۱۴۰۱/۱۱/۲۳ ۰۹:۴۲ چاپ زمان مورد نیاز برای مطالعه: 4 دقیقه

سایپا کادیلا یا همان ال ۹۰ ایرانی به‌احتمال‌زیاد با پیشرانه ME۱۶ روانه بازار خواهد شد.این پیشرانه حجم ۱.۶ لیتر دارد و می‌تواند حداکثر ۱۱۰ اسب‌بخار توان و حداکثر گشتاور ۱۴۷ نیوتن. متر تولید کند.

گیل خبر/ به گزارش گسترش نیوز،سایپا کادیلا یا همان ال ۹۰ ایرانی به‌احتمال‌زیاد با پیشرانه ME۱۶ روانه بازار خواهد شد. این پیشرانه یکی از جدیدترین ساخته‌های مگاموتور است. این نکته را باید گفت که پیشرانه ذکرشده در حقیقت همان TU۵‌ پلاس است اما شباهت آن به پیشرانه فرانسوی استفاده‌شده در ال ۹۰ بیشتر است. این پیشرانه حجم ۱.۶ لیتر دارد و می‌تواند حداکثر ۱۱۰ اسب‌بخار توان و حداکثر گشتاور ۱۴۷ نیوتن. متر تولید کند. بخش دیگر و مهم در بحث فنی نوع گیربکس استفاده‌شده است که در این خودرو از نمونه ۵ سرعت دستی استفاده‌شده که توان را به محور جلو منتقل می‌کند. لازم به ذکر است که پیشرانه استفاده‌شده در کادیلا مجهز به سیستم زمان‌بندی متغیر سوپاپ‌ها هم است.


با توجه به تصاویری که از این خودرو منتشرشده می‌توان گفت که با یک خودروی با ظاهر اسپرت تر از ال ۹۰ طرف هستیم. در طراحی بخش جلوی خودرو شاهد استفاده از چراغ‌های با ظاهر متفاوت همراه با دیلایت بزرگ هستیم. جلوپنجره هم بزرگ‌تر از ال ۹۰ طراحی‌شده است. شاید در نگاه اول نمای جلو را قابل‌قبول دانست. در نمای کناری نوع طراحی درها و بدنه کاملاً شبیه آنچه در ال ۹۰ شاهد بودیم است و تغییر خاصی را مشاهده نمی‌کنید. ناگفته نماند که به نظر می‌رسد این خودرو با رینگ‌های جدید و متفاوت عرضه شود.

با رسیدن به نمای عقب خودرو وضعیت تغییر می‌کند. چراغ‌های عقب با ظاهری ال شکل و بزرگ را می‌بینیم که هماهنگی خوبی با بدنه خودرو ندارد. پلاستیک سیاه در سپر، نشان تجاری سایپا در وسط کاپوت عقب و کشیدگی بی‌دلیل چراغ‌ها به طرفین بدنه، نکات منفی در طراحی پشت سایپا P۹۰ هستند. از سویی دیگر، می‌توان امیدوار بود ناهماهنگی در طراحی ادوات عقب خودرو، برای مدل نهایی و تولید انبوه، اصلاح شود.

نمای داخلی این خودرو تفاوت زیادی با رنو ساندرو پارس‌خودرو ندارد و درون کابین با همان داشبورد ساده رنو مواجه هستیم. تغییرات نمای داخلی کادیلا نسبت به ساندرو صرفاً به مجموعه آمپر و غربیلک فرمان جدید خلاصه می‌شود.

محمدعلی تیموری، مدیرعامل سایپا اظهار کرد: یکی از اشتراکات خودروسازی دو کشور ایران و روسیه، تولید خودروی آل ۹۰ است که این پروژه هم در ایران و هم روسیه قابل احیا است.

وی گفت: امروز زنجیره تأمین قطعه‌سازی که زمانی در پروژه ال ۹۰ فعال بود، قراردادش با پروژه پی ۹۰ نهایی شده است.

تیموری بیان داشت: مشکل تولید ال ۹۰ در ایران قوای محرکه آن بود که استاندارد یورو ۴ داشت و امروز به یورو ۵ ارتقا یافته است که می‌تواند برای بازار روسیه نیز بسیار مناسب باشد و مقرر است در مدرن‌ترین خط موتورسازی کشور که مشترک بین سایپا و شرکت رنو بود، تولید شود.

وی با اشاره به تولید ۵۰ دستگاه پی ۹۰، از رونمایی از نخستین نمونه این خودرو در دهه فجر امسال در شرکت پارس‌خودرو خبر داد و خاطرنشان کرد: تا پایان سال ۱۰۰ دستگاه از این خودرو تولید خواهد شد و تولید آن را در سال آینده به روزانه ۱۰۰ دستگاه خواهیم رساند.

مدیرعامل سایپا گفت: اکنون قراردادهای تریم داخلی، تریم بیرونی، موتورسازی، اکسل و گیربکس این پروژه با زنجیره تأمین داخلی منعقدشده است.

وی ادامه داد: اکنون محصولات کوئیک و ساینا روی پلتفرم ایکس ۲۰۰ سایپا تولید می‌شود و خرداد، تیر و شهریورماه ۱۴۰۲ به ترتیب خودروهای اطلس، سهند و وانت جدید سایپا که روی این پلتفرم توسعه یافته‌اند، وارد بازار خواهند شد، اما پس‌ازآن دیگر برنامه توسعه‌ای روی این پلتفرم نخواهیم داشت.

تیموری گفت: پلتفرمی که جایگزین پلتفرم ایکس ۲۰۰ می‌شود، پی ۹۰ خواهد بود که استاندارد سه ستاره اروپا و استانداردهای ۸۵ گانه کشورمان را پاس خواهد کرد.