دانشگاه علوم پزشکی گیلان توصیه هایی را درخصوص پیشگیری از گرمازدگی منتشر کرده است.
این دانشگاه با اعلام اینکه گرمازدگی خطر آسیب به مغز و ارگان های حیاتی بدن و حتی مرگ را در پی دارد، علائم گرمازدگی را گیجی، حالت تهوع، بی حالی، رنگ پریدگی، سردرد، تشنگی، تعریق و گرفتگی عضلانی و تپش شدید قلب اعلام کرد.
دانشگاه علوم پزشکی گیلان اعلام کرد برای جلوگیری از گرمازدگی به این نکات توجه کنیم:
۱- استفاده روزانه حداقل ۸ لیوان آب و مایعات
۲- درصورت قرار گرفتن طولانی مدت در گرما، نوشیدن آب حاوی چند قطره آبلیمو و کمی نمک، خاکشیر، تخم شربتی و عرقیاتی مانند بید مشک، کاسنی و شاتره
۳- مصرف سوپ های ولرم، انواع سالاد های خنک، میوه جات و سبزیجات آبدار
۴- پرهیز از مصرف غذا های چرب و سرخ کرده، نوشیدنی های کافئین دار، نوشابه های گازدار و آب میوه های صنعتی و نوشیدنی های شیرین
گروه های سنی کودکان و سالمندان و افراد دچار بیماری های قلبی و ریوی ، فشار خون بالا ، دیابت ، چاقی و بیماری های اعصاب و روان بیشتر مستعد گرمازدگی هستند و تا جایی که امکان دارد در ساعات اوج گرما از خانه خارج نشوند.