پشه آئدس، تب دنگی و سکوت مسئولان استان؛
۱۴۰۲/۰۵/۲۲ ۰۹:۰۱ چاپ زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه
جان مردم گیلان در خطر است!

گیل خبر/ سرویس اجتماعی- چند روزی که بحث پشه آئدس و تب کشنده دنگی در گیلان، دهان به دهان می‌چرخد.

پشه آئدس که به ببر آسیایی مشهور است، ناقل بیماری‌های خطرناک و کشنده‌ای از جمله تب دنگی است که امروزه در بسیاری از کشورها شیوع یافته و تلفات انسانی بسیاری نیز داشته است.

تب دنگی به عنوان تب استخوان شکن نیز شناخته می‌شود، چرا که به دلیل درد شدید حاصل از آن بیمار تصور می‌کند استخوان‌هایش در حال شکستن است.

برخی نشانه‌های تب دنگی عبارتند از تب، سردرد، حساسیت‌های پوستی مشابه سرخک و درد در ماهیچه‌ها و مفاصل است، همچنین ممکن است تب دنگی در تعداد کمی از بیماران به یکی از دو گونه خطرناک و کشنده تبدیل شود.

شنیده‌های غیررسمی از ابتلای چندین نفر به تب دنگی در انزلی و رشت و بستری آنان در مراکز درمانی حکایت دارد.

با این حال و پس از گذشت چندین روز از آغاز شایعات در خصوص پشه آئدس، همچنان اظهارنظر و تایید و یا تکذیبی از سوی وزارت بهداشت، علوم پزشکی گیلان و مسئولان ارشد استان شنیده نمی‌شود.

بدون شک باید هرچه سریع‌تر به صورت رسمی و دقیق در خصوص این پدیده از سوی دانشگاه علوم پزشکی گیلان توضیحاتی ارائه شود که اگر موضوع جدی است، راهکارهای لازم و توصیه‌های بهداشتی و ایمنی به مردم اطلاع‌رسانی شود و اگر موضوع جدی و صحیح نیست نیز باید اطلاع داده شود تا آرامش مردم با شایعاتی از این دست خدشه‌دار نشود.

 به نظر می‌رسد در خصوص ماجرای پشه آئدس و تب دنگی نیز با همان سیاست غلطی که در ابتدای ورود کرونا به کشور و گیلان روبرو بودیم و ابتدا هیچ واکنشی نسبت به آن صورت نمی‌گرفت و سپس تکذیب و تایید شد، مواجه هستیم.

به گفته کارشناسان، پیشگیری و کنترل دنگی به کنترل ناقل بستگی دارد. هیچ درمان خاصی وجود ندارد و تشخیص زودهنگام و دسترسی به مراقبت‌های پزشکی مناسب تا حد زیادی میزان مرگ و میر دنگی شدید را کاهش می دهد.

مردم گیلان نگرانند و تجربیات قبلی نشان داده این نگرانی بی‌راه نیست؛ بنابراین کمترین توقع از مسئولان عالی استان، اطلاع‌رسانی سریع و شفاف در این خصوص است. اطلاع‌رسانی‌ای که اگر هرچه دیرتر صورت گیرد، اعتماد افکار عمومی را بیش از پیش خدشه‌دار خواهد ساخت.