هم زمان با هفته ملی کودک در گیلان:
۱۴۰۲/۰۷/۲۰ ۰۸:۲۷ چاپ زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه
طرح هر کلاس، یک کتابخانه در روستای پسیخان رشت کلید خورد/ نگاه ویژه کانون به کودکان مناطق کم تر برخوردار

هم‌زمان با هفته ملی کودک و در راستای توسعه و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی، کتابخانه مدرسه آیت‌الله سید‌علی خامنه‌ای پسیخان رشت، با کتاب‌های اهدایی کانون استان گیلان راه‌اندازی‌شد.

گیل خبر/ به‌گزارش روابط‌عمومی اداره کل کانون استان گیلان، این حرکت فرهنگی هم‌زمان با هفته ملی کودک سال ۱۴۰۲ و در راستای اجرای طرح هر کلاس، یک کتابخانه کلید‌خورد.

نگاه ویژه به کودکان و نوجوانان مدارس روستایی و کم‌تر برخوردار شهری نیز در اولویت‌قرارداشت و در همین راستا، مدیر‌کل، کارشناسان و مربیان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان مدرسه آیت‌الله سید‌علی خامنه‌ای روستای پسیخان شهر رشت را نقطه آغاز امداد فرهنگی قراردادند‌.

این آیین با اجرای فعالیت‌های متنوع مربیان مراکز ثابت و سیار شهری و کتابخانه پستی رشت آغاز شد و در این میان، کودکان دانش‌آموز در کارگاه آموزش کاردستی شرکت‌کردند.

برپایه این گزارش، اجرای قصه‌گویی با محوریت سردار شهید، حاج‌قاسم سلیمانی، معرفی کتاب، قصه‌گویی و برگزاری مسابقه حضوری از جمله برنامه‌های شاد و هدفمند مربیان کانون در این مراسم به‌شمار‌می‌رفت.

ادامه‌بخش این آیین که با همراهی معاون آموزش ابتدایی اداره آموزش و پرورش ناحیه ۱ شهر رشت و مدیر مدرسه آیت‌الله خامنه‌ای روستای پسیخان صورت‌گرفت، راه‌اندازی، کتابخانه یک کلاس این مدرسه با ۵۰ جلد از کتاب‌های اهدایی کانون استان گیلان بود.

این‌کتاب‌ها که با موضوع‌های متنوع و متناسب با گروه سنی دانش‌آموزان این کلاس انتخاب‌شد، از سوی مدیر‌کل کانون استان گیلان، به‌عنوان منابع مطالعاتی مفید در اختیار آینده‌سازان قرار‌گرفت.

مدیر‌کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان هم در این آیین با ابراز خرسندی از غنی‌سازی کتابخانه مدرسه و فراهم‌ساری فرصت‌های مطالعاتی برای آینده‌سازان، از اولویت‌های این نهاد در جهت بسط و توسعه فرهنگ مطالعه و کتاب‌خوانی سخن‌گفت.

سید‌جلیل میرعظیمی از کتاب به‌عنوان بن‌مایه فعالیت‌های فرهنگی، هنری، ادبی و پژوهشی کانون یاد‌کرد و با اشاره به کتابخانه‌های این‌مجموعه اظهارداشت: رسالت مربیان کانون پرورش فکری تربیت نسلی کتاب‌خوان و علاقه‌مند به کتاب، با بهره‌گیری از شیوه‌های خلاقانه و منابع مطالعاتی مناسب است.

این مدیر‌فرهنگی هم‌چنین، از اولویت‌های کانون در تعامل با دیگر مجموعه‌های فرهنگی، به ویژه آموزش و پرورش سخن‌به‌میان‌آورد و اهدای کتاب و راه‌اندازی کتاب‌خانه در مدرسه آیت‌الله خامنه‌ای روستای پسیخان را گامی در همین راستا عنوان‌کرد.

اشاره به ظرفیت‌های گسترده کانون و بهره‌گیری از تمامی فرصت‌ها برای فرهنگ‌سازی، از دیگر موضوع‌هایی بود که در سخنان میرعظیمی به آن اشاره‌شد.

وی برهمین اساس نیز از تولید پویانمایی سینمایی بچه‌زرنگ با محور موضوعی قهرمان‌پروری و محیط‌‌زیست صحبت‌کرد و استقبال گسترده مخاطبان از این پویانمایی را بیانگر توفیق کانون در این زمینه دانست.

برگزاری بیست‌و پنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون و نقش آن در صیانت از فرهنگ ایرانی‌اسلامی و معرفی الگو‌های موفق و برجسته به جامعه، از دیگر موضوع‌هایی بود که در صحبت‌های میرعظیمی به آن پرداخته‌شد.

این مدیر‌فرهنگی در پایان با مخاطب‌قراردادن کودکان و آینده‌ساز توصیف‌کردن آنان افزود: آینده ایران اسلامی در دستان شماست و از این رو لازم است با تحصیل علم، مطالعه و دانش‌‌اندوزی، نقش تاثیر‌گذاری در فرداهای کشور داشته‌باشید.