آبریزش بینی یکی از دغدغه های افرادی است که در فصل پاییز و بهار دچار حساسیت فصلی می شوند شما برای درمان می توانید از توصیه های طب سنتی استفاده کنید.
عطسه، آبریزش بینی، خارش، سرخی و اشک آمدن از چشم ها، احساس خارش در سقف دهان و پشت گلو از نشانه های ابتلا به آلرژی فصلی است که بسیار شبیه عوارض سرماخوردگی می باشد. برای درمان آبریزش بینی داروهای مختلفی توسط پزشک تجویز می شود اما توصیه های طب سنتی نیز در درمان آبریزش بینی و کاهش آلرژی موثر است.
در این بخش به شما می گوییم از نظر طب سنتی چه افرادی بیشتر به آبریزش بینی دچار می شوند و درمان آبریزش بینی در طب سنتی چیست.
از نظر طب سنتی چه افرادی بیشتر به آبریزش بینی دچار می شوند ؟
آبریزش بینی یکی از علائم حساسیت فصلی است که در این بخش از سلامت نمناک به علل آن می پردازیم.
افراد سرد مزاج :
افرادی که مزاج سرد و تر دارند در روزهای پاییز و زمستان دچار علائمی مانند آبریزش بینی و چشم، زکام و حتی درد سینوس ها می شوند. طبع و مزاج فصل پاییز نیز سرد و خشک است برای افراد دارای مزاج یا سوء مزاج خشک، نامناسب است و می تواند موجب بروز برخی بیماری ها یا تشدید علائم آن، خصوصاً بیماری های سرد و خشک شود.
افرادی که مزاج مغز آنها به سمت گرمی رفته باشد :
بروز آلرژی در افرادی که بر اثر بیماری و یا تغذیه نادرست مزاج مغز آنها به سمت گرمی رفته باشد، بیشتر است و آنها دچار علائمی مانند اشک ریزش، آبریزش بینی، خارش گلو و خارش های پوستی می شوند. علت اصلی زکام و یا نزله گرم، ضعف مغز و ریزش فضولات و مواد زائد مغز به سمت بینی است.
پیشگیری و درمان آبریزش بینی در طب سنتی
در طب سنتی برای درمان ابتدا باید مزاج فرد را شناسایی نمود و سپس بر اساس مزاج سبک زندگی و عادت های غذایی را تغییر دهیم و بعد از آن فرد بهتر است از داروهای گیاهی استفاده کند و در قدم آخر پاکسازی و حجامت توصیه می شود.
درمان آبریزش بینی در فصل های سرد
درمانگران طب سنتی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های شایع در فصل های سرد و کاهش آبریزش بینی به افراد سردمزاج توصیه های می کنند ، راهکارهای زیر را در نظر بگیرند .
افرادی که طبع سرد و تر دارند باید در پاییز و زمستان :
مصرف شیر و دوغ و دیگر محصولات لبنی تهیه شده از گاو را محدود کنند.
بیش از ۱۵ دقیقه در روزهای پاییز و زمستان حمام نکنند زیرا فضای حمام سرد و مرطوب است و برای این افراد مناسب نیست.
خوراکی ها و غذاهای چرب را مصرف نکنند.
در فصل زمستان افراد دارای مزاج سرد و تر یا بلغمی نباید از سونا استفاده کنند.
در زمستان میوه کمتر مصرف کنند.
در فصل زمستان بیشتر در وعده های غذایی از غذاهای زودهضم و سبک استفاده نمایند.
درمان آبریزش بینی در فصل بهار:
افرادی که غلبه سودا دارند و در فصل بهار دچار آبریزش بینی شده اند باید در این فصل سعی کنند غذاهای ملین و آش های سبک مصرف کنند. لینت مزاج سبب می شود مواد به شکل حساسیت خودشان را نشان ندهند و از مجراهای طبیعی از بدن خارج شوند.
افراد با غلبه خلط بلغم که رطوبت زیادی در بدن دارند باید ورزش ملایم و مستمر و پرهیزداشته و از خواب زیاد پرهیز کنند و رطوبت خامی بدن را با تعریق (از طریق حمام متعادل و ورزش) از بدن دفع کنند. این افراد نباید در مصرف مواد غذایی سرد و تر و گرم و تر بخصوص میوه ها زیاده روی کنند.
افراد با غلبه خلط دم برای درمان آبریزش بینی بهتر است حجامت و تخلیه خون انجام دهند.
افراد با غلبه صفرا که در اواخر بهار یا اوایل تابستان مشکلاتشان بیشتر می شود باید آش های ترش مزه مصرف کنند. لینت مزاج مشکلات ایشان را حل می کند. مصرف مواد غذایی شیرین و چرب، مصرف ادویه جات، مصرف گوشت مضر است.
درمان گیاهی آبریزش بینی
تقویت سیستم ایمنی با گیاه اکیناسه
برای تقویت سیستم ایمنی و درمان عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی، سینوس ها، حنجره و گلو از گیاه اکیناسه استفاده کنید. برای درمان می توانید تحت نظر پزشک و با دستور او از قرص های اکیناسه روزی ۳بار استفاده نمایید.
بخور ۶ گیاه
درمانگران طب سنتی برای درمان آبریزش بینی در هر فصلی استفاده از بخور ۶ گیاه را توصیه می کنند. برای تهیه این بخور یک قاشق چای خوری از گیاهان خشک شده اسطوخودوس، مرزنجوش، آویشن، تخم گشنیز، پونه و نعناع را مخلوط و درون ظرفی ریخته و روی آن ۳ تا ۴ لیوان آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. زمانی که بخار از آن خارج شد، از بخار تهیه شده از این گیاهان استنشاق کنید یا از محلول صاف شده آن استفاده نمایید.
بخور آویشن
گیاه آویشن برای تقویت سیستم ایمنی دستگاه تنفس و کنترل و پیشگیری از ریزش لایه سلولی مخاط تنفسی بسیار مفید است. بخور این گیاه خواص آنتی باکتریایی دارد و برای پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی و زکام و ابتلا به بیماری های عفونی دستگاه تنفس و سینوزیت مفید است.
برای تهیه بخور آویشن :
۳ تا ۴ قاشق از برگ های خشک شده آویشن را درون آب جوش بریزید و از بخار آن استفاده کنید و یا محیط خانه یا کار خود را با آن مرطوب کنید.
دمنوش میخک، دارچین، زنجبیل :
اگر آبریزش بینی کلافه تان کرده می توانید دمنوشی مفید برای خود با چوب میخک تهیه کنید زیرا چوب میخک حاوی خواص ضدعفونی کنندگی و آرامبخشی طبیعی است.
برای تهیه دم کرده چوب میخک :
یک عدد چوب میخک، مقداری دارچین، زنجبیل تازه رنده شده، یک عدد هل شکسته و یک قاشق عسل را مخلوط کنید و با یک لیوان آب داغ قبل از خواب میل کنید.
افزودن زنجبیل یا دارچین به غذا
اگر دچار آبریزش بینی هستید، می توانید به غذا مقدار کمی زنجبیل یا دارچین اضافه کنید زیرا این گیاهان گرم و خشک هستند و رطوبت بدن را کم می کنند.
استفاده از روغن های موضعی گرم کننده
در مطالب قبلی مرتبط با درمان آبریزش بینی در بخش سلامت نمناک گفتیم که اگر دچار آبریزش بینی هستید، از روغن های موضعی گرم کننده مثل روغن بادام تلخ یا روغن نعناع فلفلی استفاده نمایید و این روغن ها را روی سینوس ها بمالید تا سینوس ها گرم شوند. سپس پیشانی را با شالی گرم ببندید تا آبریزش بینیتان قطع شود.
استفاده از روغن های داخل بینی
اگر دچار آبریزش بینی هستید، روغن گل بنفشه و روغن سیاه دانه را در بینی بچکانید . این روغن ها جلوی آبریزش را می گیرند.