یکی از موضوعات مهم این است که درسطوح بالا گفت و گو باید شود نه بگو‌مگو ، تا اقناع صورت گیرد وقتی با استدلال حرفی زده شود حل می شود با کشمکش‌ کاری از پیش نمی‌رود.

گیل خبر/ به گزارش انتخاب: علی لاریجانی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در کلاب هاوس گفت: حداقل برای ۲۰ سال آینده باید اقتصاد مسئله اصلی کشور شود و جهات دیگر ذیل این قرار بگیرد و کمک کننده به این وضع شود و سلیقه من این هست.

گزیده ای از اظهارات علی لاریجانی در کلاب هاوس: به دو دلیل مهم مصمم به حضور شدم. یکی تدارک فضایی بود که با الفاظی مانند جبهه انقلاب شرایط طوری شده بود که صورت انتخابات مخدوش شده و حالت رقابت از بین می رود.

این وضع با یاسی که مردم از شرایط اقتصادی پیدا کرده بودند، کلیت کشور را تهدید می کرد و دشمن را مصمم می کرد که با مشارکت کم فشارها بر مردم را زیادتر می کرد.

برداشتم من این شد که مسیر طراحی شده نمی تواند مشکلات داخلی را حل کند. با تجربه اجرایی من در بخش های مختلف، احساس کردم که باید به صحنه وارد شوم.

 می دانستم در انتخابات با چه مسائلی در کشور مواجه خواهیم بود.دولت بعد باید هم مسائل بین المللی و اقتصادی را حل کند و هم وفاق بین المللی ایجاد کند.با توجه به تجربه ام در بخش های مختلف فرهنگی، امنیتی، تقنینی و دیگر بخش ها، وظیفه ای بر دوش خود احساس کردم که وارد انتخابات شوم.

البته حضور من در انتخابات گناه کبیره یا ورود به منطقه ممنوعه نبود

این میزان توهین درست نیست. انتخابات پدیده مبارک برای کشور و مظهر اراده ملت است و باید با نشاط و اخلاق توام باشد.

 به جای ایجاد فضای نشاط انواع تهمت ها باعث کسالت مردم شده است و باعث خواهد شد برنامه های کاندیداها دیده نشود.

 امروز به دلیل پیچیدگی در مسائل کشور، باید فضای طرح سوالات جدی فراهم کنیم.

 از این طریق سرنوشت 82 میلیون نفر باید به درستی رقم خورد و با خاک پاشی در صحنه انتخابات سرنوشت مردم را تباه می کنند.

 درباره ترکیب چکش و دادگاهی

 حرف من درست مورد توجه قرار نگرفت.منظور من این بود فضای اقتصاد جای دادگاه و حوزه قضایی نیست. چون در پادگان سلسله مراتب باعث پیشرفت می شود و در قضاوت هم حکم قاضی ملاک است اما اقتصاد جای روابط عرضه و تقاضاست.

 در واکنش به این موضوع مطالب عجیبی مطرح شد اما من با پادگان مخالف نیستم و برای نیروهای مسلح و قضات شریف هم احترام قائلم.

 نمی توان وسط اتوبان درس نهج البلاغه گذاشت. هرچیزی جای خود را دارد و حوزه اقتصاد حوزه روابط طبیعی است.

در حین مذاکرات هسته ای می آمدند درباره هولوکاست صحبت می‌کردند و کل جبهه غرب علیه ما می‌شد.

 قبول دارم که در مسئله بنزین تدبیر و نحوه اجرا اشکال داشت، این که در عمل این شد را بخش های امنیتی باید ارائه بدهند. درباره بنزین چند ماه بحث شد و پیشنهاد اولیه بود که به هر ایرانی میزان مشخصی داده شود و افراد که بیشتر خواستند به شکل آزاد بنزین تهیه کنند.

 اما درباره این موضوع وفاق نشد، در این مسائل قویه مجریه هم باید همراه باشد. در آنجا یک راه با اشکال رفتیم که توضیح کافی به مردم داده نشد و متاسفانه این مسئله به وجود آمد.

درباره تصویب برجام در ٢٠ دقیقه

 اگر کسی اینقدر توانمند است که تصویب یک معضل مهم ایران و جهان را در بیست دقیقه به سرانجام برساند؛ شایستگی بالایی دارد و به او رای بدهید. معیشت مردم و تورم طاقت فرسا بر مردم نباید بازیچه بازیهای سیاسی عده‌ای شود

 نمی‌توانستم مسائل مهم کشور را به خاطر امیال عده ای معطل بگذارم و جلو تصمیم عاقلانه نظام را بگیرم.

 اگر برجام طرح خائنانه ای بود شورای نگهبان می توانست نگه دارد و بنظرم مسئله عمیق تر هست.

 اگر برجام چیز نجسی بود چرا زیرش نمی زنند و می‌گویند باید اجرا کنیم؟ برجام در آن مقطع کار درست و دقیق نظام بود و الان هم باید برای نجات کشور تا جایی که می توانیم باید شرایط را برای یک تفاهم حل کنیم.

اصلاح طلبان یا اصولگرایان ریشه ندارند/ مجبور به انتخاب نیستم

 من عضوی از جبهه انقلاب هستم، جبهه اصیل انقلاب که روزی شهید بهشتی و شهید مطهری در آن جبهه بودند

دسته بندی های امروز اصلاح طلب و اصولگرا را چندان قبول ندارم، جامعه هم چندان به این دسته بندی ها نیست و بیشتر در پی فردی هستند که مشکلات آن ها را حل کند.بنا ندارم کنار روم و وظیفه ای بر دوش خود احساس می کنم.

بحث هایی که درباره دولت من و اینکه دولت سوم روحانی خواهد بود، چندان اخلاقی نیست. در تاریخ پس از انقلاب مشی هیچ کدام از دولت ها مانند هم نبوده است. روسای جمهوری برای خود راه دارند و از نظر عملیاتی هم متفاوت هستند. نباید با انگ زدن ها مسائل لوث شود.

 عده ای امروز حرف از جوانگرایی می زنند درحالی که من ٢٠ سال پیش صداوسیما را با جوانان اداره می کردم و به همین دلیل در صداوسیما توسعه رخ داد.

 اگر ما به وفاق ملی نیاز داریم جز وحدت در عین کثرت چاره ای نداریم.

 در موضوع تولید داخل هم در صدا وسیما اقدامات بسیاری انجام شد و موارد مورد نیاز را در داخل و شرکت های داخلی تولید شد.

 در زمینه تولیدات فاخر هم تلاش زیادی انجام شد. شورایی تشکیل شد و از مرحوم شجریان هم دعوت شد در این شورا حضور داشته باشد که باانتقادات بسیاری به این موضوع شد.

 در مجلس که بودم یکی از مشکلات ما رد صلاحیت برخی از نمایندگان بود و من می‌دیدیم برخی از این رد صلاحیت‌ها درست نیست و من قبول نداشتم و کاهی به مشاجره هم می‌کشید.

 مرحوم شهید مطهری می فرمایند نباید فکر کنیم اگر فلان کسی می‌آید و چون اشکالی دارد مردم نباید انتخابش کنند. ایشان فرمودند بگذارید مردم اشتباه کنند حتی چند بار، آزادی باید بالفعل تجربه شود تا مردم توانمند شوند.

 یکی از موضوعات مهم رئیس جمهور این است که در سطوح بالا گفت‌و‌گو کند تا اقناع صورت بگیرد. اما اگر کش مکش ایجاد شود کاری پیش نمی‌رود.

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code