۱۴۰۱/۱۲/۱۵ ۰۸:۰۴ چاپ زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

دمنوش‏ها : اصولاً به بخش و قسمت‏هایی از اندام هوایی گیاه مانند گلبرگ ها و گل‏ها که گاهی همراه با برگ‏های تازه و انتهایی گیاه همراه است اطلاق می‏شود. جوشانده‏ ها: در تهیه جوشانده‏ها از اندام‏های سخت و ضخیم گیاهان مانند ریشه، ساقه و بذر استفاده می‏شود لذا نحوه آماده سازی آنها نیز با دمکردنی‏ها متفاوت است.

گیل خبر/ ب‍ه گزارش بهداشت نیوز، دمنوش‏ها: اصولاً به بخش و قسمت‏هایی از اندام هوایی گیاه مانند گلبرگ‎ها و گل‏ها که گاهی همراه با برگ‏های تازه و انتهایی گیاه همراه است اطلاق می‏شود.

 
جوشانده ‏ها: در تهیه جوشانده‏ها از اندام‏های سخت و ضخیم گیاهان مانند ریشه، ساقه و بذر استفاده می‏شود لذا نحوه آماده سازی آنها نیز با دمکردنی‏ها متفاوت است. قبل از مصرف قسمت‏های گیاه، باید آن را پاک نمود و چوب‏ها و گرد و خاک آن را کاملاً جدا کرد ولی تا حد امکان آن را نشویید؛ زیرا ممکن است ساختار گیاه تغییر یابد. 

 دم کردن گیاه باید در ظرفی انجام شود که مسیر خروج بخار آن مسدود و بسته باشد تا اسانس و جوهره و مواد موثره گیاه از طریق لوله قوری به صورت بخار خارج نشود. برای تهیه جوشانده‏ها و دم کرده‏ها هرگز نباید از ظروف فلزی استفاده کرد. ظروف لعابی برای جوشانده‏ها مناسب‏تر هستند. 

 برای تهیه دمنوش باید مراقب مقدار آب مصرفی بود و میزان آن را به دقت اندازه‏ گیری کرد.   

در تهیه جوشانده‏ها باید گیاه را پس از شستشوی مختصر با آب سرد آنرا در ظرف محتوی آب سرد قرارداده و سپس گرمای آب را به مرحله جوش رساند. اگر مدت جوشاندن مشخص نشده باشد پس از آنکه محلول به مدت چند ثانیه جوشید آنرا از روی حرارت برداشته و برای مدتی آنرا به حال خود بگذارید. برای جوشاندن ریشه و ساقه و پوست گیاهان 5 تا 10 دقیقه کافی است. 

 در تهیه دمکرده‏ها و جوشانده مواد گیاهی چه خشک شده و یا تازه باشند باید به یک میزان از آنها استفاده کرد به دلیل اینکه گیاه تازه دارای مقداری آب در بافت‏های خود می‏باشد ولی میزان ماده موثره آن فعال‏تر عمل می‏کند لذا اثر درمانی آن با نوع خشک شده تقریباً برابر است.   

عصاره‏های حاصل از دم کرده و جوشانده را باید بطور خالص مصرف کرد اما اگر فرد دارای بیماری خاصی نباشد می‏توان آنرا با مقداری عسل شیرین نموده سپس مصرف کرد. 

 گیاهانی که از نظر اسانس قوی هستند، نباید، جوشانده شوند، زیرا مواد موثره گیاه از حرارت 60 درجه سانتی‏گرادربه بالا شروع  به از بین رفتن می‏کنند.   

در استفاده از فرآورده‏های گیاهی نباید زیاده‏روی کرد و اصولاً مقدار معمول استفاده از اغلب آن‏ها یک تا سه لیوان در روز به مدت یک هفته در ماه است. برای مصرف طولانی مدت باید از متخصصان امر مشورت کرد.   

مصرف برخی دمنوشها مانند نعناع بعد از غذا و برخی مانند گل‏گاوزبان و سنبل‏الطیب و دمنوش‏های مفرح و مفید برای کلیه و کبد و قلب و اعصاب پیش از وعده‏های غذایی است. 

 دمنوش‏هایی مانند بادرنجبویه و به لیمو برای اعصاب و افسردگی  مفید است می‏توان روزانه بجای چای از آن استفاده کرد.

همرسانی کنید:
برچسب‎ها : دمنوش جوشانده

نظر شما:

security code