معاون بهداشت وزارت بهداشت علت اصلی ۸۰ درصد مرگ و میرها را بیماریهای غیرواگیر خواند و در عین حال تغذیه ناسالم را از عوامل اصلی بیماریهای غیرواگیر اعلام کرد.
وی افزود: بسیاری از بیماریها را با تغییر ساده در سبک زندگی و تغذیه میتوانیم کنترل کنیم. قدم اول درمان این بیماریها، تغذیه سالم و فعالیتهای بدنی است که می تواند بار مالی بسیار زیاد دارو را کم کند.
وی با بیان این که طبق آمار سازمان بهداشت جهانی، بیماریهای غیرواگیر مانند دیابت، پرفشاری خون و سرطانها با دو فاکتور فعالیت بدنی و تغذیه قابل پیشگیری هستند، اظهار کرد: در سال ۲۰۱۹ عوامل خطر تغذیهای ۶۵ هزار مورد مرگ را در کشور موجب شده است و متاسفانه روند این عوامل به طور متوسط در چهار سال اخیر کاهشی نبوده است.
فرشیدی با تاکید بر این که الگوی تغذیه در جامعه باید تغییر کند، گفت: یکی از موثرترین راهکارهای کاهش بیماریها، آشنا کردن مردم با غذای مناسب است. مصرف غذا با الگوی مناسب محلی و منطقهای نیز بسیار در این زمینه نقش دارد.
وی با بیان این که ارتقای سطح سواد سلامت از فاکتورهای اصلی برنامه آموزش سلامت خانواده وزارت بهداشت است، گفت: هدف ما باید خودمراقبتی و استراتژی ما باید ارتقای سطح سواد مردم باشد.
وی افزود: در اکثر استانهای کشور نان به عنوان غذای اصلی مطرح است، پس باید فرهنگ استفاده از نان کامل را در جامعه نهادینه کنیم؛ زیرا بیماریهایی مثل سرطان و قلب و عروق مستقیم به تغذیه ارتباط دارند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان این که باید کاری کنیم که همان اعتمادی که مردم به تاثیرگذاری واکسنها دارند، به پیادهروی و تغذیه سالم نیز داشته باشند، اظهار داشت: کاهش مصرف نمک موجب کاهش فشار خون، کاهش سکته مغزی و مرگ میشود. با کاهش مصرف نمک، از ۲۷ درصد سکتهها و مرگها میتوان پیشگیری کرد. هزینهای که برای ترویج تغذیه سالم میکنیم بسیار کمتر از هزینه بیماریهای غیرواگیر است.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، فرشیدی ابراز داشت: به عنوان پزشک قلب به تمام بیماران توصیه می کنم کنار غذا حتما سبزی یا کاهو مصرف کنند. تغذیه ناسالم به همه بیماریها ارتباط دارد.
وی افزود: اگر فقط مصرف قند و نمک را در کل کشور کاهش دهیم، بسیاری از مشکلات و بیماریها برطرف میشود. باید کاری کنیم که دستگاههای مختلف درباره میزان نمک و قند محصولات بدون کسب اطلاع از وزارت بهداشت تصمیمگیری نکنند.