شکایت از رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به دلیل صدور مجوز برای پرورش "ماهی تیلاپیا" در دادسرای کارکنان دولت مطرح شده است.
"ماهی تیلاپیلا" چیست و چه خطراتی دارد؟
یکی از مهمترین شتخصهای تعیینکننده ارزش غذایی ماهیها، نسبت اسید چرب امگا 3 به امگا 6 در آنهاست که هرچقدر این نسبت زیادتر باشد، نشاندهنده ارزش بالای غذایی ماهی است، اما در ماهی "تیلاپیا" این نسبت بسیار کم است و در عوض میزان امگا 6، خیلی بالاتر از امگا 3 بوده که این امر باعث بروز بیماری آلزایمر، التهابات رودهای و بیماریهای قلبی و عروقی میشود.
از طرف دیگر، "ماهی تیلاپیا" که به گواه اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت در لیست گونههای مهاجم و خطرناک قرار دارد، میتواند محل زندگی، تخم و لارو سایر ماهیان را با سرعت نابود کرده و موجب انقراض نسل آنها و در نهایت نابودی اکوسیستم منطقه شود.
همچنین، "تیلاپیا" یکی از نگرانیهای جدی و تازه مطرح شده پژوهشگران حوزه آبزیان در جهان است، براساس مقاله علمی که به تازگی در یکی مجلات علمی چاپ شده، در حال حاضر چهار کشور تایلند، مصر، اکوادور و کلمبیا به عنوان کشورهای آلوده به ویروس "Til V" معرفی شدند و در عین حال خطر شیوع این بیماری در 43کشور دیگر جهان نیز وجود دارد.
نظر شما: