به مناسبت روز آتش نشانی و ایمنی؛
۱۴۰۲/۰۷/۰۷ ۱۰:۳۲ چاپ زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

گیل خبر/ مطهره احمدی- ۷ مهر ماه سال ۱۳۵۹ پالایشگاه آبادان در جنگ ایران و عراق از سوی دشمن مورد حمله هوایی قرار گرفت. پس از این اتفاق آتش نشانان برای اطفای حریق وارد عمل شدند، در حین انجام عملیات بار دیگر این پالایشگاه بمباران شد و تعداد زیادی از آتش نشانان در این حادثه شهید شدند.

همین رویداد هم بهانه‌ای شد تا حدود ۲۰ سال پس از این اتفاق یعنی در سال ۱۳۷۹ هفتم مهر ماه به عنوان روز ملی آتش‌نشانی و ایمنی نام گذاری شود، به همین مناسبت چند حریق گسترده طی سال‌های اخیر را به تصویر کشیدیم.

وقتی پای درد و دل آتش‌نشانان بنشینید بر خلاف شجاعت و جسارتی که در هجوم به دل آتش دارند افرادی نجیب و سر به زیر هستند که به سختی می‌توان صدای اعتراضشان را شنید حال سه مورد از دغدغه‌‌‌های رایج در میان آتش‌نشانان را بیان می‌کنیم:

مورد اول شرایط نا به سامان بیمه این افراد است که گرچه جان خودشان را به خطر می‌اندازند اما گاهی برای دریافت هزینه‌های درمانی خود و خانواده از سوی بیمه با مشکلاتی روبه‌رو هستند. درنظر گرفتن یک بیمه تکمیلی،‌ همچون بیمه طلایی معلمان، کوچک‌ترین کاریست که انتظار می‌رود برای آتش‌نشانان جان بر کف انجام دهند.

مورد دوم در خصوص آتش‌سوزی علفزار‌ها است. حوادثی که با یک هرس ساده می توان از بروز آن جلوگیری کرد اما به طور قابل توجهی در این امر کم کاری می‌شود. غالب این نوع از حریق‌ها عمدی بوده و هدفی شوم در جهت تصاحب زمین‌ها پشت آن‌ است.

 نکته مهم اینجاست که بیشترین آسیب به تجهیزات آتش‌نشانان از جمله لاستیک خودرو‌ها، دستکش، چکمه و لوله‌های نواری آب که باید برای نجات مردم سالم بمانند و تهیه مجدد آن بسیار هزینه‌بر است، در این نوع از آتش‌سوزی‌ها اتفاق می‌افتد.

و مورد سوم قیمت بالای تجهیزات است که با درآمد ریالی و خرید دلاری امری سخت و گاه غیر ممکن خواهد بود.

قطعا دغدغه‌ها و مشکلات این قشر زحمت‌کش بیش از این چند مورد است که به آن اشاره کردیم.

در پایان یادی می‌کنیم از شهیدان آتش‌نشان گیلانی محسن روحانی و حسین حسین‌زاده که در حادثه تلخ پلاسکو جانشان را از دست دادند.