بودجه خود، بهترین و باکیفیت‌ترین دستگاه موجود در بازار را، از معتبرترین تولیدکننده خریداری کنید.

آشنایی با انواع مختلف دستگاه قرص ساز یا پرس قرص

انواع دستگاه‌های پرس قرص، عبارت‌اند از دستگاه‌های دستی، اتوماتیک و هیدرولیک.‌ در ادامه، راجع به هر یک از این دستگاه‌ها و ویژگی‌های آن‌ها، توضیحاتی خواهیم داد.

قرص‌ساز دستی

یکی از مدل‌های دستگاه‌های قرص‌‌ساز موجود در بازار که قیمت آن، نسبت به سایر مدل‌ها، مناسب‌تر و مقرون به‌صرفه‌تر است و درعین‌حال، کارایی نسبتاً بالایی دارد، قرص ساز دستی است. در کارگاه‌های کوچک که ظرفیت تولید پایینی دارند و وزن مواد پودری موردنیاز آن‌ها، از 5 تن کمتر است، معمولاً از مدل‌های دستی این دستگاه، استفاده می‌شود. از مهم‌ترین ویژگی‌های دستگاه‌های قرص‌ساز دستی، می‌توان به مواردی مانند، وزن سبک، کاربری آسان، جابه‌جایی راحت، صدای کم، مصرف پایین برق و امکان تولید قرص‌هایی به‌اندازه کوچک‌تر از 9 میلی‌متر، اشاره کرد. اگر درزمینه تولید قرص‌های گیاهی، قرص‌های روان کننده، قرص‌های تقویتی، قرص‌های جوشان، قرص‌های جویدنی و قرص‌های خوراک آبزیان، مشغول فعالیت هستید، خرید دستگاه پرس قرص دستی، برای شما مناسب‌ترین انتخاب است.

قرص‌ساز اتوماتیک

نوعی دیگری از دستگاه‌های پرس قرص که نسب به مدل‌های دستی، پیشرفته‌تر هستند و ظرفیت تولید، کارایی و سرعت، بیشتری دارند، دستگاه‌های قرص‌ساز اتوماتیک هستند. از ویژگی‌های مهم قرص‌ساز اتوماتیک، می‌توان مواردی مانند، تولید صدای کم در حین کار کردن، صرفه‌جویی در مصرف برق با تبدیل برق تک فاز به برق سه فاز، تنظیمات پیشرفته و حرفه‌ای، مصرف پایین مواد پودری و تعویض راحت قالب‌ها با سرعت‌بالا را نام برد. دستگاه‌های اتوماتیک قرص‌ساز، انواع مختلفی دارند که عبارت‌اند از دستگاه‌ اتومات 8 تا 10 تن و دستگاه اتومات 20 تن. این دستگاه‌ها، قابلیت فعالیت به‌صورت 24 ساعته را نیز دارند. قالب‌های دستگاه‌های پرس قرص اتوماتیک، به‌راحتی تعویض می‌شوند. دستگاه اتومات 20 تن، برای تولید قرص‌هایی با سایز متوسط و سایز بزرگ، کاربرد دارد.

قرص‌ساز هیدرولیک

برای تولید قرص‌هایی با ابعاد بزرگ و متوسط و در تیراژ بالا، از دستگاه‌های قرص‌ساز هیدرولیک استفاده می‌شود. از مهم‌ترین ویژگی‌های این نوع دستگاه پرس قرص، می‌توان به مجهز بودن به سیستم کنترل PLC، داشتن نمایشگر لمسی، قابلیت تنظیم دستگاه بر روی حالت دستی بی‌صدا یا manual، تعویض راحت قالب‌ها در کوتاه‌ترین زمان ممکن، امکان تنظیم و کنترل فشار پرس دستگاه با استفاده از نمایشگر لمسی آن، داشتن رادیات خنک‌کننده روغن در زمان استفاده دائمی و مستمر از آن، قابلیت عملکرد لنتی برای جلوگیری از ریختن مواد پودری، آسان بودن کاربری نمایشگر لمسی، کیفیت بسیار بالای قطعات، طول عمر زیاد دستگاه، امکان تولید 10 هزار تا 12 هزار قرص در ساعت و...، اشاره کرد. از دستگاه قرص‌ساز هیدرولیک، می‌توان برای تولید قرص نفتالین، قرص نمک، قرص ماشین ظرف‌شویی و هر نوع قرص بزرگ و متوسط، در تعداد بالا استفاده کرد.

برای خرید یک دستگاه قرص‌ساز یا پرس قرص باکیفیت، باید به چه نکاتی توجه کرد؟‌

اگر می‌خواهید بهترین و باکیفیت‌ترین دستگاه قرص‌ساز را خریداری کنید، در زمان خرید، حتماً به نکات زیر، توجه داشته باشید.

توجه به سرعت دستگاه در تولید قرص

سرعت تولید قرص در دستگاه‌های دستی، اتوماتیک و هیدرولیک، متفاوت است. بهترین دستگاه‌ها، بسته به‌اندازه و شکل قرص، قادر هستند در هر ساعت، چیزی در حدود 250000، تا بیش از 1700000 قرص، تولید کنند.

برخورداری از نمایشگر لمسی و سیستم کنترل PLC

یکی دیگر از ویژگی‌های باکیفیت‌ترین دستگاه‌های پرس قرص موجود در بازار، این است که به نمایشگر لمسی، مجهز هستند و بر روی نمایشگر خود، سیستم کنترل PLC و کنترل فشار پرس دارند. با استفاده از نمایشگر لمسی این دستگاه‌ها، می‌توانید فشار پرس را تنظیم کنید.‌

مجهز بودن به رادیات خنک‌کننده روغن

بهترین دستگاه‌های قرص‌ساز، معمولاً به‌صورت 24 ساعته، قابل‌استفاده هستند. به همین دلیل، در تولید آن‌ها از یک رادیات خنک‌کننده روغن نیز استفاده می‌شود. وجود رادیات خنک‌کننده در این دستگاه، عملکرد آن را بهینه‌سازی کرده و از داغ کردن آن، جلوگیری می‌کند.

امکان تنظیم ضخامت قرص

دستگاه‌های قرص‌ساز باکیفیت، علاوه بر قابلیت کنترل فشار پرس دلخواه، دارای قابلیت تنظیم ضخامت قرص نیز هستند. درواقع برای تنظیم این دستگاه‌ها، لازم نیست که متخصص باشید یا از آچار استفاده کنید؛ تنظیمات دستگاه، به‌راحتی از طریق نمایشگر لمسی، حتی در حین کار نیز، امکان‌پذیر است.

توجه به کاورکشی دستگاه

تولیدکننده‌های معتبر دستگاه‌های پرس قرص، علاوه بر کیفیت اجزاء داخلی دستگاه، به شکل ظاهری آن نیز توجه ویژه‌ای دارند و از یک کاورکشی زیبا و مطلوب، برای تولیدات خود استفاده می‌کنند‌.

توجه به تنوع قالب‌های دستگاه

دستگاه‌های خوب و باکیفیت قرص‌ساز، دارای قالب‌های متنوعی هستند. با استفاده از آن‌ها، می‌توان قرص‌های مکعبی، بیضی، گرد و... را در اندازه‌های مختلف، تولید کرد.

توجه به مصرف برق

در زمان خرید دستگاه‌های قرص ساز، حتماً باید به نوع برق مصرفی آن‌ها، توجه داشته باشید و از بین مدل‌های مختلف این دستگاه‌ها، به سراغ مدلی بروید که قابلیت تبدیل برق تک فاز به برق سه فاز را داشته باشد و باعث کاهش مصرف برق و صرفه‌جویی در هزینه‌ها شود. دستگاه‌های تک فاز، نه‌تنها مصرف برق بالایی دارند، بلکه به دلیل داغ کردن، قابلیت فعالیت به‌صورت 24 ساعته را ندارند.

توجه به قیمت دستگاه

نکته دیگری که در زمان خرید، برای اکثر خریداران، اهمیت زیادی دارد، قیمت دستگاه قرص‌ساز است. برندهای معتبر، با تولید دستگاه‌هایی با امکانات و قابلیت‌های بیشتر، قیمت بالاتری برای محصولات خود در نظر می‌گیرند. اگر می‌خواهید کیفیت کار و درآمد خود را افزایش دهید، به سراغ برندهای معتبر دستگاه قرص‌ساز بروید.

خرید آنلاین بهترین دستگاه‌های پرس قرص، از تولیدکنندگان معتبر

در این مطلب، راجع به عملکرد، ویژگی‌ها، مزایا، انواع دستگاه قرص‌ ساز و کاربردهای هر یک از آن‌ها، صحبت کردیم و توضیح دادیم که برای خرید یک دستگاه باکیفیت، به چه نکاتی توجه کنید. با در نظر گرفتن نکات ارائه‌شده و انتخاب یک برند معتبر تولیدکننده مدل‌های مختلف دستگاه‌های پرس قرص، می‌توانید باکیفیت‌ترین نوع این محصول را با مناسب‌ترین قیمت، به همراه گارانتی و خدمات پس از فروش، خریداری کنید.

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code