گیل خبر/ «اسخت اورازبای» پنجشنبه ۷ دی ۱۴۰۲ در مراسم برگزاری بزرگ ترین رویداد خوراک کشور در تالار مرکزی شهر با قدردانی از رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر رشت و همچنین رحیم شوقی شهردار رشت در برگزاری برنامه های هفته رشت به ویژه این رویداد بزرگ اظهار کرد: حضورم در این رویداد به دلیل آن است که رشت را خیلی دوست دارم.
سفیر جمهوری قزاقستان در ایران تصریح کرد: در طول اقامت خود در ایران به بیشتر استان های این کشور سفر کردم و باید عرض کنم همه اهالی و ساکنان گیلان به ویژه رشت باید شکر خدا را به جا آورند زیرا سرسبزی، طبیعت زیبا، مردم خون گرم و دریای خزر در این استان وجود دارد و در یک جمله همه خوبی هایی که در دنیا هست، خداوند نصیب گیلان کرده است.
وی با آرزوی سلامتی، تندرستی و توفیق روزافزون برای گیلانی ها، بیان کرد: برگزاری جشنواره های فرهنگی مانند این رویداد بزرگ نقش مهمی در معرفی فرهنگ ایران و گیلان دارد.
خاطره بازدید رشت در قلبمان ماندگار می شود
رایزن فرهنگی سفارت جمهوری ترکیه در ایران نیز در رویداد مذکور با قدردانی از اعضای شورا و شهردار رشت در فراهم کردن بستر فرهنگی و گردشگری در این شهر گفت: حامل پیام سلام ملت ترکیه برای شما هستم.
فیرات بایار افزود: با وجود اینکه حدود ۱۰ روز است ماموریتم در ایران آغاز شده، رشت اولین شهری است که به همراه همسرم از آن بازدید می کنیم و لذا هیچ وقت این شهر را فراموش نکرده و خاطره آن در قلب مان ماندگار می شود.
وی با بیان اینکه ملت ایران و ترکیه از گذشته تا کنون همواره برادر و دوست بودند، تصریح کرد: دو ملت از این به بعد نیز برادر و دوست خواهند بود و اگر از ما تقاضایی داشته باشید درهای سفارت ترکیه در تهران به روی شما باز است.
همچنین مصطفی ده پهلوان معاون وزیر میراث فرهنگی، با تبریک هشتمین سالگرد جهانی رشت به عنوان شهر خلاق خوراک و همچنین تبریک هفته و روز رشت اظهار کرد: به عنوان یک باستان شناس تا حدودی با پیشینه و قدمت گیلان آشنایی دارم اما امروز در بازدید از نمایشگاه خوراک گیلان حیرت کردم.
وی به وجود بعضی غذاهای فراموش شده در جشنواره غذای گیلان «گیله خوراک» اشاره کرد و افزود: تجربه زیستی چراغ راه آینده محسوب می شود و در این راستا ۳۵۰ غذای گیلان ثبت ملی شده است.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور با اشاره به سخن شیخ الرئیس ابوعلی سینا مبنی براینکه «غذای ما دوای ما، دوای ما غذای ما»، تصریح کرد: غذاهای گیلان ریشه در زیست بوم این منطقه دارد.
ده پهلوان بر شناخت میراث به جا مانده از نیاکان مان تاکید کرد و گفت: کاربرد میراث فرهنگی ملموس و ناملموس می تواند هویت، تفنن، بستری برای گردشگری و زندگی مسالمت آمیز بشر با طبیعت را حفظ کند.
وی با اشاره به خشک شدن دریاچه ارومیه، بیان کرد: امر مذکور نشان می دهد که نتوانستیم از میراث تجربه زیستی گذشته خود به خوبی بهره ببریم.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور، فرهنگ گیلان را مجذوب کننده همه دانست و تصریح کرد: موسیقی، پوشاک، طبیعت تا هم جوشی بین گیلانی ها را می توانیم مشاهده کنیم و در این راستا غذا و خوراک می تواند سفیر خوبی برای گیلان باشد.
ده پهلوان با قدردانی از اعضای شورای اسلامی شهر و شهردار رشت، استاندار گیلان و تمام کسانی که در پاسداشت هشتمین ثبت جهانی رشت به عنوان شهر خلاق خوراک تلاش کردند، یادآور شد: زمانی می توانیم میراث کشور را به درستی حفظ کنیم که میراث فرهنگی پشتوانه مردمی داشته باشد.