سخنگوی قوه قضاییه گفت: ما در مبارزه با فساد در پی آن هستیم که قوانینمان بازدارنده باشد و در پی استرداد اموال غارت شده هستیم.

 گیل خبر/ سخنگوی قوه قضائیه درباره آخرین وضعیت پرونده روح الله زم گفت:  مدیر کانال معاند آمد نیوز به اعدام و حبس محکوم شد.

وی افزود: دادگاه حکم خود را صادر کرده است؛ ۱۳ مورد از عناوین ریز اتهامات زم را از مصادیق افساد فی الارض دانسته و حکم اعدام برای او صادر شده است و برای مابقی مجازات ها حکم حبس گرفته است. البته این حکم غیر قطعی است و قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور است و رای نهایی دیوان عالی کشور سرنوشت پایانی این حکم را رقم می‌زند.

غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه، در بیست و هشتمین نشست خبری که امروز سه شنبه برگزار شد گفت: گرچه ایام هفته قوه قضائیه سپری شد وظیفه دارم یاد شهید مظلوم آیت الله بهشتی و یاران ایشان و همه شهدا و امام عظیم الشان انقلاب را گرامی بدارم و بار دیگر این هفته را به همکاران خدوم خود تبریک عرض کنم.

اسماعیلی افزود: خدای بزرگ را شاکریم که در هفته قوه قضائیه به لطف خداوند هم از افکار عمومی و هم در کلام رهبری معظم امتیاز مناسب و نمره قبولی کسب کردیم. نمره قبولی، مر خستگی همه تلاش های انجام شده را از جسم و روح همکاران ما خارج کرد. ان شاالله در ادامه مسیر تحول مصمم تر از گذشته قدم برخواهیم داشت. ضمن احترام به مدیران گذشته باید اعلام کنم که برابر گزارشات هم در عملکرد سال گذشته و هم در ویژه برنامه های قوه قضائیه تفاوت های بسیاری را شاهد بودیم. مردم و مسئولین نشانه های تحول را مشاهده کردند.

سخنگوی قوه قضائیه بیان کرد: در هفته قوه قضائیه به صرف برنامه های نمادین نپرداختیم بلکه سمت و سوی هفته قوه قضائیه نماد پرداختن به مشکلات مردم و در یک جمله این هفته نیز برای ما هفته کار و تلاش بود. شروع هفته قوه قضائیه با زیارت مرقد امام و مزار شهید بهشتی آغاز شد. بهره برداری از بیش از 30 سامانه جدید، حضور اعضای شورای عالی و مدیران استانی در واحدهای قضائی با هدف دیدار با همکاران و انجام ملاقات مردمی از دیگر برنامه های ما بود. 350 هیات در سراسر کشور به واحدهای قضائی فرستاده شدند و بیش از 4 هزار دیدار با مردم صورت گرفت.

او ادامه داد: بازدید مدیران عالی و استانی از واحدهای تولیدی و صنعتی در روز سه شنبه و در جهت برنامه قوه قضائیه در حمایت از تولید از دیگر برنامه های بود. 273 بازدید در روز سه شنبه از واحدهای تولیدی صورت گرفت. همچنین حضور در منزل شهدای قوه قضائیه که عضو قوه بوده اند از دیگر ویژه برنامه های ما بود. در منزل بیش از 300 شهید و جانباز نیروی اعزامی داشتیم. برگزاری جلسات داخلی مدیران عالی با پرسنل و همکاران جدید، دیدار کارداران و سفیران با رئیس ستاد امور خارجه قوه قضائیه و رئیس سازمان زندانها از دیگر برنامه های بود. در این نشست برنامه های قوه قضائیه در زمینه حقوق بشر تشریح شد و مورد استقبال قرار گرفت.


اسماعیلی گفت: نشست مسئولان قضائی با خانواده شهدای هواپیمای اوکراینی نیز صورت گرفت و اکثر آنها با رضایت و تشکر، جلسه را به پایان بردند. شاه بیت هفته قوه قضائیه حمایت مقام معظم رهبری و دیدار ایشان با اهالی قوه قضائیه بود که مایه مباهات و خرسندی ما شد. عنایت رهبری به قوه قضائیه و تایید ایشان موهبت بود. یکی دی گر از برنامه های هفته قوه قضائیه حضور مدیران ارشد در صدا و سیما و رسانه ها بود. از صدا و سیما که پوشش خوبی از برنامه ها دادند و دیگر رسانه ها تشکر می کنم.

سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به دو محور قوه قضائیه بیان کرد: برگزاری دادگاه های علنی از مسیرهای قوه قضائیه است ما از این برنامه رویگردان نخواهیم شد و از قطع ید کرونایی فساد باز نخواهیم نشست. هدف نظام قضائی تحقق عدالت و عاری شدن کشور از هرگونه فساد است. ما برای از بین بردن فساد در جامعه نیازمند اجماع ملی و تکمیل زنجیره مبارزه با فساد در زمینه پیشگیری از فساد هستیم امیدواریم این زنجیره تحقق یابد.

اسماعیلی افزود: ما در مبارزه با فساد در پی آن هستیم که قوانینمان بازدارنده باشد و در پی استرداد اموال غارت شده هستیم. در خرداد 1399 تنها در یک پرونده 12 هزار میلیارد تومان از بدهی های گروه فلاحتی به بانک استرداد شد.  در حوزه های دیگر ما به دنبال تکمیل حمایت از واحدهای تولیدی هستیم. در حمایت از تولید خوشحالیم که اعلام کنیم که حلقه اول را در این زمینه به دست گرفته ایم.

سخنگوی قوه قضائیه در خصوص افزایش 20 تا 25 درصدی اجاره بها گفت: بارها اعلام کرده‌ایم در شرایط فعلی کشور نیازمند تصمیماتی برای تنظیم بازار در حوزه های مختلف هستیم. معتقدیم با انجام وظایف نهادهای متولی می توان از افسارگسیختگی قیمت ها در بخش های مختلف جلوگیری کرد. به همکاران خود اعلام می کنیم پرونده های استیصال مستاجران را در نظر بگیرند. توصیه میکنیم اگر پرونده ای تشکیل شد در ارتباط با تخلیه واحد مسکونی یا افزایش اجاره بها، سیاست های قوه قضائیه و وضعیت روز را مد نظر قرار دهند.

او درباره آخرین وضعیت رسیدگی به کارگران آذراب گفت: ما اعتراض کارگران را به رسمیت می شناسیم اما این اعتراضات باید در چارچوب قانونی باشد. باید مطالبات جامعه کارگری ما برآورده شود. ما شاهد رفتارهایی بودیم که در جریان اعتراضات نظم عمومی کشور هم مختل شد. در رابطه با کارگران آذراب فضای رسانه ای شکل گرفت چرا که دادنامه قطعی نبود. دادگاه تجدید نظر استان مرکزی رای قبلی را نقض کرده و در رابطه با کارگران اعلام برائت شده است.

اسماعیلی در رابطه با پرونده فریبا عادلخواه گفت: قبلا اشاره کرده بودم که دادگاه بدوی ما قبلا در رابطه با خانم فریبا عادلخواده رای صادر کرده این رای به دادگاه تجدیدنظر رفت. دادگاه تجدیدنظر رای دادگاه را تایید کرد. او به لحاظ ارتکاب جرائم امنیتی به تحمل 5 سال حبس محکوم شده است و بابت جرم دیگر به 1 سال و نیم حبس محکوم شده اند که برابر قانون اشد مجازات اجرا خواهد شد.

سخنگوی قوه قضائیه درباره دستگیری یکی از مدیران جمعیت امام علی گفت: اینکه افرادی بازداشت شده‌اند را تأیید می‌کنم، این افراد 3 نفر از وابستگان این جمعیت هستند. این بازداشت ربطی به فعالیت آنها در موسسه  و ساختار این موسسه ندارد. بلکه به خاطر اتهاماتی که متوجه شخص آنهاست بازداشت شده‌اند. بارها اعلام کرده‌ایم در اکثر موارد، شخص تحت تعقیب است نه نهاد، سازمان یا شغل. با توجه به محدودیت‌های قانونی در مراحل ابتدایی رسیدگی، توضیحات بیشتر امکان‌پذیر نیست.

اسماعیلی گفت: ما چه در اعترضات آبان و چه در سایر موارد، اعلام کردیم که بین اعتراض و اغتشاش تفاوت قائلیم و تقاضا می‌کنیم از کسانی که دست به قلم هستند، که این سیاست ما را لحاظ کنند. اکثر کسانی که بازداشت شدند، همان ابتدا آزاد شدند اما معدود افرادی بودند که همه دیدند چه اغتشاش‌هایی کردند و آتش‌هایی به پا کردند و آدم کشتند. کسی که جرم مرتکب شده، قطعا جامعه هم در انتظار مجازات است. کسی هم که جرمی مرتکب نشده، مجازاتی ندارد. درباره همین پرونده هم، اتهامات مربوط به این افراد صرفا اغتشاش نیست بلکه سرقت مسلحانه، آدم‌ربایی، مزاحمت برای نوامیس هم داشته‌اند. این را صرفا به حوادث آبان تقلیل ندهیم و اجازه بدهیم مراجع قضائی رسیدگی کنند و حتی ممکن  است بین مرجع بدوی و تجدیدنظر اختلاف نظری هم وجود داشته باشد.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره ارتباط پرونده طبری با سایر مفسدان و متهمان دیگر پرونده‌ها از جمله دیواندری گفت: کسانی که ارتباطشان قطعی شده بین 21 متهم کیفرخواست است. درباره بخش دیگر که هنوز کیفرخواست برایشان صادر نشده نمی‌توانیم صحبت کنیم.

وی درباره آخرین وضعیت پرونده حسن رعیت گفت: این فرد همچنان در بازداشت است چون پرونده وی ابعاد مختلف و گسترده‌ای دارد و تحقیقات آن دامنه‌دار شده است. آخرین اطلاعی که گرفتم، گفتند که به مراحل پایانی رسیدگی دادسرا نزدیک شده است و تأکید کردیم با سرعت رسیدگی شود. 

اسماعیلی در پاسخ به سوالی درباره مرگ مشکوک قاضی منصوری و اینکه جسد وی رویت شده است یا خیر گفت: به طور جد پیگیر ابهام‌زدایی و شفافیت حادثه فوت این فرد است و به لحاظ ابعاد مختلف این موضوع برای ما اهمیت دارد. هم شهروند ایرانی بوده و هم پرونده اتهامی دارد. از طریق پلیس اینترپل و نیابت قضائی به رومانی، تقاضای استرداد وی به ایران داده بودیم و پرونده تشکیل شده و تحت نظر پلیس بود. اینها مواردی است که ما را موظف می‌کند موضوع را پیگیری کنیم. هیچ قضاوتی نداریم. روایت آنها این است که کشته شده و مستنداتی هم از جمله تصویر گذرنامه او و تصویری از جنازه‌ منتسب به وی ارسال شده است. حسب ظواهر جسد مربوط به منصوری است اما ما به این موارد اکتفا نمی‌کنیم. باید دی‌ان‌ای منتقل شود و با بستگان وی تطبیق داده شود. خانواده وی هم طی نامه‌ای درخواست استرداد جسد را داده‌اند و ما هم گفته‌ایم شما که می‌گویید خودکشی بوده جسد را منتقل کنید. برای ما خودکشی یا قتل منصوری مبهم است.