1934 23097

منافع ملی چیست و چگونه تفسیر می‌شود؟ آیا این واژه گاهی از ملی قابلیت تغییر به سیاسی دارد یعنی منافع ملی نوشته شود اما در واقع منافع سیاسی باشد؟

گیل خبر/ به نقل از روزنامه آرمان‌ ملی، منافع ملی چیست و چگونه تفسیر می‌شود؟ آیا این واژه گاهی از ملی قابلیت تغییر به سیاسی دارد یعنی منافع ملی نوشته شود اما در واقع منافع سیاسی باشد؟

زمانی که پرویز فتاح در جایگاه رئیس بنیاد مستضعفان به یک برنامه تلویزیونی آمد و بسیاری را متهم به گرفتن ملک از این بنیاد و پس ندادن کلید آنها کرد، انتقادات زیادی متوجه او شد، به نحوی که در برخی موارد مانند ادعاهایش درباره غلامعلی حدادعادل ناچار به عذرخواهی شد و البته در برابر ادعاهایی مانند روایتش از حضور آیت‌ا... هاشمی در کاخ مرمر که کذب بودن آن بر همگان روشن است، سکوت کرد. نکته قابل‌تامل اما به رفتارهای دوگانه با ادعاها و تصمیمات فتاح بازمی‌گردد، به نحوی که هر زمان لازم باشد در صف نخست منتقدان رئیس بنیاد مستضعفان قرار می‌گیرند و در موعد دیگری که پای منافع به میان می‌آید، انتقادات فراموش و به قول معروف شتر دیدی، ندیدی! که البته این رویکرد دوگانه اثبات‌کننده ادعاهای اصلاح‌طلبان درباره برخی مدعیان اصولگرایی مبنی بر فرصت‌طلب بودن و تفاوت گفتار و رفتار آنهاست.

دلخوری شریعتمداری از فتاح

زمانی که فتاح به ادعای خودش به روشنگری درباره املاک واگذارشده بنیاد مستضعفان به افراد و نهادها پرداخت، حسین شریعتمداری مدیرمسئول کیهان چنین نوشت‌: «اظهارات آقای فتاح در برنامه تلویزیونی نگاه یک، بلافاصله با استقبال گسترده ‏رسانه‌های دشمن و سایت‌های ضد‌انقلاب رو‌به‌رو شد. اگر ایشان در سخنان خود به واقعیاتی هرچند تلخ اشاره کرده بودند، تنها ‏جرمشان این بود که چرا به‌عنوان یک مسئول نظام، سفره دل خود را در میدان دید دشمنان تابلودار اسلام و انقلاب گشوده‌اند! که ‏هرچند اقدامی ناپسند بود، ولی فقط از ناپختگی ایشان حکایت می‌کرد.

اما، آنچه تاسف‌آور و سوال‌برانگیز است اینکه بسیاری از ‏اظهارات ایشان واقعیت نداشت و برخی دیگر نیز وارونه مطرح شده بود و تاسف‌آور‌تر آنکه جناب فتاح نمی‌توانست از غیرواقعی ‏بودن آنچه مطرح کرده بود بی‌خبر باشد! و دقیقا همین نکته است که اظهارات ایشان در برنامه نگاه یک را غیرقابل توجیه می‌کند! ‏بعد از گفت‌وگوی یادشده آقای فتاح، مراکز و مسئولانی که مخاطب ایشان بودند، با صدور بیانیه‌ها و جوابیه‌های مستند به ‏ادعا‌های ایشان پاسخ گفتند، ولی جناب فتاح تاکنون هیچ پاسخی برای ادعا‌های خود نداشته‌اند! اگرچه واقعیت امور بدون پاسخ ایشان ‏نیز به آسانی قابل کشف و درک است.»

«آگهی» به کیهان!

اما شماره روز گذشته صفحه 5 تا 12 روزنامه کیهان به انتشار آگهی مزایده املاک بنیاد مستضعفان اختصاص یافته بود! بر اساس تعرفه‌های آگهی کیهان نرخ آگهی نیم‌صفحه چهار رنگ برابر با 36میلیون است که بر همین اساس، نرخ همین آگهی در قطع تمام صفحه احتمالا 72میلیون می‌شود. اگر این رقم ضرب در 8 صفحه میانی روزنامه کیهان شود مبلغی برابر 576میلیون می‌شود که رقم کمی نیست.

چرا انتشار آگهی در کیهان؟

اما چرا به‌رغم وجود تعداد زیادی روزنامه که ردیف بودجه هم ندارند، تصمیم به سپردن انتشار این آگهی‌ها به کیهان گرفته شد. برای پاسخ به این سوال 3 موضوع را می‌توان مطرح کرد؛ نخست به تصمیم فتاح برای دلجویی از کیهان بازمی‌گردد. شاید در این بخش فتاح دو هدف را دنبال می‌کرد که هدف الف، جلب آرای حامیان دلواپسانی در انتخابات است که ارگان را همفکر خود می‌دانند و هدف ب هم شاید تبدیل کیهان به عنوان ارگان انتخاباتی فتاح باشد. اما موضوع دومی که در انتشار 8 صفحه آگهی تمام‌صفحه بنیاد مستضعفان به کیهان می‌توان مطرح کرد، تصمیم برای جلب توجه اصولگرایانی با طرز فکر فتاح و همچنین مدیران اصولگرای حاضر در بخش‌های مختلف است تا ضمن درآمدزایی برای این روزنامه، اعتماد ازدست‌رفته اصولگرایان میانه‌رو به کیهان را بازگرداند. سومین هدف هم می‌تواند دستور سران جریان اصولگرایی به فتاح و شریعتمداری برای بهبود روابط است چرا که تداوم اختلافات همیشگی میان اصولگرایان سبب شکست انتخاباتی آنها می‌شود؛ بنابراین پربیراه نیست اگر ادعا شود دستور صلح از بالا آمده است!

چالش‌های همیشگی کیهان و بنیاد

چالش‌ها و رفاقت‌های بنیاد مستضعفان و کیهان به 20 مرداد محدود نمی‌شود و این دو نهاد پیش از آن هم بارها با یکدیگر دچار چالش شده بودند که مشخص نیست درآن دوران هم آیا امتیازی میان آنها رد و بدل شد یا خیر به عنوان نمونه در سال 95 بنیاد مستضعفان در جوابیه‌ای به کیهان نوشت: «پرداخت‌های انجام‌شده به جناب آقای جهانگیری طی سال‌های 1389 لغایت 1392 در چارچوب و دستورالعمل‌های بنیاد بوده و بسیار کمتر از ارقامی است که در آن جراید قید و اشاره گردیده است و برای سال 1393 نیز هیچگونه مبلغی به ایشان پرداخت نشده است.

حال مبنا و استناد گزارش کیهان و مبالغ نجومی پرداختی از کجا استخراج شده است نامشخص است.» یا 10 بهمن 97 مطلبی در کیهان با تیتر «پیگیری عدالت، وجه‌اشتراک نامه تشکل‌های دانشجویی» به چاپ رسیده که در بخشی از آن با استناد به نامه یک تشکل دانشجویی به بنیاد مستضعفان، برخی مطالب و اتهامات نادرست و تاییدنشده درباره این بنیاد خدوم و انقلابی مطرح شده بود که کیهان در نامه‌ای به این بنیاد عذرخواهی کرد!

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code